Poveži se s nama

Crna kronika

Prebrzo vozilo 38 vozača, a troje upravljalo vozilom u alkoholiziranom stanju

Policija je napisala i deset kazni biciklistima zbog vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, vožnje u krivom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka izvan naselja noću

Objavljeno

Tijekom proteklog vikenda pojačano je nadziran promet na goričkom području. Prebrzo je vozilo 38 vozača, a troje ih je upravljalo vozilom u alkoholiziranom stanju. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 53-godišnjaku, koji je zaustavljen u subotu oko 23 sata u mjestu Ogulinec.

– Dolaskom do kbr.32 Zagrebačke ulice isti je zaustavljen i alkotestiran kojom prilikom je utvrđeno da je upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, dok je u organizmu imao 1,81 g/kg alkohola. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, i smješten je u posebnu prostoriju ove PP do otrježnjenja i protiv istog je podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu – poručili su iz Policijske postaje Velika Gorica.

Tijekom vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće, a jedna osoba lakše je ozlijeđena. Policijske ophodnje bile su angažirane i oko provjera samoizolacije.

Vozači mopeda i motocikala ovaj vikend bili su pod posebnim nadzorom. No, među njima nije zabilježen niti jedan prekršaj.

Policija je napisala i deset kazni biciklistima uglavnom zbog prekršaja vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme vožnje noću izvan naselja.

Crna kronika

Iz nezaključanih garaže i šupe ukraden alat vrijedan 30 tisuća kuna

Obje krađe bile su u Velikoj Kosnici

Objavljeno

on

Veliku štetu pretrpjeli su dvoje mještana Velike Kosnice koji su nesmotreno ostavili otključanima svoju garažu i šupu. To su iskoristili lopovi i odnijeli vrijedan alat, pa policija upozorava građane da zaključavaju šupe i garaže.

Tijekom noći na 21. listopada, nepoznati je počinitelj iz nezaključane drvene šupe ukrao više komada bušilica, motornih pila, štemerica, hoblerica, ali i bicikla. Vlasnica (40) šupe pretrpjela je tako štetu od 15 tisuća kuna.

U istoj situaciji našao se još jedan mještanin Velike Kosnice. U razdoblju od 19. do 22. listopada nepoznati lopov je iz nezaključane garaže na kojoj su metalna vrata ukrao dvije motorne pile, brusilicu, bušilicu, ubodnu pilu, električne škare za željezo, vaser vagu, pneumatsku bušilicu, motorno svrdlo za bušenje rupa i motorni trimer. Alat je vrijedan oko 15 tisuća kuna.

– Građani se moraju potruditi zaštititi. Ovo je velika šteta, a možda se mogla spriječiti – kažu iz goričke policije i mole građane da paze na svoju imovinu.

Nastavi čitati

Crna kronika

Iz kuće u Dubrancu lopov odnio zlatni nakit

Šteta je oko 7 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj provalio je 20. listopada između 7 i 16.30 sati u kuću u Dubrancu u vlasništvu 47-godišnjaka. Provalnik je obio PVC prozor, ušao u kuću i kretao se po svim prostorijama te djelomično ispremetao stvari. Na kraju je ukrao više komada zlatnog nakita i pobjegao. Šteta je oko 7 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Član obitelji spriječio provalu u kuću u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj pokušao je tijekom vikenda provaliti u kuću u vlasništvu 45-godišnjaka u Ulici kneza Ljudevita Posavskog. Provalnik je zavlačenjem alata između krila vrata i zavratka pokušao otvoriti ulazna vrata kuće, a potom i vrata terase. Tako je prouzročio buku koju je čuo član obitelji vlasnika kuće te dao do znanja provalniku kako je netko u kući. Počinitelj je tada pobjegao.

 

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno