Poveži se s nama

Vijesti

Projekt Hrvatska stvara u sklopu nacionalne turneje dolazi i u Veliku Goricu

Cilj je osnivanje Code Clubova u kojima će se osnovnoškolci moći nalaziti u slobodno vrijeme te besplatno učiti programirati i stvarati nove tehnologije

Objavljeno

Hrvatska stvara projekt je osmišljen s ciljem povećanja interesa za tehničku kulturu te općenito prirodoslovna i znanstvena područja ljudskog djelovanja kod mladih. Također, cilj je u mladima potaknuti proaktivnost i poduzetnički duh kroz stvaranje zajednice koja će ih usmjeravati i pružati im potporu. Kroz projekt će se u svakoj županiji u Republici Hrvatskoj osnovati dva nova Code Cluba, dakle ukupno 42 centra koja će pružati priliku za poučavanje više od 800 djece i mladih.

Osnivanjem Code Clubova proširivat će se njihova mreža. Tako će se povećati broj mjesta na kojima djeca i mladi mogu besplatno učiti programirati kroz igru. Osim toga, ta će mjesta djeci pružiti potrebne resurse, znanje i opremu u vidu STEMI Hexapod robota i online materijala za učenje.

Prvi korak u osnivanju Code Clubova je obilazak centara u kojima će se osnovnoškolci moći nalaziti u slobodno vrijeme te učiti programirati i stvarati nove tehnologije.

“U svakoj od županija, u suradnji sa Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, održat će se predstavljanje projekta koji je otvoren za javnost i pozvani su svi zainteresirani za uključivanje u projekt na bilo koji način. Posjetioci će imati prilike poslušati motivacijsko predavanje, odnosno priču o iskustvima vezanim uz gradnju tehnološke tvrtke STEMI koju su prepoznali i svjetski giganti poput Amazona, Intela i Googlea. Na taj se način želi insprirati mlade, ukazati im što tehnološka budućnost donosti te ih potaknuti da rade na vlastitim projektima. Zatim, održat će se radionica za djecu, dok će se svima zainteresiranima za projekt prezentirati način rada međunarodne inicijative Code Club koja će poslužiti kao platforma za provođenje projekta. Prvi Code Clubovi koji se pokrenu dobiti će donaciju u obliku dva STEMI hexapod robota kako bi djeca mogla znanja usvojena u Code Clubu primijeniti u robotici i svom daljnjem stvaranju”, objasnili su voditelji projekta Hrvatska stvara.

U Goricu dolaze  17. travnja na lokaciju Cvjetno naselje 18A, a kako se uključiti pogledajte na internetskim stranicama projekta.

Vijesti

VIDEO City puls: Na biciklu do Zagreba i natrag? DA!

Pogledajte i zašto je potpisana Deklaracija dobre energije, te kako je šopingirati u novoj trgovini u gradu!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Vijesti

Dražen Barišić doveden u prostorije PNUSKOK-a na ispitivanje

Iz ureda gradonačelnika su rekli kako je Dražen Barišić sam otišao u sjedište PNUSKOK-a

Objavljeno

on

Nakon što mu je skinut imunitet, uhićen je gradonačelnik Dražen Barišić i HDZ-ov dojučerašnji saborski zastupnik.

– Moj klijent je doveden u prostorije PNUSKOK-a – kazao je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković za Mediaservis.

O uhićenju su se oglasili iz Grada Velike Gorice.

– Nakon odluke Sabora o skidanju imuniteta, gradonačelnik Dražen Barišić sam je otišao u sjedište PNUSKOK-a – stoji u kratkom priopćenju iz ureda gradonačelnika.

Nastavi čitati

Crna kronika

Opljačkani kuće, aparat za tople napitke i Veterinarska stanica Velika Gorica

Objavljeno

on

U proteklom tjednu gorička policija zabilježila je veći broj kaznenih djela, a među njima se posebno ističu provale. Najveću štetu pretrpio je vlasnik kuće u Šenoinoj ulici kojemu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 11. do 13. rujna iz kuće ukrao zlatni nakit vrijedan oko 10 tisuća kuna. Naime, lopov je ušao u dvorište i tamo našao stolac na koji se popeo kako bi prikladnim alatom obio prozor i ušao u kuću.

U noći na 14. rujna u Zagrebačkoj ulici 63 netko je provalio u samoposlužni aparat za tople napitke, koji se nalazio u ograđenom prostoru autopraonice. Nepoznati počinitelj je došao do parkirališta gdje se nalazi i automat klub, preskočio metalnu ogradu te odvijačem obio aparat. Ukrao je manju količinu kovanica.

Nova pljačka dogodila se tijekom večeri 16. rujna u vremenu od 22.30 do 22.50 sati. Lopov je provalio u Veterinarsku stanicu Velika Gorica u Sisačkoj ulici kroz djelomično otvoren prozor i od tamo ukrao polog novca. Šteta je oko 500 kuna.

Nekoliko tisuća kuna s kredenca plijen je lopova koji je u noći na 16. rujna u mjestu Zgurić Brdo ušao u otključanu kuću u vlasništvu 87-godišnjaka. Još jedan sličan slučaj, koji je možda mogao biti spriječen da je vlasnica zaključala kuću, dogodio se i dan ranije u jutarnjima satima, između 5 i 8 sati. Tamo je lopov došao do otključane kuće i ukrao novčanik s manjom svotom novca, ali i dokumentima.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno