Poveži se s nama

Vijesti

Prošetajte najukrašenijom ulicom Donjeg Turopolja

Uživajte u domaćim kolačima i kuhanom vinu

Objavljeno

Najstarija ulica u Buševcu danas će se pretvoriti u prekrasnu promenadu. Stanovnici Ulice Rožinec okitili su svoje kuće i okućnice, koje će postati vizualna kulisa manifestacije Božić u Rožincu. Posjetitelji će od 17 sati moći uživati u besplatnom kuhanom vinu te kolačima i pečenim kobasicama. U sklopu tradicionalne manifestacije, koju već šestu godinu zaredom organizira Udruga Moj Buševec, kao i svake godine do sada birat će se najukrašenija kuća i najbolji božićni kolač.

 

26.12.2017. Buševec – Božić u Rožincu. Foto: Anes Šuvalič/Cityportal.hr

Najavljen je i dolazak Djeda Mraza, koji će darivati najmlađe posjetitelje. Usprkos lošim prognozama, nebo iznad Rožinca mogle bi prošarati bijele pahulje.

– U sklopu manifestacije predstavit ćemo i starinski cikrveni kalendar za 2020. godinu Udruge Moj Buševec, koji je posvećen obilježavanju 120 godina DVD-a Buševec i 100 godina OSS Buševec – rekao je predsjednik Udruge Danijel Rožić.

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno