Poveži se s nama

HOTNEWS

Predstavljen Program za mlade

Objavljeno

Završna konferencija projekta „Mladi u fokusu“ ne znači nikako kraj, već početak razdoblja od 2016. – 2018. u kojem će se intenzivno raditi s mladima i za mlade.

Naime, prije 14 mjeseci suradnjom dvaju Upravnih odjela Grada Velike Gorice – Upravnim odjelom za predškolski odgoj, školstvo i šport te Upravnim odjelom za poduzetništvo, investicije i fondove EU započelo je stvaranje Programa za mlade a sam projekt dobio je naziv „Mladi u fokusu“. U ovom razdoblju napravljene su ankete, provedena su istraživanja o problemima i potrebama mladih u Velikoj Gorici, održane su razne edukacije i radionice, promocije i sl., da bi na kraju cijeli taj projekt i program bio predstavljen na današnjoj konferenciji.

Opći cilj Programa za mlade Grada Velike Gorice je osigurati kvalitetniji i sadržajniji život mladih u gradu i to kroz međusobnu suradnju predstavnika lokalne vlasti, lokalnih dionika i predstavnika mladih. Inače, sam Program je koncipiran kroz 9 specifičnih ciljeva koji se odnose na 21 mjeru koje se planiraju provesti kroz 83 aktivnosti. Za početak, planira se osnivanje Povjerenstva za provedbu Programa za mlade čiji će zadatak biti sudjelovanje u provedbi svih mjera i aktivnosti Programa. Između ostalog, cilj im je doprinijeti podizanju informatičke pismenosti među mladima, motivirati i poticati mlade na aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici, osigurati EU sredstva za razvoj studentske infrastrukture u Velikoj Gorici itd.

„Vjerujem da ćemo kroz ove ciljeve i mjere koje smo si zadali, dodatno oplemeniti sadržaj za mlade na području grada Velike Gorice“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, te dodao kako cijeli projekt i Program imaju punu podršku gradonačelnika ali i samog Grada.

„Smisao cijelog Programa je da svi mladi pronađu sebe ovdje. Bez obzira na poglede, obzore i interese. Nadamo se da će većina mladih Velikgoričana sudjelovati u ovome i da će biti obogaćeni za nova iskustva i nove poglede na život, da shvate različitost. Ako naučimo mlade toleranciji, modernom, plemenitom i dobrom razmišljanju, napravili smo puno, a osobito ako ispunimo 70% ovog Programa“ – istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Krešimir Ačkar.

Na projektu Mladi u fokusu sudjelovali su svi dionici lokalnog partnerstva na čelu s gradom Velikom Goricom, kao i dvije partnerske udruge, Gorička Alternativna Scena i Udruga Mozaik. Vrijednost projekta je nepunih 139.000 kn. S 51 % financiralo ga je Ministarstvo socijalne politike i mladih te Grad Velika Gorica s 49 posto.

Više informacija o projektu i Programu djelovanja potražite na www.mladiufokusu.com

Galerija fotografija:

HOTNEWS

Šesta sreća: ‘Nešto smo pripremili za Dinamo, idemo uzeti što se može!’

Nogometaši Gorice u petak u 18 sati dočekuju zagrebački Dinamo, jedinog protivnika kojem ove i prošle sezone nije uspio uzeti niti jedan bod. Četvorica igrača nisu na raspolaganju, no trener Jakirović i njegovi igrači vjeruju da mogu napraviti dobar posao

Objavljeno

on

Nitko ne pobjeđuje Sergeja Jakirovića šest puta zaredom…, našalio se trener HNK Gorice iščekujući dolazak Dinama u Veliku Goricu, u prvoj utakmici 12. kola HT Prve lige.

Pokušat će to napraviti Nenad Bjelica, kolega i prijatelj našeg Jakira, budući da je u prethodnih pet sudara Goričana i “modrih” svaki put slavio Dinamo.

– Da, izgubili smo tih pet utakmica, ali ovo je novi izazov, nova prilika za dokazivanje. Dinamo ima veliku kvalitetu, bez obzira u kakvom sastavu nastupio, a mi se nadamo da će im djelomično pažnju odnijeti utakmica Lige prvaka protiv Šahtara u utorak. Mi smo nešto pripremali za njih, nadam se da ćemo biti na tragu partiju iz posljednjih nekoliko kola i pružiti što snažniji otpor Dinamu. I, naravno, ako bude moguće, uzeti nešto u svemu tome – kazao je Jakirović.

Protiv Dinama sigurno neće igrati ozlijeđeni Maslowski, kao ni bolesni Steenvoorden i Mathieu te Ljubisavljević, koji će odrađivati kaznu zbog onog spornog crvenoga kartona protiv Osijeka. Pitanje je i u kakvom je stanju Hamad, tek u srijedu vratio se s reprezentativne akcije svog Iraka, ali zato je jasno da će potpuno “nabrijan” biti Cherif Ndiaye.

– Respektiramo Dinamo, riječ je o sjajnoj momčadi, koja je svoju kvalitetu pokazala i u Ligi prvaka, koja ima jako puno samopouzdanja… Međutim, i mi imamo samopouzdanja, vjerujemo u sebe i dat ćemo sve što možemo da dođemo do ovih bodova. Pripremamo se za utakmicu kao za svaku drugu, ali svjesni smo da su ogledi protiv Dinama ipak posebni – naglasio je Cherif.

Dinamo u Veliku Goricu dolazi bez Ademija i Petkovića, pitanje je koga će još trener Bjelica poštedjeti, a gorički sastav trebao bit izgledati ovako nekako:

Kahlina – Musa, Ćelić, Jovičić, Čabraja – Marina, Čanađija – Dvorneković, Suk, Lovrić – Ndiaye (Zwolinski)

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija uhvatila dvojicu provalnika, druga dvojica u bijegu

Četvorka tijekom rujna i listopada provalila u dvije kuće i izvršila krađu u trećoj kući

Objavljeno

on

Gorička policija prošli tjedan riješila je dva slučaja provale u kuću i jedan slučaj krađe iz kuće. Ova tri kaznena djela dogodila su se tijekom rujna i listopada na goričkom području. Za njihovo počinjenje policija tereti dvojicu muškarca starosti 27 i 24 godine te dvojicu 21-godišnjaka. Muškarci su s područja Ivanić-Grada.

– Protiv njih je podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave, dok je za dvojicom počinitelja raspisana potraga, s obzirom na to da trenutno nisu dostupni policiji. Dvojac će po njihovom pronalasku biti naknadno procesuirani – rekao je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Damir Milanović pojačava redove buševskog Poleta

Objavljeno

on

Vodeća momčad Jedinstvene županijske lige buševski Polet jača je za jednog kvalitetnog igrača. Riječ je o Damiru Milanoviću (37), prekaljenom profesionalcu, igraču koji je u karijeri igrao za mnogo klubova (Papuk, HD, Solin, Posušje, Šibenik, Videoton, Tatabanya, Segesta, Gorica, Kurilovec, Gradići). Još prije koju sezonu nastupao je za ondašnju drugoligašku HNK Goricu, čiji je i sada zaposlenik, radi kao trener o omladinskoj školi. Zadnji klub spomenutog igrača bio je četvrtoligaš Gradići.


Kao prvo htio bih se zahvaliti Gradićima i njihovom predsjedniku Željku Matičeviću s kojima sam se korektno razišao, dali su papire iako nisu trebali. Profesionalno je jako teško uskladiti igranje 4. lige i biti trener kadeta prvoligaša Gorice. Odlučio sam se prvenstveno za trenerski poziv, no ujedno smatram da mogu igrački pomoći petoligašu Poletu koji ima odličnu momčad i trenera te napada vrh. Ipak sam u godinama kada mi je igračka karijera pri kraju pa i igrački zahtjevi moraju biti primjereniji mojim godinama. Odluka za Polet najviše je pala na nagovor kuma Ivice Sučića, legendu Poleta i turopoljskog nogometa – obrazložio je svoj dolazak na Zvrnik Damir Milanović.
Trener Mario Paviša radi odličan posao u Buševcu, vodeća su momčad, prava klapa na terenu, pa će Milanoviću prilagodba lako pasti. Kalibar igrača kakav je Damir Milanović – Milka veliki je kapital Poleta na putu prema jesenskom naslovu.
Svakako , Milanović je svestrani igrač, veliko pojačanje i smatram da ćemo njegovim nastupima na terenu puno toga dobiti – uvjeren je Poletov trener Paviša.
Prvi nastup Damir Milinović trebao bi zabilježiti već u nedjelju kada na Zvrnik vodećem Poletu u goste dolazi šestoplasirani Dinamo iz Jakovlja koji zaostaje šest bodova.

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno