Poveži se s nama

Vijesti

Proslava Dana mjesta posvađala vijećnike

Reagirali nezavisni vijećnici Mjesnog odbora Kuče

Objavljeno

Prenosimo u cijelosti reakciju Kristijana Kosa, člana Vijeća Mjesnog odbora Kuče, na situaciju vezanu uz obilježavanje Dana mjesta.

Da, mi nezavisni vijećnici smo inicirali proslavu Dana mjesta za sve mještane Kuča. Drugi prijedlog je bio da se na proslavu zovu isključivo predstavnici udruga. Mi smo se tome oštro protivili iz razloga što smatramo da je Dan mjesta svečanost na koju bi trebali biti pozvani svi mještani.

Na zadnjoj sjednici je trebalo dogovoriti detalje o datumu i organizaciji samog Dana mjesta. Mi smo pripremili prijedloge, a potpredsjednik je prekinuo sjednicu tako da ta točka dnevnog reda nije došla na red i odluka o proslavi, financijama i organizacijskim detaljima nije donesena.

Na fb stranici Mjesnog odbora otvorenoj na inicijativu VMO Kuče nije navedeno da se proslava odgađa već da postoji mogućnost da do nje neće doći jer odluka o održavanju proslave nije donesena.

FB stranica na kojoj Mirko Berković objavljuje je privatna stranica. Odlukom VMO Kuče ta se stranica prestala koristiti te je odlukom VMO Kuče otvorena fb stranica na kojoj se objavljuju detalji o radu VMO Kuče.

Sve gore navedeno možete provjeriti u zapisnicima i audio zapisima sjednica VMO Kuče.

Hvala.

Kristijan Kos – u ime nezavisnih vijećnika VMO Kuče

Vijesti

Na goričkom području 2,6 posto manje nezaposlenih osoba

U prosincu su na burzi bile 993 osobe

Objavljeno

on

– Krajem prosinca prošle godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području Velike Gorice bile su 993 nezaposlene osobe, što je za 2,6 posto manje u odnosu na prethodni mjesec i za 1,7 posto, također, manje u odnosu na isti mjesec 2018. godine – poručili su iz goričkog HZZ-a.

U prosincu je posao pronašlo 107 osoba, a najviše je zaposleno prodavačica i prodavača, čistača i čistačica, službenica i službenika te konobarica i konobara.
Poslodavci su Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na području Ispostave Velika Gorica prijavili 108 slobodnih radnih mjesta.

Najtraženija zanimanja su: odgojitelj/odgojiteljica predškolske djece, administrativni službenik/administrativna službenica, poljoprivredni radnik/poljoprivredna radnica, konobar/konobarica, automehaničar/automehaničarka , elektroinstalater/elektroinstalaterka i čistač/čistačica.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Promet opet teče prolazom između Plesa i Zračne luke

Objavljeno

on

Prolaz iz Ulice Šandora Brešćenskog prema zračnoj luci zatvoren je prije 24 godine, a za njegovo ponovno otvaranje već pet godina se bori i građanska inicijativa ‘Pleso nije geto’.

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavi čitati

Crna kronika

Oprez! Džepari su među nama i samo vrebaju trenutak vaše nepažnje

Šetala trgovinom otvorene torbe pa ostala bez novčanika

Objavljeno

on

Prošle subote u Kauflandu je iz torbe 57-godišnjakinje ukraden novčanik. Naime, džeparu je bilo dovoljno 15 minuta da iskoristi nepažnju žene koja je trgovinom hodala otvorene torbice. Bila je to više nego dobra prilika za lopova. Vlasnica novčanika ostala je bez 300-tinjak kuna koje su se nalazile u novčaniku, ali što je važnije i svih dokumenata.

– Građani se moraju početi samozaštitno ponašati. Tijekom šopinga ili vožnje javnim prijevozom važno je pripaziti na torbe i držati ih ispred sebe te ih svakako treba zatvoriti, kako bi se lopovima onemogućio ili bar otežao posao – poručio je Nikica Ljubanović, inspektor iz Policijske postaje Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno