Poveži se s nama

Vijesti

Proljetni dan: U Novom Čiču u 13 sati izmjereno čak 18°C!

Objavljeno

Nakon snijega i niskih temperatura, na velikogoričko područje kao da je stiglo proljeće. Sunčano i neobično toplo vrijeme za ovo doba godine izmamilo je mnoge na ulice, a neki su kod kuće ostavili tople jakne i kapute. Njih, međutim, ne treba spremati u ormare jer povratak zime i snijega očekuje nas već u petak.

Iskoristite današnji dan

Ako ste u mogućnosti danas iskoristite svaki trenutak na otvorenom. U Novom Čiču(103m) u 13 sati izmjereno je čak 18 Celzijevih stupnjeva, što je bio i temperaturni vrhunac na cijelom goričkom području. U centru Velike Gorice(107m) u 13 sati izmjereno je osjetno hladnijih 12 Celzijevaca, dok je na  Plesu(108m) bilo stupanj toplije.

Iz Crometeo tima ističu kako je danas najtopliji dan u ovome tjednu. Prevladava promjenjivo oblačno i vjetrovito s kraćim sunčanim razdobljima. Kasno popodne i navečer se očekuje kiša.

Sutra i dalje južina, danju sunčana razdoblja, ali ipak par stupnjeva manje nego danas. Zima se vraća prema kraju tjedna“, kažu prognostičari Crometeo tima.

Vijesti

U Pokupskom razmjena starih sorti sjemenja

Predstavit će i projekt “Društvena banka sjemena”

Objavljeno

on

Klub žena Pokupsko i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) organiziraju razmjenu starih sorti sjemenja u Lovačkoj kući u Pokupskom. Svi koji imaju stare sorte sjemenja na razmjenu ih mogu donijeti u nedjelju, 1. ožujka, u 16 sati. Osim razmjene, održat će se i predstavljanje projekta “Društvena banka sjemena” udruge ZMAG iz Vukomerića.

Nastavi čitati

Vijesti

Knjižnica poziva građane treće životne dobi na edukaciju za rad na računalu

Za sudjelovanje se potrebno prijaviti telefonom ili osobno u knjižnici

Objavljeno

on

Gradska knjižnica Velika Gorica organizira edukaciju za rad na računalu za starije od 65 godina. Kako se služiti računalom Goričani starije životne dobi mogu naučiti 27. veljače, a edukacija će se održati od 13 do 15 sati u knjižnici Galženica na Trgu Stjepana Radića. Za sudjelovanje se potrebno prijaviti telefonom ili osobno u knjižnici.

Nastavi čitati

Vijesti

Ovo su nove lokacije Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu

Objavljeno

on

U sklopu projekta “WiFi 4 Smart Green Ring”, koji Grad Velika Gorica provodi u suradnji sa Zagrebačkom županijom, postavljeno je 10 novih Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu na sedam lokacija. Nove pristupne točke nalaze se na Društvenom domu Velika Mlaka, Društvenom domu Donja Lomnica, Osnovnoj školi Ščitarjevo, Društvenom domu Mala Buna, Društvenom domu Velika Buna, Društvenom domu Lukavec te Društvenom domu Selnica.

– Nastavljamo sa postavljanjem Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu na našim društvenim domovima. Mrežu Wi-Fi točaka tijekom ove godine proširit ćemo i na dodatne domove – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Foto: Dražen Barišić/Facebook.com

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno