Poveži se s nama

HOTNEWS

Put u Rio de Janairo: Velimiru Šandoru zahvalio je i Grad, na primanju i Mirjana Lučić

Objavljeno

Vaš rezultat nije bilo lako postići, a o tome govori podatak da ste vi prvi predstavnici našeg grada i županije na paraolimpijskim igrama. Osjećam veliki ponos zbog toga što sam sada s vama i što ćete nas Velikogoričane predstavljati na tim igrama, rekao je pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Krešimir Ačkar na primanju atletičara Velimira Šandora i stolnotenisačice Mirjane Lučić.

Velimir je na nedavnom Svjetskom prvenstvu osvojio broncu u bacanju diska, dok je Mirjana peta najbolja svjetska paraolimpijka u stolnom tenisu.

„Kvalifikacija za Rio kod mene je trajala dvije godine. Imala sam masu treninga i prije i nakon posla. Cijelo vrijeme morate biti u vrhunskoj top formi da bi mogli održavati te rezultate te da bi upali među osam kandidata iz cijeloga svijeta. Presretna sam kao petoplasirana na toj rang listi. Ipred mene su samo Kineskinja, Brazilka, Australka i Poljakinja“, rekla je Mirjana Lučić.

Pod velikim dojmom je i Velimir Šandor, kojeg je jučer bio na primanju u Zagrebačkoj županiji. Govorio je o načinu svog ulaska u reprezentaciju te kako je odradio dva natjecanja.

„Prvo su bile Svjetske igre u Sochiu, gdje sam osvojio prvo mjesto, dok sam u Dohi bio treći u svojoj kategoriji. Cijelu godinu je trajalo dokazivanje i nama i svima ostalima da mi to možemo i da trebamo biti tu gdje smo sada“, ispričao je Velimir.

Galerija fotografija:

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno