Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Priznanja i zahvale za 290 goričkih dobrovoljnih darivatelja krvi

Dobili su priznanja za višestruko darovanu krv, a rekorder po broju darivanja Jadranko Račić kaže kako upravo tome duguje svoje dobro zdravstveno stanje

Objavljeno

U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi Velike Gorice sinoć su u restoranu Phoenix dodijeljena priznanja ljudima koji su 50 i više puta darovali krv i tako nekome spasili život.

“Velikogoričani pokazuju izuzetnu humanost i nesebičnost u spašavanju tuđih života. Na akcije se izuzetno dobro odazivaju i imamo puno mladih, što posebno veseli jer na njima je dug darivateljski staž”, kazala je Suzana Strunjak, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Velike Gorice koje svake godine organizira tradicionalno okupljanje dobrovoljnih darivatelja krvi.

Sinoć se u Starom Čiču okupilo 300-tinjak darivatelja krvi kojima su nagrade za višestruko darovanu krv uručili predsjednik goričkog Crvenog Križa Velika Gorica Ivan Jurkin, ravnateljica Suzana Strunjak, ravnateljica Županijskog društva Crvenog križa Zagrebačke županije Andrea Silvija Hotujac i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

“Prvi put sam krv dao s 18 godina na akciji u gimnaziji i tako sam počeo davati krv. Ja sam 90 puta dao klasično, a ostalo na separator koji uzima leukocite i trombocite. Vjerujem da je darivanje krvi utjecalo na moje zdravlje zato što sam jednom mjesečno na pregledu kod doktora, a putem krvi se mnogo toga može unaprijed otkriti”, objasnio je rekorder po broju darivanja krvi Jadranko Račić. Krv je do sada darovao 334 puta.

Prigodni folkloraški program na druženju darivatelja krvi izvele su sekcije KUD-a Čiče, a nakon večere glazbeno-pjevački program, uz koji su mnogi i zaplesali, izveo je Darko Janječić.

Galerija fotografija

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: Uspješni i naglavačke te kako biti brži od gripe!

Pogledajte i naše ostale teme – Kako će se u Novom Čiću prerađivati lan, čime je Snježana Dianežević očarala žiri na Izboru za najuzorniju seosku ženu i udomiteljstvo – plemenitost za ljepše odrastanje!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Župnik i vinogradari u Kosnici svečano krstili mošt u vino

Objavljeno

on

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Blagdan Sv. Martina, Martinje, proslavljeno je tijekom vikenda diljem Turopolja i Vukomeričkih gorica ceremonijalom simboličnog prevođenja mošta u mlado vino (”krštenje vina”). U Kosnici su sinoć tradicionalnu manifestaciju organizirali župnik Stjepan Tenšek, Udruga vinogradara i vinara Grozd i DVD Kosnica. Nakon mise u Crkvi Svetog Martina u Šćitarjevu spomenuti ceremonijal, špelancija, izveden je u Vatrogasnom domu u Kosnici, koji je bio premali da primi sve pajdaše i pajdašice.

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Špelanciju je vodio meštar martinjskog ceremonijala i pučki pjesnik Stjepan Vitez, a kuma je bila Snježana Dijanežević, ovogodišnja prva pratilja najuzornije hrvatske seoske žene. Nakon podužeg podsjećanja na Svetog Martina, čitanja martinjskog statuta i litanija prešlo se na kušanje mladog vina.

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vojni kapelan Željko Savić vodio je zajedničku molitvu prije uživanja u bogatoj trpezi te zabavu uz odličnu živu svirku i pjesmu. Vrijedni članovi DVD Kosnica i djelatnice u kuhinji sve su besprijekorno pripremili i servirali posjetiteljima. Muzički program živom svirkom i pjesmom odradila je tročlana grupa Party Time.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Tri gola Mraclina za tri boda u Obrezini

Objavljeno

on

1. ŽUPANIJSKA LIGA ISTOK , 13. kolo

U borbenoj i zanimljivoj utakmici u Obrezini Mraclin je poveo u prvom poluvremenu iz kaznenog udarca, precizan sa bijele točke bio je Ladislav Roginić. U drugoj polovici dvoboja neizvjesno je bilo na obje strane. U 78. minuti sijevnula je kontra Mraclina preko Ivana Kosa koji je uputio snažan udarac u vrata domaćih koji golman Dominik Treščec neutralizira odbijancem. Odbijena lopta dolazi do Brune Augustića najboljeg strijelca mraclinske momčadi, koji sa desetak metara ne griješi. Intenzitet utakmice tada je znatno pao, no Mraclin je uspio stići do još jednog gola. U 83. minuti Josip Jurić je sa lijeve strane odličnom asistencijom pronašao Petra Bartolića u blizini gola, koji se odlično snašao i pogodio za konačnih 0:3.

MLADOST (O) – MRACLIN 0:3

OBREZINA. ŠRC Obrezina. Gledatelja 100.
Sudac: Kokot (Vrbovec). Pomoćnici: Čerkez i Crnoja.

STRIJELCI: 0:1 – Roginić (35 – 11 m), 0:2 – Augustić (78), 0:3 – Bartolić (83).

MLADOST (O): Treščec, Martinić, Perić (od 81. Jelić), M. Tadić, Sejfović, Crepulja, Periša, Zrnčić (od 66. J. Tadić), Muslija (od 46. Kuhar), Šorša (od 76. S. Tadić), Smajić (od 46. Antolović). TRENER: Josip Tadić.

MRACLIN: Dražić, Petravić (od 89. A. Dolibašić), J. Domitrović, M. Kos, Desput, J. Dolibašić, Bartolić (od 85. J. Cvetnić), Jurić (od 89. Cota), Augustić (od 84. Guduraš), Roginić, I. Kos (od 89. Golubić). TRENER: Marko Pancirov.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno