Poveži se s nama

Vijesti

Radovi VG Komunalca u punom jeku

Objavljeno

Radovi na frekventnim goričkim prometnicama

 Nakon završetka radova na lijevom prometnom traku, djelatnici VG Komunalca trenutno rade na obnovi desnog traka Ulice Matice Hrvatske čime se polako završavaju radovi na rekonstrukciji ove prometnice.

„Trenutno se radi na promjeni 150 oštećenih i dotrajalih rubnjaka, dižu se poklopci i škrinjice na potrebnu visinu.“ – rekao je u razgovoru za City radio Dragan Perić, direktor VG Komunalca.

Nakon završetka ovih radova počinju radovi na asfaltiranju Ulice Hrvatske bratske zajednice od raskrižja sa Zagrebačkom do raskrižja s Ulicom Mate Lovraka.Perić je naglasio da je vrijednost radova na ovoj dionici oko 800 tisuća kuna, a asfaltiranje će se izvoditi u dvije faze kako bi se moglo nesmetano prometovati.“Radovi bi trebali biti gotovi do 22.kolovoza.“ – istaknuo je Perić.

Uređenja na grobljima u Velikoj Gorici i Vukovini

Ovih dana radi se i na uređenju okoliša ispred mjesnog groblja u Vukovini.

 „Završili  smo dio popločenje platoa ispred mrtvačnice, oborinsku odvodnju,  a za koji dan bi trebale biti isporučene i drvene klupe, koje će potom biti ugrađene, a vrijednost radova je oko 600 tisuća kuna“ – rekao je Perić.

foto:VG Komunalac

foto:VG Komunalac

 Na gradskom groblju u Velikoj Gorici  radi se na popločavanju trijema i stepenica kod mrtvačnice.

„Tamo se radi o demontaži postojećeg dotrajalog kamenog opločenja, ugrađuju se električni grijači s automatikom za upravljanje, a to znači da će građani zimi biti sigurniji  prilikom hodanja trijemom, koji se zahvaljujući tim grijačima neće lediti.“ – istaknuo je direktor VG Komunalca Dragan Perić

foto: VG Komunalac

foto: VG Komunalac

Sanacija u Turopolju

Nakon nekoliko mjeseci konačno se krenulo i sa sanacijom mostića kod pružnog prijelaza u Turopolju.

Perić je naglasio kako je rok izvođenja radova  oko 45 radnih dana „ali očekujemo da će biti gotovi i ranije, za oko tri tjedna.“

Vrijednost radova je od 300 tisuća kuna.

foto: VG Komunalac

foto: VG Komunalac

 

Gospodarstvo

Ministrica Vučković: “Gradit ćemo distributivne centre poput ovog u Rakitovcu”

U sklopu svoje posjete, ministrica Vučković obišla je i OPG Šandor u Roženici te crkvu Uzvišenja Sv.Križa u Kravarskom…

Objavljeno

on

Zagrebačku županiju, njezine potresom najpogođenije dijelove, posjetila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković. U pratnji predsjednika Županijske skupštine Mate Čička i načelnika Općine Pokupsko posjetila je OPG Šandor u Roženici te potom u razrušenu crkvu Uzvišenja Sv.Križa u Kravarskom. Svoj današnji obilazak završila je u Rakitovcu u Distributivnom centru za voće i povrće gdje su je dočekali župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, v.d.gradonačelnika Krešimir Ačkar te voditelj Distirbutivnog centra Hrvoje Bunjevac.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković obišla Distributivni centar za voće i povrće u Rakitovcu – Foto:Sanjin Vrbanus/cityportal.hr

– Ovo je moj prvi posjet Distributivnom centru, žao mi je što nisam bila prije. To je jedan projekt koji je udružio proizvođače iz cijele Hrvatske. On je moderan, racionalan, oprema se nabavlja i putem apliciranja na EU fondove te na sve druge moguće načine kako bi se tržištu ponudio vrhunski proizvod. Takve napore mogu samo pohvaliti i najaviti, sukladno programu Vlade RH, da će se i dalje graditi ovakvi distributivni centri. U planu je njihova izgradnja kroz višegodišnje financijske okvire, a posebno ćemo voditi brigu o učinkovitosti kroz udružene korisnike – naglasila je ministrica Vučković.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković obišla Distributivni centar za voće i povrće u Rakitovcu – Foto:Sanjin Vrbanus/cityportal.hr

-Zagebačka županija niz godina ulaže u poljoprivredu te smatram da smo kroz naše projekte koje provodimo opravdali ta ulaganja te smo u mnogoćemu motor razvoja poljoprivrede u RH – rekao je župan Stjepan Kožić te je podsjetio na podatak da je naša županija prva po broju OPG-ova u državi, imamo ih njih čak 14 495, drugi po nositeljima mlađih od 40 godina, a velikim djelom spadamo u ruralnu županiju.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković obišla Distributivni centar za voće i povrće u Rakitovcu – Foto:Sanjin Vrbanus/cityportal.hr

– Ministrica je pokazala veliki senzibilitet obilazeći stradala područja zbog potresa, ali i svih velikih potreba koje ovdje ostaju u poljoprivrednom kraju nakon svega onoga što se dogodilo. To je sadašnjost i budućnost te jedino taj senzibilitet i podrška Vlade koja je pravovremeno reagirala na novonastalu izvanrednu situaciju, nudi nam budućnost, prosperitet i razvoj našeg turopoljskog kraja – istaknuo je v.d.gradonačelnika Krešmir Ačkar te se dotaknuo projekta revitalizacije turopoljske svinje i turopoljskog luga koji pružaju dodatno bogastvo kako Zagrebačkoj županiji tako i cijeloj Hrvatskoj.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković obišla Distributivni centar za voće i povrće u Rakitovcu – Foto:Sanjin Vrbanus/cityportal.hr

Ovakvi centri su nužni za opstanak domaće proizvodnje – istaknuo je voditelj Distributivnog centra Hrvoje Bunjevac te je podsjetio kako je prva faza centra napravljena sredstvima ministarstva poljoprivrede, a druga sredstvima ruralnog razvoja.

-Nadam se da smo našim primjerom ohrabrili mnoge proizvođače da nastave sa svojom proizvodnjom, ali ida se šire. Mi ćemo s naše strane i dalje maksimalno pružati svoju uslugu u vidu skladištenja,pakiranja,distribucije domaće proizvodnje. Posebno se nadamo da ćemo postati i vodeći centar za jagodićasto voće u Hrvatskoj – dodao je Bunjevac.

Nastavi čitati

Vijesti

Za početak nastave spremne sve škole osim OŠ Eugena Kumičića i PŠ Dubranec

Statičari ponovno obilaze sve goričke škole i vrtiće

Objavljeno

on

Kao što je u utorak i najavio v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar, statičari su ponovno pregledali škole i vrtiće na području grada kako bi utvrdili jesu li sigurni za boravak djece u njima.
– Sve škole osim OŠ Eugena Kumičića i OŠ Dubranec bit će spremne za nastavu u ponedjeljak – napisao je Ačkar na svom Facebook profilu tijekom obilaska škola i vrtića u kojem mu se pridružio i pročelnik gradskog Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Neven Topolnjak.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

FINA objavila popis najstabilnijih hrvatskih tvrtki, izdvojili smo one sa sjedištem u Velikoj Gorici

Među najstabilnijim poduzetnicima su i 12 tvrtki sa sjedištem u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

Negativnim utjecajem pandemije koronavirusa najviše su zahvaćeni poduzetnici u turizmu i ugostiteljstvu, a najmanje oni u prerađivačkoj industriji i trgovini – rezultati su to najnovije analize Fine koja je pokazala da u Hrvatskoj 1.251 poduzetnik posluje s minimalnim rizikom od nastupanja statusa neispunjavanja obveza.

Od spomenutog broja njih 1.085 nije apliciralo na mjere Vlade RH za potporu poduzetnicima zbog negativnih učinaka pandemije, a među njima najviše je onih sa sjedištem u Gradu Zagrebu (487), a slijede Zagrebačka županija s (81), Istarska sa (65) poduzetnika, Splitsko-dalmatinska sa (64) i Primorsko-goranska županija sa (63) poduzetnika.

Od 1.085 najstabilnijih poduzetnika najviše njih posluje u prerađivačkoj industriji – 263, te u trgovini na veliko i malo – 259 poduzetnika. Slijede poduzetnici iz stručnih, znanstvenih i tehničkih djelatnosti (133), potom građevinarstva (87) itd.

Struktura prema veličini pokazuje da od najstabilnijih poduzetnika u skupinu mikro poduzetnika ulazi 181, malih je šest, srednjih poduzetnika 715, a velikih 183.

Na FINA-inom popisu najstabilnijih poduzetnika u RH, sa sjedištem u Velikoj Gorici su ove tvrtke: Lidl Hrvatska, Zubak Grupa, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Međunarodna zračna luka Zagreb, Autokuća – Štarkelj, Zrakoplovno-tehnički centar, MZLZ – Zemaljske usluge, Spartak, Lapor, VG Vodoopskrba, VG Čistoća i Pahama.

Na popisu je i Veterinarska ambulanta Pokupsko Cerje iz općine Pokupsko te Kuća mudrosti iz Kuča.

Nastavi čitati

Reporter 400 - 17.12.2020.

Facebook

Izdvojeno