Poveži se s nama

Vijesti

Prošetajte najukrašenijom ulicom Donjeg Turopolja

Uživajte u domaćim kolačima i kuhanom vinu

Objavljeno

Najstarija ulica u Buševcu danas će se pretvoriti u prekrasnu promenadu. Stanovnici Ulice Rožinec okitili su svoje kuće i okućnice, koje će postati vizualna kulisa manifestacije Božić u Rožincu. Posjetitelji će od 17 sati moći uživati u besplatnom kuhanom vinu te kolačima i pečenim kobasicama. U sklopu tradicionalne manifestacije, koju već šestu godinu zaredom organizira Udruga Moj Buševec, kao i svake godine do sada birat će se najukrašenija kuća i najbolji božićni kolač.

 

26.12.2017. Buševec – Božić u Rožincu. Foto: Anes Šuvalič/Cityportal.hr

Najavljen je i dolazak Djeda Mraza, koji će darivati najmlađe posjetitelje. Usprkos lošim prognozama, nebo iznad Rožinca mogle bi prošarati bijele pahulje.

– U sklopu manifestacije predstavit ćemo i starinski cikrveni kalendar za 2020. godinu Udruge Moj Buševec, koji je posvećen obilježavanju 120 godina DVD-a Buševec i 100 godina OSS Buševec – rekao je predsjednik Udruge Danijel Rožić.

Vijesti

COVID-19 ambulanta u goričkom Domu zdravlja prestaje raditi

Objavljeno

on

Zbog povoljne epidemiološke situacije, a sukladno uputi Kriznog stožer Ministarstva zdravstva, Dom zdravlja Zagrebačke županije obustavlja rad izdvojenih ambulanti za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženosti koronavirusom i. Osim ambulante u Velikoj Gorici, prestaju raditi i one u Samobor te Ivanić-Gradu.

U slučaju potrebe Dom zdravlja Zagrebačke županije osigurat će ponovno aktiviranje COVID-19 ambulanti.

Nastavi čitati

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno