Poveži se s nama

Vijesti

Radovi VG Komunalca u punom jeku

Objavljeno

Radovi na frekventnim goričkim prometnicama

 Nakon završetka radova na lijevom prometnom traku, djelatnici VG Komunalca trenutno rade na obnovi desnog traka Ulice Matice Hrvatske čime se polako završavaju radovi na rekonstrukciji ove prometnice.

„Trenutno se radi na promjeni 150 oštećenih i dotrajalih rubnjaka, dižu se poklopci i škrinjice na potrebnu visinu.“ – rekao je u razgovoru za City radio Dragan Perić, direktor VG Komunalca.

Nakon završetka ovih radova počinju radovi na asfaltiranju Ulice Hrvatske bratske zajednice od raskrižja sa Zagrebačkom do raskrižja s Ulicom Mate Lovraka.Perić je naglasio da je vrijednost radova na ovoj dionici oko 800 tisuća kuna, a asfaltiranje će se izvoditi u dvije faze kako bi se moglo nesmetano prometovati.“Radovi bi trebali biti gotovi do 22.kolovoza.“ – istaknuo je Perić.

Uređenja na grobljima u Velikoj Gorici i Vukovini

Ovih dana radi se i na uređenju okoliša ispred mjesnog groblja u Vukovini.

 „Završili  smo dio popločenje platoa ispred mrtvačnice, oborinsku odvodnju,  a za koji dan bi trebale biti isporučene i drvene klupe, koje će potom biti ugrađene, a vrijednost radova je oko 600 tisuća kuna“ – rekao je Perić.

foto:VG Komunalac

foto:VG Komunalac

 Na gradskom groblju u Velikoj Gorici  radi se na popločavanju trijema i stepenica kod mrtvačnice.

„Tamo se radi o demontaži postojećeg dotrajalog kamenog opločenja, ugrađuju se električni grijači s automatikom za upravljanje, a to znači da će građani zimi biti sigurniji  prilikom hodanja trijemom, koji se zahvaljujući tim grijačima neće lediti.“ – istaknuo je direktor VG Komunalca Dragan Perić

foto: VG Komunalac

foto: VG Komunalac

Sanacija u Turopolju

Nakon nekoliko mjeseci konačno se krenulo i sa sanacijom mostića kod pružnog prijelaza u Turopolju.

Perić je naglasio kako je rok izvođenja radova  oko 45 radnih dana „ali očekujemo da će biti gotovi i ranije, za oko tri tjedna.“

Vrijednost radova je od 300 tisuća kuna.

foto: VG Komunalac

foto: VG Komunalac

 

Vijesti

Novosti o koronavirusu u Gorici od sutra možete saznati i putem prijenosa uživo Stožera civilne zaštite

Svaki dan točno u podne Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice javit će novosti o bolesti COVID-19

Objavljeno

on

Od sutra, nedjelje 29. ožujka, svakoga dana u 12 sati, građani mogu pratiti javljanja uživo iz Gradske uprave. Tamo će, naime, Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice javnost izvještavati o svim relevantnim informacijama vezanim uz epidemiju koronavirusa.

Prijenose možete pratiti putem Facebook stranice Gorica TV, na Facebook stranici City Radio 88.6 MHz, ali i na stranicama drugih velikogoričkih medija.

Nastavi čitati

Vijesti

Noćas se pomiče sat

MUP podsjeća kako prestaje obveza korištenja dnevnih ili kratkih svjetala danju na automobilima

Objavljeno

on

U nedjelju, 29. ožujka, u 2 sata ujutro pomiču se kazaljke na 3 ujutro i počinje ljetno računanje vremena. To znači i da ćemo noćas spavati sat vremena kraće.

Ministarstvo unutarnjih poslova napominje vozače kako 31. ožujka prestaje obavezno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala danju.

– Ipak, podsjećamo da se svjetla moraju koristiti noću te u slučaju smanjene vidljivosti (magla, kiša, snijeg i sl.). Bez obzira na zakonske obaveze, vozilo s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima danju bolje je vidljivo pa je i prometovanje sigurnije. Stoga apeliramo na vozače da unatoč prestanku obaveze korištenja dnevnih svjetala danju, od 1. travnja tijekom vožnje u slučaju smanjene vidljivosti imaju upaljena svjetla, kako bi bili što uočljiviji drugim sudionicima u prometu te i na taj način doprinijeli vlastitoj sigurnosti te sigurnosti drugih sudionika u cestovnom prometu – objasnili su iz MUP-a.

Vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu, a policija će one koji se toga neće pridržavati kazniti novčanom kaznom od 300 kuna.

Također, vozači bicikala od prvog sumraka do potpunog svanuća te danju u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. Kazna ukoliko ne budu poštovali ovu zakonsku odredbu je 500 kuna.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Izložba bučinog ulja “na čekanju”

Izložba ove vrste ulja je jedinstvena u Europi a zajednički ju organiziraju Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb.

Objavljeno

on

Zbog epidemije uzrokovane korona virusom zabranjena je bilo kakva aktivnost ili organizacija događaja, te su organizatori 10. Izložbe bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske i 3. međunarodne izložbe bučinog ulja Alpe-Jadran odgodili ranije najavljeno prikupljanje uzoraka bučinog ulja.

Za sada nisu odustali od održavanja ovogodišnje izložbe, te će čekati razvoj zdravstvene situacije u državi i sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite prolongirati datum događanja. Kada se za to steknu uvjeti, kontaktirati će proizvođače kako bi se dogovorili o novom terminu izložbe.

Ove je godine u planu dodatno proširenje manifestacije, podizanje kriterija ocjenjivanja na najvišu europsku razinu, promocija na gastro-sajmovima u Francuskoj, ali i drugim državama kako bi postao prepoznatljiv i traženi proizvod u cijeloj Europi. No, čini se da će ovo posljednje ipak pričekati neka bolje vremena i zaustavljanje pandemije koja trenutno potresa cijeli svijet.

Inače, ovo visokokvalitetno ulje smanjuje kolesterol u krvi, stoga djeluje kao prevencija od arteroskleroze, zatim poboljšava imunološki sustav, pozitivno utječe na vid, pozitivno utječe na raspoloženje te olakšava učenje i koncentraciju. Stoga, imate li zalihu ovog delikatesnog ulja, svakako ga je preporučljivo ubaciti u svakodnevnu prehranu, kako bi u ovo izazovno razdoblje ostali zdravi. Preporučuje se uporaba 1 do 3 čajne žlice dnevno, samostalno ili sa salatom, umakom ili nekim kuhanim prilogom.

Izložbu bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske zajednički organiziraju Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno