Poveži se s nama

Gospodarstvo

Priključci za Ščitarjevo, Drenje Ščitarjevsko, Okuje i Kostanjevec

Objavljeno

Svjedočimo sve većem broju naših sugrađana koji svoje nekretnine priključuju na vodoopskrbni sustav. Zahvaljujući rasprostranjenosti mreže, koja pokriva veliko područje, od rijeke Save na sjeveru do rijeke Kupe na jugu, te neprekidnom razvoju mreže, stečeni su uvjeti za priključenje na vodoopskrbni sustav u mnogim okolnim naseljima našeg grada.

Ovom prigodom obavještavamo stanovnike iz naselja Drenje Ščitarjevsko, Ščitarjevo, Kostanjevec i Okuje-Ulica Gajec, kako su stečeni uvjeti za priključenje njihovih nekretnina na vodoopskrbni sustav.

Prilikom izvođenja radova na polaganju vodoopskrbnih cijevi položeni su “slijepi” priključci u svaku privatnu parcelu s mogućnošću priključenja. Ovim zahvatom umanjen je trošak kod ugovaranja svakog pojedinog priključka, kojim će krajnji korisnik (vlasnik nekretnine) snositi trošak gradnje vodomjernog okna i ugradnje vodomjera.

Za pokretanje postupka priključenja potrebno je osobno doći u VG Vodoopskrbu d.o.o., Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, prvi kat, u sobu 101, ili se javiti na telefon 6566-763 i podnijeti Zahtjev za priključak na javnu vodoopskrbnu mrežu.

Napominjemo kako odobravamo obročno plaćanje priključka na vodne građevine do deset mjesečnih obroka bez kamata.

Za podnošenje Zahtjeva za priključenje potrebna je sljedeća dokumentacija:
• kopija katastarskog plana (ne starija od 6 mjeseci)
• izvadak iz zemljišne knjige (ne stariji od šest mjeseci)
• akt na osnovu kojeg je dozvoljena gradnja (građevinska dozvola ili uvjerenje katastra da je objekt izgrađen prije 1968. godine, rješenje o izvedenom stanju odnosno dovoljan je samo dokaz o predanom zahtjevu za legalizaciju)

Izlazak na teren radi izrade troškovnika i skice priključka plaća se po podnesenom Zahtjevu na našoj blagajni (za obiteljsku kuću do 400 metara kvadratnih 262,95 kuna, a za objekte veće od 400 metara kvadratnih 396,75 kuna.

Gospodarstvo

Izložba bučinog ulja “na čekanju”

Izložba ove vrste ulja je jedinstvena u Europi a zajednički ju organiziraju Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb.

Objavljeno

on

Zbog epidemije uzrokovane korona virusom zabranjena je bilo kakva aktivnost ili organizacija događaja, te su organizatori 10. Izložbe bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske i 3. međunarodne izložbe bučinog ulja Alpe-Jadran odgodili ranije najavljeno prikupljanje uzoraka bučinog ulja.

Za sada nisu odustali od održavanja ovogodišnje izložbe, te će čekati razvoj zdravstvene situacije u državi i sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite prolongirati datum događanja. Kada se za to steknu uvjeti, kontaktirati će proizvođače kako bi se dogovorili o novom terminu izložbe.

Ove je godine u planu dodatno proširenje manifestacije, podizanje kriterija ocjenjivanja na najvišu europsku razinu, promocija na gastro-sajmovima u Francuskoj, ali i drugim državama kako bi postao prepoznatljiv i traženi proizvod u cijeloj Europi. No, čini se da će ovo posljednje ipak pričekati neka bolje vremena i zaustavljanje pandemije koja trenutno potresa cijeli svijet.

Inače, ovo visokokvalitetno ulje smanjuje kolesterol u krvi, stoga djeluje kao prevencija od arteroskleroze, zatim poboljšava imunološki sustav, pozitivno utječe na vid, pozitivno utječe na raspoloženje te olakšava učenje i koncentraciju. Stoga, imate li zalihu ovog delikatesnog ulja, svakako ga je preporučljivo ubaciti u svakodnevnu prehranu, kako bi u ovo izazovno razdoblje ostali zdravi. Preporučuje se uporaba 1 do 3 čajne žlice dnevno, samostalno ili sa salatom, umakom ili nekim kuhanim prilogom.

Izložbu bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske zajednički organiziraju Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Sastali se predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije

Razgovaralo se o potporama, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva

Objavljeno

on

U Zagrebačkoj županiji na poziv Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije jučer su se sastali predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije. Razgovaralo se o planiranim mjerama potpora, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva u ovoj godini. Predstavnici udruga informirani su tijeku priprema za 3. Reviju najboljih vina Zagrebačke županije, koja će se održati 12. ožujka u The Westin Zagreb hotelu u Kristalnoj dvorani od 13 do 19 sati.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno