Poveži se s nama

Vijesti

Prsten Zagrebačke županije najviše privlači Nijemce

Objavljeno

Životopisne vinske ceste, sve uređenije biciklističke staze ali i nezaobilazna, na tradiciji pripremljena gastronomija, samo su neki od čimbenika koji su u prošloj godini u Zagrebačku županiju privukli strane turiste. Ružica Rašperić, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije smatra da inozemne turiste svakako privlače i kvalitetne manifestacije koje se organiziraju brojni gradovi. Na teritoriju županije u 2015. godini u turističkim objektima noćila su 97.132  turista što je za 13 posto više nego u istom razdoblju 2014. Godine. Lani je županija također ostvarila i porast dolazaka za 16 posto. Ako gledamo sveukupnu statistiku 60.578 noćenja ostvarili su stranci, a domaći gosti 36.554 noćenja. 37.911 gostiju bili su stranci, a 21.589 domaći gosti. Trend dolazaka turista uz Njemačke nastavljen je i prošle godine, te su županiju tradicionalno najviše posjećivali gosti iz Njemačke, Poljske, Italije, Bugarske i Ukrajine, a veseli i činjenica da sve više turista dolazi s istoka i juga. Turisti iz Južne Koreje, Indije, Južnoafričke Republike i Turske prema evidenciji Turističke zajednice također „otkrivaju“ ljepote zelenog zagrebačkog prstena. Ključ daljnjeg uspjeha je kontinuirano ulaganje u turizam i stvaranje što kvalitetnijih turističkih proizvoda. „Osim toga, ne smijemo zaboraviti konstantno osluškivanje zahtjeva naših gostiju.“ – zaključila je Rašperić.

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno