Poveži se s nama

Vijesti

Pri kraju su radovi na uređenju ispraćajne građevine u Dubrancu

Nakon ovoga, slijedi uređenje crkve, staza i rasvjete na groblju te ograde

Objavljeno

Kroz mjesec dana Župa Gospe Snježne dobit će dugoočekivanu ispraćajnu građevinu. Radovi na izgradnji mrtvačnice u Dubrancu već su pri kraju, a projekt uključuje i uređenje okoliša, izgradnju staza prema groblju, ispraćajnog trga i raspela. Vrijednost svih radova je 3.5 milijuna kuna, a u njima sudjeluje i Grad Zagreb, budući da ovo groblje pokriva i dio okolnih mjesta koja pripradaju Zagrebu. Upravo se zbog sporazuma sa Zagrebom toliko i čekalo na ispraćajnu građevinu u Dubrancu, pa je Grad Gorica već bio spreman u projekt krenuti sam. No, ipak su uspjeli zajednički realizirati ovaj projekt.

– Do sada su sprovodi vršeni u crkvi što nije u redu, a ni higijenski. Mrtvačnica će zadovoljiti potrebe ovoga groblja. Godišnje ovdje bude oko 50 sprovoda – župnik Josip Jerković.

Dubranec – Izgradnja oproštajne građevine. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Na oko 230 četvornih metara zatvorenog prostora, tu će biti uređena hladna komora, prostorije za pripremu pokojnika, dvorana za ispraćaj i popratne prostorije.

– To je projekt koji je od općeg interesa u ovom kontaktnom dijelu između Velike Gorice i Zagreba. Konačno smo i ovdje uspjeli napraviti ispraćajnu građevinu i sad je ostala još samo Šiljakovina koju planiramo za koji mjesec. Nakon ovoga, čeka nas uređenje crkve, staza i rasvjete na groblju i ograde – kazao je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom posjeta gradilištu u Dubrancu.

Galerija fotografija

Vijesti

Buš eko?! ide dalje, najavili i radionicu o prijavi projekata za financiranje iz sredstava EU

Objavljeno

on

Promjene koje ljudi žele kreću od njih samih. Znaju to i u Ogranku seljačke sloge Buševec te su pokrenuli svoj projekt Buš eko?! – Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca, koji financira Europski socijalni fond. Što su do sada napravili u sklopu ovoga projekta te koji su im planovi za dalje prezentirali su, uz podršku partnera Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), u ponedjeljak na radionici o participativnom upravljanju i uključivanju lokalne zajednice s primjerima dobre prakse.

Na radionici je predavanje održala i aktivistica iz Estonije Kadri-Mai Kuldkepp, gdje je na svom primjeru opisala kako je počela i zašto je postala aktivistica. Poručila je kako pojedinci mogu jako puno toga učiniti u zajednici da bi svima život bio ugodniji i sretniji.

– Svi prisutni su mogli postavljati pitanja na koje im je odgovorila izvršna direktorica DOOR-a Slavica Robić te najavila novu radionicu u kojoj ćemo naučiti kako prijaviti projekt financiran iz sredstava EU što će sigurno pomoći svim našim udrugama i cijeloj zajednici – kažu iz OSS-a Buševec.

Foto: OSS Buševec

Foto: OSS Buševec

Nastavi čitati

Vijesti

Grad poziva: Sudjelujte u izradi proračuna za 2021. godinu

Svi građani mogu se uključiti ispunjavanjem online ankete

Objavljeno

on

U tijeku je izrada prijedloga proračuna Grada Velike Gorice za 2021. godinu. Iz Grada su odlučili ove godine svim građanima omogućiti da se uključe u izradu prijedloga proračuna ispunjavanjem online ankete.

U anketi za čije će ispunjavanje biti potrebno nekoliko minuta, građani mogu ocijeniti važnost proračunskih izdvajanja za određena područja, ocijeniti važnost pobrojanih projekata, a na kraju mogu i sami navesti projekte i programe za koje mislite da su bitni za Veliku Goricu.

Anketa se može popuniti do 8. studenoga 2020., dostupna je OVDJE, a za kako bi ju ispunili, građani se trebaju prijaviti putem svog Google (Gmail) računa.

Nastavi čitati

Vijesti

Od sutra dvije nove akcije prometne policije

Najavili su alkotestiranje za sve zaustavljene vozače

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 30. listopada do 2. studenoga, na području Policijske uprave zagrebačke policija će provoditi akcije “Alkohol i droge” te “Brzina”.
Alkotestirat će sve zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaje nepropisnog kretanja vozila kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja i prekršaje vozača prema pješacima.

– U sklopu akcija, sankcionirat ćemo i nekorištenje pojasa vozača i svih putnika, nepropisnu uporabu mobitela u vožnji i druge prekršaje koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno