Poveži se s nama

Vijesti

Prije dvije godine otvorio svoja vrata putnicima

Zahvaljujući njemu Turopolje je povezano s 46 destinacija u Hrvatskoj, Europi i svijetu

Objavljeno

Zračna luka Franjo Tuđman obilježava dvije godine od otvorenja novog putničkog terminala i transfera cjelokupnog prometa i osoblja u novu infrastrukturu. Jedan od najsuvremenijih i najnovijih terminala u Europi svoja je vrata za putnike i promet otvorio u proljeće 2017. godine, a proteklo su razdoblje obilježili rekordi u prometu putnika i tereta, uvođenje novih linija i aviokompanija, pozitivni rezultati istraživanja zadovoljstva putnika te nagrade struke.

Zahvaljujući svemu tome Turopolje je tijekom cijele godine povezano s brojnim europskim čvorištima – Amsterdam, Bruxelles, Kopenhagen, Frankfurt, Istanbul, London, München, Pariz i Beč te u interkontinentalnom prometu s Dohom, Dubaijem, Tel Avivom, Seoulom i Torontom.

– Nakon rekordnih rezultata broja putnika od otvorenja novog putničkog terminala u 2017. godini, Zračna luka Franjo Tuđman bilježi dvoznamenkasti kumulativni rast i u 2018. godini. Kontinuirani godišnji rast prometa u 2017. godini iznosio je 12 posto dok je u 2018. godini iznosio osam posto. Nastavak tog trenda očekuje se i do kraja tekuće godine. Uz to, promet tereta u Zračnoj luci Franjo Tuđman čini više od 90 posto ukupnog prometa tereta u zrakoplovnom prijevozu Republike Hrvatske, a prošle je godine u tom segmentu zabilježen rast od 16 posto – poručili su iz Međunarodne zračne luke Zagreb.

Vijesti

U Pokupskom razmjena starih sorti sjemenja

Predstavit će i projekt “Društvena banka sjemena”

Objavljeno

on

Klub žena Pokupsko i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) organiziraju razmjenu starih sorti sjemenja u Lovačkoj kući u Pokupskom. Svi koji imaju stare sorte sjemenja na razmjenu ih mogu donijeti u nedjelju, 1. ožujka, u 16 sati. Osim razmjene, održat će se i predstavljanje projekta “Društvena banka sjemena” udruge ZMAG iz Vukomerića.

Nastavi čitati

Vijesti

Knjižnica poziva građane treće životne dobi na edukaciju za rad na računalu

Za sudjelovanje se potrebno prijaviti telefonom ili osobno u knjižnici

Objavljeno

on

Gradska knjižnica Velika Gorica organizira edukaciju za rad na računalu za starije od 65 godina. Kako se služiti računalom Goričani starije životne dobi mogu naučiti 27. veljače, a edukacija će se održati od 13 do 15 sati u knjižnici Galženica na Trgu Stjepana Radića. Za sudjelovanje se potrebno prijaviti telefonom ili osobno u knjižnici.

Nastavi čitati

Vijesti

Ovo su nove lokacije Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu

Objavljeno

on

U sklopu projekta “WiFi 4 Smart Green Ring”, koji Grad Velika Gorica provodi u suradnji sa Zagrebačkom županijom, postavljeno je 10 novih Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu na sedam lokacija. Nove pristupne točke nalaze se na Društvenom domu Velika Mlaka, Društvenom domu Donja Lomnica, Osnovnoj školi Ščitarjevo, Društvenom domu Mala Buna, Društvenom domu Velika Buna, Društvenom domu Lukavec te Društvenom domu Selnica.

– Nastavljamo sa postavljanjem Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu na našim društvenim domovima. Mrežu Wi-Fi točaka tijekom ove godine proširit ćemo i na dodatne domove – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Foto: Dražen Barišić/Facebook.com

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno