Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Priznanja i zahvale za 290 goričkih dobrovoljnih darivatelja krvi

Dobili su priznanja za višestruko darovanu krv, a rekorder po broju darivanja Jadranko Račić kaže kako upravo tome duguje svoje dobro zdravstveno stanje

Objavljeno

U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi Velike Gorice sinoć su u restoranu Phoenix dodijeljena priznanja ljudima koji su 50 i više puta darovali krv i tako nekome spasili život.

“Velikogoričani pokazuju izuzetnu humanost i nesebičnost u spašavanju tuđih života. Na akcije se izuzetno dobro odazivaju i imamo puno mladih, što posebno veseli jer na njima je dug darivateljski staž”, kazala je Suzana Strunjak, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Velike Gorice koje svake godine organizira tradicionalno okupljanje dobrovoljnih darivatelja krvi.

Sinoć se u Starom Čiču okupilo 300-tinjak darivatelja krvi kojima su nagrade za višestruko darovanu krv uručili predsjednik goričkog Crvenog Križa Velika Gorica Ivan Jurkin, ravnateljica Suzana Strunjak, ravnateljica Županijskog društva Crvenog križa Zagrebačke županije Andrea Silvija Hotujac i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

“Prvi put sam krv dao s 18 godina na akciji u gimnaziji i tako sam počeo davati krv. Ja sam 90 puta dao klasično, a ostalo na separator koji uzima leukocite i trombocite. Vjerujem da je darivanje krvi utjecalo na moje zdravlje zato što sam jednom mjesečno na pregledu kod doktora, a putem krvi se mnogo toga može unaprijed otkriti”, objasnio je rekorder po broju darivanja krvi Jadranko Račić. Krv je do sada darovao 334 puta.

Prigodni folkloraški program na druženju darivatelja krvi izvele su sekcije KUD-a Čiče, a nakon večere glazbeno-pjevački program, uz koji su mnogi i zaplesali, izveo je Darko Janječić.

Galerija fotografija

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno