Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Priznanja i zahvale za 290 goričkih dobrovoljnih darivatelja krvi

Dobili su priznanja za višestruko darovanu krv, a rekorder po broju darivanja Jadranko Račić kaže kako upravo tome duguje svoje dobro zdravstveno stanje

Objavljeno

U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi Velike Gorice sinoć su u restoranu Phoenix dodijeljena priznanja ljudima koji su 50 i više puta darovali krv i tako nekome spasili život.

“Velikogoričani pokazuju izuzetnu humanost i nesebičnost u spašavanju tuđih života. Na akcije se izuzetno dobro odazivaju i imamo puno mladih, što posebno veseli jer na njima je dug darivateljski staž”, kazala je Suzana Strunjak, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Velike Gorice koje svake godine organizira tradicionalno okupljanje dobrovoljnih darivatelja krvi.

Sinoć se u Starom Čiču okupilo 300-tinjak darivatelja krvi kojima su nagrade za višestruko darovanu krv uručili predsjednik goričkog Crvenog Križa Velika Gorica Ivan Jurkin, ravnateljica Suzana Strunjak, ravnateljica Županijskog društva Crvenog križa Zagrebačke županije Andrea Silvija Hotujac i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

“Prvi put sam krv dao s 18 godina na akciji u gimnaziji i tako sam počeo davati krv. Ja sam 90 puta dao klasično, a ostalo na separator koji uzima leukocite i trombocite. Vjerujem da je darivanje krvi utjecalo na moje zdravlje zato što sam jednom mjesečno na pregledu kod doktora, a putem krvi se mnogo toga može unaprijed otkriti”, objasnio je rekorder po broju darivanja krvi Jadranko Račić. Krv je do sada darovao 334 puta.

Prigodni folkloraški program na druženju darivatelja krvi izvele su sekcije KUD-a Čiče, a nakon večere glazbeno-pjevački program, uz koji su mnogi i zaplesali, izveo je Darko Janječić.

Galerija fotografija

HOTNEWS

Najava / 4. Memorijalni turnir “Blaž Galeković Blaško”

Objavljeno

on

Nogometni klub Mraclin i navijačka skupina GPP organiziraju u subotu 15. lipnja malonogometni turnir u znak sjećanja na pokojnog člana Uprave i predsjednika navijačke skupine Blaža Galekovića Blaška. Turnir započinje nakon Turopoljsko-posavske lige. Početak turnira je u 18 sati, a za tri prvoplasirane momčadi osigurane su novčane nagrade u iznosu od 6 tisuća kuna. Također, nagrade će primiti i najbolji igrač, strijelac i vratar turnira. Kotizacija za nastup iznosi 500 kuna. Organizatori pozivaju sve da im se pridruže i uživaju u kvalitetnom haklu, ali i zabave uz svirku grupe Max 5. Info za prijave: Ivan – 091 939 9208, Goran – 091 091 576 4593.

Nastavi čitati

HOTNEWS

NAJAVE: Vukomeričke gorice, Turopolje i Posavina u znaku malog nogometa

Objavljeno

on

IZ GORNJEG HRUŠEVCA KREĆE 16. IZDANJE MNL “VUKOMERIČKE GORICE 2019.”
Nakon sezone velikog nogometa sredinom lipnja započinje malonogometna liga Vukomeričkih gorica koja se igra tijekom čitavog ljeta sve do Velike Gospe kada je završnica u Dubrancu. U subotu, 15. lipnja u Gornjem Hruševcu na igralištu Kravaršćica, točno u 15:30 sati odigravanjem 1. kola kreće 16. izdanje nadasve popularne Breške lige. Ove sezone sudjeluje 17 momčadi.
Zlatko Petrac jedan od glavnih ljudi Organizacijskog odbora lige od njenih samih začetaka je rekao:
– Očekuje nas 17 neizvjesnih kola, teških borbi na terenu, izvan ali i poslije terena za igru. Ovim putem sve pozivamo na naše brege preko ljeta gotovo svaki vikend, praznikom ili blagdanom do Velike Gospe kad je završnica u Dubrancu. Cilj nam je druženje i promocija Vukomeričkih gorica. Tijekom svih ovih godina, liga je opravdala svoju svrhu, jer posjećenost je zavidna, igra se kvalitetan mali nogomet, a svi posjetitelji mogu uživati i u odličnoj gurmanskoj ponudi, a uz to mnoga su mjesta izgradila i nova igrališta.

Raspored 1. kola: Strezojevo – Gornji Hruševec, Velika Buna – Lučelnica, Dubranec – Cerovski Vrh, Gladovec – Novo Brdo, Šiljakovina – Gornja Opatija, Opatija – Pokupsko, Kozjača – Kravarsko, Markuševec – Donji Hruševec.

 

5. TUROPOLJSKO-POSAVSKA LIGA ZAPOČINJE U MRACLINU
U Mraclinu na travnatom terenu Nove grabe, u subotu 15. lipnja kreće 5. izdanje Turopoljske-posavske lige koja od ove godine ima novog povjerenika Zorana Smrekara.
-Nakon dugog iščekivanja i završetka velikog nogometa krećemo ove subote iz Mraclina. Iz godine u godinu vidi se veliki napredak u igračkom, ali i organizacijskom karakteru ove relativno “mlade” lige. Moja očekivanja su da liga protekne u odličnoj atmosferi, sportskom nadmetanju i druženju svih sudjelovatelja. Ove godine za pobjednika se natječe 12 momčadi, po meni favorit je Kuče koje ima najviše naslova do sada, prijetnja su im Mraclin i Turopolje. Najava je za subotu velika vrućina, to nas ne brine jer domaćini Mraclinci osigurat će dovoljno hladnih napitaka.

U 1. kolu koje počinje u 15:30 sati sastaju se: Bukevje-Jagodno, Turopolje-Lazina, Gornje Podotočje-Kuče, Novo Čiče-Ribnica, Veleševec-Čička Poljana i Drnek-Mraclin.

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Noć borilačkih sportova, 40. godina profesionalnog vatrogastva, Dani jagoda…

Objavljeno

on

Unazad nekoliko dana u našoj Velikoj Gorici događalo se mnogo toga. Ukoliko ste nešto propustili, donosimo vam djeliće atmosfere s brojnih događanja..više pogledajte u videu.

 

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno