Poveži se s nama

Vijesti

Prvi dan akcije, najviše ‘napuhao’ 47-godišnjak u Markuševcu Turopoljskom

Objavljeno

U prvom danu policijske vikend-akcije ‘uhvaćeno’ je 11 pijanih vozača na cijelom području Policijske uprave zagrebačke. Rekorder po promilima, među svima njima, je 47-godišnjak iz Velike Gorice. Policija ga je zaustavila u Markuševcu Turopoljskom, a alkotestom su mu izmjerili 2,54 promila alkohola u organizmu.

Akcija prometne policije nastavlja se i večeras te sutra, stoga oprezno vozite.

 

Vijesti

U Velikoj Gorici više sklopljenih brakova, ali manje beba

Manje je i razvoda

Objavljeno

on

U Velikoj Gorici u 2019., u odnosu na godinu ranije sklopljeno je više brakova, i manje je onih koji su se odlučili razvesti od svojih bračnih partnera. U istom periodu manje je rođenih, ali i umrlih. No, i dalje je kako na razini Zagrebačke županije, tako i u Velikoj Gorici prirodni prirast negativan.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku za 2019. godinu u Velikoj Gorici je rođeno 579 beba. U odnosu na godinu prije, to je 26 beba manje. Istovremeno tijekom prošle godine u Velikoj Gorici je umrlo 649 osoba, što je manji broj u odnosu na 2018. kada je umrlo 664 osoba.

Sudbonosno “da” u našem gradu je tijekom prošle godine izreklo 337 parova, što je više u odnosu na 2018. godinu kada je brak sklopilo 299 parova. Također, 2018. godine rastalo se 67 parova, dok je u prošloj godini taj broj je smanjen – rastala su se 63 para.

Statistički podaci za Zagrebačku županiju pokazuju da je tijekom prošle godine na području županije rođeno 2.740 beba dok je u istom vremenskom razdoblju umrlo 3.475 osoba.

Kako će pandemija koronavirusa utjecati na podatke za 2020. godinu ostaje nam vidjeti.

Nastavi čitati

Vijesti

Pri kraju su radovi na uređenju ispraćajne građevine u Dubrancu

Nakon ovoga, slijedi uređenje crkve, staza i rasvjete na groblju te ograde

Objavljeno

on

Kroz mjesec dana Župa Gospe Snježne dobit će dugoočekivanu ispraćajnu građevinu. Radovi na izgradnji mrtvačnice u Dubrancu već su pri kraju, a projekt uključuje i uređenje okoliša, izgradnju staza prema groblju, ispraćajnog trga i raspela. Vrijednost svih radova je 3.5 milijuna kuna, a u njima sudjeluje i Grad Zagreb, budući da ovo groblje pokriva i dio okolnih mjesta koja pripradaju Zagrebu. Upravo se zbog sporazuma sa Zagrebom toliko i čekalo na ispraćajnu građevinu u Dubrancu, pa je Grad Gorica već bio spreman u projekt krenuti sam. No, ipak su uspjeli zajednički realizirati ovaj projekt.

– Do sada su sprovodi vršeni u crkvi što nije u redu, a ni higijenski. Mrtvačnica će zadovoljiti potrebe ovoga groblja. Godišnje ovdje bude oko 50 sprovoda – župnik Josip Jerković.

Dubranec – Izgradnja oproštajne građevine. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Na oko 230 četvornih metara zatvorenog prostora, tu će biti uređena hladna komora, prostorije za pripremu pokojnika, dvorana za ispraćaj i popratne prostorije.

– To je projekt koji je od općeg interesa u ovom kontaktnom dijelu između Velike Gorice i Zagreba. Konačno smo i ovdje uspjeli napraviti ispraćajnu građevinu i sad je ostala još samo Šiljakovina koju planiramo za koji mjesec. Nakon ovoga, čeka nas uređenje crkve, staza i rasvjete na groblju i ograde – kazao je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom posjeta gradilištu u Dubrancu.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Upozorenje iz policije: Prevarant se predstavlja kao policijski inspektor

Nepoznata muška osoba zvala je starije građane te ih ispitivala žive li sami

Objavljeno

on

Gorička policija zaprimila je tri dojave o pokušajima prevare stariji Goričana. Naime, osobe starosti 82, 83 i 76 godina nazvala je nepoznata muška osoba koja se predstavila kao inspektor iz goričke policije te im postavljala osobna pitanja, poput onih s kime žive, jesu li sami…

– Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve priče, mogu policajci nazvati, ali sigurno neće ispitivati žive li sami ili im pričati o navodno krivotvorenim novčanicama i slično. Srećom, nitko od njih nije nasjeo na tu priču, pa nije nastala niti šteta – kazao je inspektor Nikica Ljubanović iz goričke policije i dodao kako su se sve tri potencijalne žrtve prevare odlično snašle.

Naime, jedna je gospođa prevarantu čak rekla da ima zeta policajca, na što je on odmah poklopioi slušalicu. Policija napominje i kako sumnjive pozive treba odmah dojaviti PP Velika Gorica, a građane mole i da svoje starije upozore na mogućnost ovakvih pokušaja prevare.

Nastavi čitati

Reporter 395 - 30.07.2020.

Facebook

Izdvojeno