Poveži se s nama

HOTNEWS

Predstavljen Program za mlade

Objavljeno

Završna konferencija projekta „Mladi u fokusu“ ne znači nikako kraj, već početak razdoblja od 2016. – 2018. u kojem će se intenzivno raditi s mladima i za mlade.

Naime, prije 14 mjeseci suradnjom dvaju Upravnih odjela Grada Velike Gorice – Upravnim odjelom za predškolski odgoj, školstvo i šport te Upravnim odjelom za poduzetništvo, investicije i fondove EU započelo je stvaranje Programa za mlade a sam projekt dobio je naziv „Mladi u fokusu“. U ovom razdoblju napravljene su ankete, provedena su istraživanja o problemima i potrebama mladih u Velikoj Gorici, održane su razne edukacije i radionice, promocije i sl., da bi na kraju cijeli taj projekt i program bio predstavljen na današnjoj konferenciji.

Opći cilj Programa za mlade Grada Velike Gorice je osigurati kvalitetniji i sadržajniji život mladih u gradu i to kroz međusobnu suradnju predstavnika lokalne vlasti, lokalnih dionika i predstavnika mladih. Inače, sam Program je koncipiran kroz 9 specifičnih ciljeva koji se odnose na 21 mjeru koje se planiraju provesti kroz 83 aktivnosti. Za početak, planira se osnivanje Povjerenstva za provedbu Programa za mlade čiji će zadatak biti sudjelovanje u provedbi svih mjera i aktivnosti Programa. Između ostalog, cilj im je doprinijeti podizanju informatičke pismenosti među mladima, motivirati i poticati mlade na aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici, osigurati EU sredstva za razvoj studentske infrastrukture u Velikoj Gorici itd.

„Vjerujem da ćemo kroz ove ciljeve i mjere koje smo si zadali, dodatno oplemeniti sadržaj za mlade na području grada Velike Gorice“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, te dodao kako cijeli projekt i Program imaju punu podršku gradonačelnika ali i samog Grada.

„Smisao cijelog Programa je da svi mladi pronađu sebe ovdje. Bez obzira na poglede, obzore i interese. Nadamo se da će većina mladih Velikgoričana sudjelovati u ovome i da će biti obogaćeni za nova iskustva i nove poglede na život, da shvate različitost. Ako naučimo mlade toleranciji, modernom, plemenitom i dobrom razmišljanju, napravili smo puno, a osobito ako ispunimo 70% ovog Programa“ – istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Krešimir Ačkar.

Na projektu Mladi u fokusu sudjelovali su svi dionici lokalnog partnerstva na čelu s gradom Velikom Goricom, kao i dvije partnerske udruge, Gorička Alternativna Scena i Udruga Mozaik. Vrijednost projekta je nepunih 139.000 kn. S 51 % financiralo ga je Ministarstvo socijalne politike i mladih te Grad Velika Gorica s 49 posto.

Više informacija o projektu i Programu djelovanja potražite na www.mladiufokusu.com

Galerija fotografija:

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno