Poveži se s nama

Vijesti

Potpredsjednik goričkog SDP-a istupio iz Povjerenstva za asfaltnu bazu

Šimunić: „GO SDP Velika Gorica i ja osobno i dalje dajemo podršku mještanima Donje Lomnice i najavljujemo aktivno sudjelovanje u svim akcijama koje će prethoditi aktivnostima za izmještanje asfaltne baze iz Donje Lomnice“

Objavljeno

SDP-ovac Damir Šimunić više nije član Povjerenstva za pregovore sa Strabagom o izmještanju asfaltne baze iz Donje Lomnice. U svome dopisu predsjedniku i članovima Povjerenstva obrazložio je svoj postupak, kojeg u cijelosti prenosimo.

„Poštovani gospodine Predsjedniče, poštovani članovi Povjerenstva!

Kao što sam i najavio na posljednjoj sjednici Povjerenstava, ukoliko se inicijativa za izmještanje AB u D. Lomnici bude i dalje ignorirala od strane Hrvatske vlade i nadležnih ministarstava, ne vidim smisao participiranja u radu Povjerenstva.

Kao što vam je poznato, GO SDP Velika Gorica, inicirala je tematsku sjednicu Gradskog vijeća Grada Velike Gorice na temu problematika izgradnje asfaltne baze u Donjoj Lomnici na kojoj smo čuli sve o štetnosti takvog postrojenja u naseljenom mjestu te smo sudjelovali u donošenju zajedničkih zaključaka te formiranju Povjerenstva koje je trebalo nastaviti s političkim djelovanjem u cilju izmještanja AB.

Mišljenja sam da se zaključci Povjerenstva odrađuju formalno kako bi se stvorio privid o učinkovitosti rada ali bez konkretnih rezultata. Time se otvara dodatni prostor investitoru za dobivanju na vremenu a u cilju smirivanja mještana i njihovog odustajanja od daljnjih akcija.

Povjerenstvo je dopisima i požurnicama zatražilo podršku Gradonačelnika, Hrvatske vlade i nadležnih ministarstava kako bi se AB izmjestila iz Donje Lomnice, međutim više od toga nismo dobili, dapače, dojam je da svi daju podršku Strabagu.

U ovom slučaju, Povjerenstvo je samo alibi onima koji su trebali i mogli doprinijeti rješavanju ovog problema.

Iz navedenih razloga, dajem neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika i člana Povjerenstva.

GO SDP Velika Gorica i ja osobno i dalje dajemo podršku mještanima Donje Lomnice i najavljujemo aktivno sudjelovanje u svim akcijama koje će prethoditi aktivnostima za izmještanje asfaltne baze iz Donje Lomnice.“

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Moja županija

60 pozitivnih na koronavirus u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

S današnjim danom je u evidenciji Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije 60 osoba pozitivno na virus COVID-19. Najveći broj oboljelih je u gradovima Velika Gorica, Sveta Nedelja i Zaprešić.

U Velikoj Gorici je broj zaraženih u posljednja 24 sata s 9 porastao na 15 osoba. U samom gradu je evidentirano 12 zaraženih, u općini Pokupsko dvoje te općini Kravarsko jedna osoba. Podsjećamo kako od sutra možete pratiti javljanja uživo iz velikogoričke Gradske uprave na kojoj će Stožer civilne zaštite grada Velike Gorice javnost izvještavati o svim relevantnim informacijama vezanim uz epidemiju i trenutnom stanju na području grada. Prijenos pratite putem Facebook stranice Gorica TV.

U Hrvatskoj je trenutno potvrđeno ukupno 657 osoba zaraženih ovim virusom, a 49 osoba je ozdravilo. Dosad je 5 osoba preminulo. 

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno