Poveži se s nama

Vijesti

Prvi vikend u ožujku rezerviran za fašničko ludilo, prijave su već počele

Fašnička povorka bit će u subotu, 2. ožujka, ići će od Školske ulice, preko Zagrebačke, do Parka Franje Tuđmana, a dan poslije na rasporedu je Mali fašnik

Objavljeno

Nakon što smo “odradili” božićne blagdane, nastupio je siječanjski mir i dobro, malo mirnije i tiše razdoblje godine. Međutim, to ne znači da se već ne mogu raditi planovi za puno živahnije dijelove godine, za projekte koji iz godine u godine uveseljavaju Goričane. Kao, primjerice, za Turopoljski fašnik.

Ove godine na redu je 110. izdanje fašnika, ponovno se očekuju maškare i fašničke skupine iz cijele Hrvatske. Vrijeme radnje je prvi vikend u ožujku, s centralnim događajem u subotu, 2. ožujka. Fašnička povorka krenut će u 14 sati od Školske ulice, ići će Zagrebačkom sve do Parka Franje Tuđmana, nakon čega će se svi okupiti na velikoj fešti. Dan poslije, u nedjelju 3. ožujka, održat će se i Mali fašnik, na kojem će se pod maskama družiti velikogorički osnovnoškolci i polaznici dječjih vrtića.

Prijave su otvorene, svi željni fašničkih ludorija mogu popuniti prijavnicu OVDJE, a zatim je poslati na e-mail tzvg@tzvg.hr ili faxom na broj 01 3458 462. Najavljene su i bogate nagrade, no one su u svemu ovome ipak manje važne. Puno je važnije da nas opet očekuje puno dobrog raspoloženje i lude fašničke zabave…

Obrazovanje

FOTO Djeca iz vrtića revijom završila školu klizanja

Objavljeno

on

24.01.2020. Velika Gorica. Škola klizanja za djecu iz vrtića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Djeca iz Dječjeg vrtića Ciciban danas su završili dvotjednu školu klizanja na klizalištu u parku kod Muzeja Turopolja. Pred roditeljima, bakama i dedama mali klizači su pokazali koliko su svladali vještinu klizanja na ledu, a sve usvojene vještine izvodili su uz asistenciju izučenih trenera (učitelja) klizanja. Na kraju revijalne izvedbe djeci su podijeljene ‘Diplome škole klizanja’.

24.01.2020. Velika Gorica. Škola klizanja za djecu iz vrtića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Voditelj trenerskog tima Jan Novotny imao je samo pohvale za male klizače: ”Izuzetno sam zadovoljan kako djeca brzo usvajaju vještine klizanja, puno brže nego odrasli, ali to je i logično. Djeca nakon pada zbog nižeg težišta lakše ustaju i, što je možda važnije, brže se oslobađaju straha zbog početne nesigurnosti na ledu. Dvotjedni tečaj klizanja im je samo polazna osnova za eventualni nastavak treninga na ledu. Ovdje u Gorici tečajevi klizanja su samo za predškolsku djecu.”

24.01.2020. Velika Gorica. Škola klizanja za djecu iz vrtića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Planiran je još jedan dvotjedni tečaj klizanja u slijedeća dva tjedna, tako da će klizalište biti aktivno do 07. veljače 2020. godine.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Na goričkom području 2,6 posto manje nezaposlenih osoba

U prosincu su na burzi bile 993 osobe

Objavljeno

on

– Krajem prosinca prošle godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području Velike Gorice bile su 993 nezaposlene osobe, što je za 2,6 posto manje u odnosu na prethodni mjesec i za 1,7 posto, također, manje u odnosu na isti mjesec 2018. godine – poručili su iz goričkog HZZ-a.

U prosincu je posao pronašlo 107 osoba, a najviše je zaposleno prodavačica i prodavača, čistača i čistačica, službenica i službenika te konobarica i konobara.
Poslodavci su Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na području Ispostave Velika Gorica prijavili 108 slobodnih radnih mjesta.

Najtraženija zanimanja su: odgojitelj/odgojiteljica predškolske djece, administrativni službenik/administrativna službenica, poljoprivredni radnik/poljoprivredna radnica, konobar/konobarica, automehaničar/automehaničarka , elektroinstalater/elektroinstalaterka i čistač/čistačica.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Promet opet teče prolazom između Plesa i Zračne luke

Objavljeno

on

Prolaz iz Ulice Šandora Brešćenskog prema zračnoj luci zatvoren je prije 24 godine, a za njegovo ponovno otvaranje već pet godina se bori i građanska inicijativa ‘Pleso nije geto’.

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno