Poveži se s nama

Crna kronika

Prebrzo vozilo 38 vozača, a troje upravljalo vozilom u alkoholiziranom stanju

Policija je napisala i deset kazni biciklistima zbog vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, vožnje u krivom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka izvan naselja noću

Objavljeno

Tijekom proteklog vikenda pojačano je nadziran promet na goričkom području. Prebrzo je vozilo 38 vozača, a troje ih je upravljalo vozilom u alkoholiziranom stanju. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 53-godišnjaku, koji je zaustavljen u subotu oko 23 sata u mjestu Ogulinec.

– Dolaskom do kbr.32 Zagrebačke ulice isti je zaustavljen i alkotestiran kojom prilikom je utvrđeno da je upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, dok je u organizmu imao 1,81 g/kg alkohola. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, i smješten je u posebnu prostoriju ove PP do otrježnjenja i protiv istog je podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu – poručili su iz Policijske postaje Velika Gorica.

Tijekom vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće, a jedna osoba lakše je ozlijeđena. Policijske ophodnje bile su angažirane i oko provjera samoizolacije.

Vozači mopeda i motocikala ovaj vikend bili su pod posebnim nadzorom. No, među njima nije zabilježen niti jedan prekršaj.

Policija je napisala i deset kazni biciklistima uglavnom zbog prekršaja vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme vožnje noću izvan naselja.

Crna kronika

Ukrao oplate za tunele, vjerojatno će ih prodati pod staro željezo

Pojedinačno, elementi vrijede koliko i željezo prilikom otkupa, no zajedno cijena im je jako visoka

Objavljeno

on

Nepoznati lopov opljačkao je tijekom vikenda, između 18. i 21. srpnja, tvrtku iz Zagreba koja koristi prostor tvrtke Hidroelektra u Novom Čiču. Provalnik je odstranio lance i lokote s vrata, ušao unutra te iz dvorišta ukrao više elemenata metalnih konstrukcija koje se koriste u građevinarstvu, točnije oplate za tunele.

– Vrijednost je dosta teško procijeniti jer pojedinačno ukradeni elementi nemaju vrijednosti osim svoje težine. Da su ukradeni svi elementi, šteta bi bila jako visoka. Ovih nekoliko elemenata su ukradeni isključivo kao sekundarna sirovina, odnosno željezo jer komad teži i 500 kilograma – objasnili su iz policije.

 

Nastavi čitati

Crna kronika

Opelom naletio na moped i teško ozlijedio vozača

Objavljeno

on

S teškim ozljedama prošao je 47-godišnji motociklist kojega je jučer nešto prije 17 sati udario automobil. Kako javlja policija, 51-godišnjak koji je vozio Opel Ulicom matice hrvatske, kod raskrižja s Trgom maršala Tita krenuo se prestrojavati u lijevu traku, a da pritom nije provjerio može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tako je naletio na moped marke Piaggio koji je vozio 47-godišnjak. U prometnoj nesreći motociklist je teško ozlijeđen dok je vozač automobila lakše ozlijeđen. Liječnička pomoć pružena im je u KBC Zagreb.

Iako tu informaciju policija nije odmah objavila, nego ju tek naknadno potvrdila, na mopedu je bilo i dijete koje je u prometnoj nesreći lakše ozlijeđeno.

Nastavi čitati

Crna kronika

Stambeni kontejner u Lukavcu u potpunosti izgorio zbog nesipravnih električnih instalacija

Šteta je oko 30 tisuća kuna

Objavljeno

on

Policija je očevidom utvrdila kako je požar kontejnera u Lukavcu izbio zbog neispravnih električnih instalacija. Radi se o stambenom kontejneru koji je u potpunosti izgorio, a materijalna šteta je oko 30 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno