Poveži se s nama

Moja županija

Punionica za električna vozila otvorena i u Ivanić-Gradu

Objavljeno

U Ivanić-Gradu je otvorena e-punionica i odmah umrežena u nacionalnu mrežu punionica ‘puni.hr’, kojih je zasad 58.

 

„Ove punionice su budućnost. Ovo što danas otvaramo ‘ispred je nas’. U Ivanić-Gradu zasad imamo tek dva električna automobila, no proteklih dana ovu su punionicu koristili i automobili s čakovečkim i austrijskim registarskim pločicama. Ivanić-Grad teži zelenoj energiji, pa ćemo i kroz obnovu voznoga parka Grada i gradskih poduzeća voditi brigu da se nabave automobili koji će koristiti e-punionicu“, rekao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

 

Zagrebačka županija punionice ima u devet gradova i tri općine. Namjera je da se kroz naredne tri godine po jedna otvori u svakoj općini. Gradnju je dosad Županija sufinancirala u maksimalnom iznosu od 70.000 kuna, a platila je i izradu projektne dokumentacije.

 

„S ovim e-punionicama izravno smo se uključili u ‘europski život‘. Sada imamo infrastrukturu koja omogućuje dolazak gostiju s električnim automobilima“, rekao je Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju. Podsjetio je da je korištenje e-punionica tijekom prve godine njihova rada besplatno.

 

Moja županija

Između Donjeg Bukevja i Strmca Bukevskog počinje rekonstrukcija nasipa

Promet će se odvijati obilaznim pravcem.

Objavljeno

on

Sutra počinju radovi na rekonstrukciji desnog nasipa rijeke Save između Donjeg Bukevja i Strmca Bukevskog zbog čega je Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije donijela odluku o privremenoj regulaciji prometa na županijskoj cesti 3041. Izvođač radova, Hrvatske vode Zagreb, postavit će privremenu prometnu signalizaciju kojom će zatvoriti promet svakog radnog dana od 7 do 17 sati. Promet će se odvijati obilaznim pravcem, osim vozila hitnih službi i stanovnika na spomenutoj relaciji. Radovi traju od 09. srpnja do 31. listopada 2020. godine.

Nastavi čitati

Moja županija

Pokupsko širi vodoopskrbnu mrežu

Potpisani su Ugovori s izvođačem radova za početak radova u Auguštanovcu i Hotnji.

Objavljeno

on

Kako bi svim mještanima omogućila priključenje na javnu vodoopskrbnu mrežu, a samim time i poboljšala životni standard, Općina Pokupsko nastavlja s izgradnjom vodoopskrbnih mreža na svome području. Nakon što je uspješno završen projekt izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda u naseljima Pokupsko i Roženica, načelnik Božidar Škrinjarić potpisao je nove Ugovore o izgradnji vodoopskrbne mreže u Auguštanovcu u vrijednosti gotovo 560 tisuća kuna i u Hotnji čija je vrijednost nešto više od 620 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Moja županija

Akcije darivanja krvi i dalje uz epidemiološke mjere

Danas akcija do 19 sati traje u Velikoj Gorici!

Objavljeno

on

Društva Crvenog križa Zagrebačke županije pozivanju darivatelje da se i tijekom srpnja odazovu na redovite akcije dobrovoljnog darivanja krvi na više lokacija. Poštujući epidemiološke preporuke, darivanju krvi ne mogu pristupiti osobe koje su putovale izvan Republike Hrvatske u posljednjih mjesec dana, bile u kontaktu s osobama koje su zaražene koronavirusom ili se nalaze u samoizolaciji, imale simptome infekcije dišnih putova, temperaturu, kašalj, kratak dah ili otežano disanje. U svim akcijama darivanja krvi poštuju se epidemiološke mjere, a darivatelje se poziva da izbjegavaju bliži socijalni kontakt i da se suzdrže od uobičajenih mjera neverbalnog komuniciranja kao što je rukovanje.

Termini akcija:

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno