Poveži se s nama

Vijesti

Projekt Hrvatska stvara u sklopu nacionalne turneje dolazi i u Veliku Goricu

Cilj je osnivanje Code Clubova u kojima će se osnovnoškolci moći nalaziti u slobodno vrijeme te besplatno učiti programirati i stvarati nove tehnologije

Objavljeno

Hrvatska stvara projekt je osmišljen s ciljem povećanja interesa za tehničku kulturu te općenito prirodoslovna i znanstvena područja ljudskog djelovanja kod mladih. Također, cilj je u mladima potaknuti proaktivnost i poduzetnički duh kroz stvaranje zajednice koja će ih usmjeravati i pružati im potporu. Kroz projekt će se u svakoj županiji u Republici Hrvatskoj osnovati dva nova Code Cluba, dakle ukupno 42 centra koja će pružati priliku za poučavanje više od 800 djece i mladih.

Osnivanjem Code Clubova proširivat će se njihova mreža. Tako će se povećati broj mjesta na kojima djeca i mladi mogu besplatno učiti programirati kroz igru. Osim toga, ta će mjesta djeci pružiti potrebne resurse, znanje i opremu u vidu STEMI Hexapod robota i online materijala za učenje.

Prvi korak u osnivanju Code Clubova je obilazak centara u kojima će se osnovnoškolci moći nalaziti u slobodno vrijeme te učiti programirati i stvarati nove tehnologije.

“U svakoj od županija, u suradnji sa Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, održat će se predstavljanje projekta koji je otvoren za javnost i pozvani su svi zainteresirani za uključivanje u projekt na bilo koji način. Posjetioci će imati prilike poslušati motivacijsko predavanje, odnosno priču o iskustvima vezanim uz gradnju tehnološke tvrtke STEMI koju su prepoznali i svjetski giganti poput Amazona, Intela i Googlea. Na taj se način želi insprirati mlade, ukazati im što tehnološka budućnost donosti te ih potaknuti da rade na vlastitim projektima. Zatim, održat će se radionica za djecu, dok će se svima zainteresiranima za projekt prezentirati način rada međunarodne inicijative Code Club koja će poslužiti kao platforma za provođenje projekta. Prvi Code Clubovi koji se pokrenu dobiti će donaciju u obliku dva STEMI hexapod robota kako bi djeca mogla znanja usvojena u Code Clubu primijeniti u robotici i svom daljnjem stvaranju”, objasnili su voditelji projekta Hrvatska stvara.

U Goricu dolaze  17. travnja na lokaciju Cvjetno naselje 18A, a kako se uključiti pogledajte na internetskim stranicama projekta.

Vijesti

Elemental i Pipsi u nedjelju u Parku Franje Tuđmana

Građanska inicijativa Stop asfaltnoj bazi organizira cjelodnevno druženje

Objavljeno

on

Građanska inicijativa Stop asfaltnoj bazi u Parku Franje Tuđmana u nedjelju organizira manifestaciju “Nema predaje – idemo dalje”. Program počinje u 15 sati, a u sklopu njega nastupit će plesne skupine Megablast i Vega. Organizatori su pripremili i sadržaje za najmlađe koje će voditi animatori, a pjevačica Elementala Mirela Priselec Remi s djecom će sudjelovati u Eko olimpijadi. U 20 sati nastupit će Pips, Chips i Videoclips i Elemental.

„Naglasak je na zabavi za djecu i na glazbi. Očekujemo velik broj gostiju iz društvene, političke i medijske sfere života prije samog koncerta“, poručili su organizatori.

Nastavi čitati

Vijesti

Pripremite se na prelete aviona

Počele pripreme za obilježavanje 27. obljetnice Hrvatske vojske

Objavljeno

on

U okviru obilježavanja 27. obljetnice Hrvatske vojske, ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske, u nedjelju će se održati letački program i pokazna vježba na zagrebačkom Jarunu. Tijekom petka i subote zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva provodit će vježbe iznad Zagreba i okolice.

Nastavi čitati

Crna kronika

U sudaru autobusa i golfa teško stradala 52-godišnja putnica

Liječnička pomoć pružena joj je u Klinici za traumatologiju

Objavljeno

on

Jučer oko 13,35 sati na raskrižju ulica Slavka Kolara i Andrije Kačića Miošića došlo je do prometne nesreće u kojoj je sudjelovao autobus Setra karlovačkih registarskih oznaka i VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka.

„ 62-godišnjak je upravljao autobusom Setra karlovačkih registarskih oznaka Ulicom Slavka Kolara u Velikoj Gorici, u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do raskrižja s Ulicom A. K. Miošića, skretao je udesno te naletio na lijevu stranu osobnog automobila VW golf zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 57-godišnjak koji je se kretao istim kolnikom u istom smjeru, a u raskrižju je zadržavao smjer kretanja“, poručili su iz PUZ-a.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 52-godišnja putnica iz golfa, a liječnička pomoć joj je pružena u Klinici za traumatologiju.

Nastavi čitati
MONOKL
SOLARIJ
ReporterIzdvojeno