Poveži se s nama

Kultura

Prvi put u Hrvatskoj: Na VVG-u će se optometrija učiti i na engleskom

Diplomski studij optometrije bit će prilagođen domaćim i stranim studentima te njihovim obavezama kroz sustav e-učenja i organizirane vježbe u specijaliziranim poliklinikama i ordinacijama za optometriju

Objavljeno

Na Veleučilište Velika Gorica po prvi put u Hrvatskoj stiže nam studij pod nazivom “Specijalistički diplomski stručni studij optometrije – Specialist Graduate Professional Study in Optometry”. Projekt vrijedan gotovo 1,8 milijuna kuna financira se europskim novcem, točnije kroz Europski Socijalni Fond, a VVG ovaj projekt provodi u partnerstvu s Učilištem Ambitio. Cilj projekta je novi specijalistički diplomski stručni studij koji će se izvoditi na engleskom jeziku kroz sustav e-učenja i uz organizaciju dodatnih vježbi u specijaliziranim poliklinikama i ordinacijama za optometriju. Službeno predstavljanje bit će u četvrtak 7. ožujka 2019. u 12 sati u Vijećnici VVG-a.

Voditelj projekta ispred VVG-a, mag. ing. aeronaut. Alen Stranjik, istaknuo je kako je konačno došlo vrijeme da studenti bez potrebe odlaska u inozemstvo diplomski studij Optometrije mogu upisati u Velikoj Gorici.

– Ovaj studij planirali smo posljednjih pet godina, riječ je o jedinstvenom studiju koji će se po prvi put izvoditi u Hrvatskoj. U VVG-u je do sad oko 275 studenata završilo preddiplomski studij optometrije, te su mnogi od njih izrazili želju nastaviti isti na razini diplomskog studija, a nekolicina ga je završila u drugim zemljama. Sada će imati priliku to učiniti i u Hrvatskoj – rekao nam je mag. ing. aeronaut. Alen Stranjik.

 

Kultura

Kazalište preselili na internet: ‘Priču o oblaku’ pogledajte sa svog kauča

Za malene Goričane koji vole kazalište…

Objavljeno

on

S obzirom preporuke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kazalište Mala scena svoje će predstave prenositi uživo. U subotu, 14. ožujka u 17 sati, izravno će prenositi izvedbu predstave „Priča o oblaku“ koja je namijenjena djeci od 1,5 do 5 godina.

– Čak i ako ne možete doći k nama, možete predstavu gledati iz prvog reda na vašem kauču po cijeni od 35 kuna. Cijena vrijedi za jedan uređaj tako da cijela obitelj može uživati u kazališnom iskustvu za cijenu jedne ulaznice. Ovim započinjemo novu eru u hrvatskoj kulturi, a streamove predstava možete očekivati barem dvaput tjedno za sve uzraste – kažu iz Male scene te dodaju kako link nakon kupnje možete podijeliti i s prijateljima te će oni dobiti 10 posto popusta na kupovinu.

– Kazalište postaje još važnije u vrijeme krize. Ne samo da ćemo uspjeti dočarati čaroliju kazališta, želimo u danima koji slijede unijeti radost kazališta u vaš dom – dodali su iz kazališta.

Nastavi čitati

Kultura

I kultura se odgađa do daljnjega…

Objavljeno

on

Prema preporuci Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, svi kulturni programi u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica odgađaju se do daljnjega. Zbog opasnosti od širenja koronavirusa, odlučili su na kolektivnom sastanku zaposlenika u POUVG, neće prikazivati predstave i filmove, a neće se održavati niti koncerti, kao ni predavanja.

Nastavi čitati

Kultura

OtpisaNE najslađa predstava VIRKAS-a

Komedija suočava gledatelje s tabu temama hrvatskog društva

Objavljeno

on

Na 16. Virovitičkim kazališnim susretima ovogodišnju titulu najslađe predstave odnijela je upravo komedija ‘OtpisaNE’ GK Scena “Gorica” i Kazališta Moruzgva. Nakon 11 predstava u virovitičkom kazalištu i tri gostujuće u Slatini i Suhopolju, na ovom poznatom kazališnom festivalu sudjelovala su kazališta iz cijele Hrvatske, kao i susjednih država.

U predstavi ‘OtpisaNE’, čiju režiju potpisuje Nikola Zavišić, a tekst Renato Baretić, glume Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički. Migranti, iskorištavanje bolovanja, braniteljskih mirovina i pobačaja te druge “tabu” teme o kojima predstava govori, obrađene su na vrlo jednostavan i komičan način, što je publika na kraju nagradila velikim aplauzom i odličnom ocjenom 4,91.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno