Poveži se s nama

Vijesti

Potpredsjednik goričkog SDP-a istupio iz Povjerenstva za asfaltnu bazu

Šimunić: „GO SDP Velika Gorica i ja osobno i dalje dajemo podršku mještanima Donje Lomnice i najavljujemo aktivno sudjelovanje u svim akcijama koje će prethoditi aktivnostima za izmještanje asfaltne baze iz Donje Lomnice“

Objavljeno

SDP-ovac Damir Šimunić više nije član Povjerenstva za pregovore sa Strabagom o izmještanju asfaltne baze iz Donje Lomnice. U svome dopisu predsjedniku i članovima Povjerenstva obrazložio je svoj postupak, kojeg u cijelosti prenosimo.

„Poštovani gospodine Predsjedniče, poštovani članovi Povjerenstva!

Kao što sam i najavio na posljednjoj sjednici Povjerenstava, ukoliko se inicijativa za izmještanje AB u D. Lomnici bude i dalje ignorirala od strane Hrvatske vlade i nadležnih ministarstava, ne vidim smisao participiranja u radu Povjerenstva.

Kao što vam je poznato, GO SDP Velika Gorica, inicirala je tematsku sjednicu Gradskog vijeća Grada Velike Gorice na temu problematika izgradnje asfaltne baze u Donjoj Lomnici na kojoj smo čuli sve o štetnosti takvog postrojenja u naseljenom mjestu te smo sudjelovali u donošenju zajedničkih zaključaka te formiranju Povjerenstva koje je trebalo nastaviti s političkim djelovanjem u cilju izmještanja AB.

Mišljenja sam da se zaključci Povjerenstva odrađuju formalno kako bi se stvorio privid o učinkovitosti rada ali bez konkretnih rezultata. Time se otvara dodatni prostor investitoru za dobivanju na vremenu a u cilju smirivanja mještana i njihovog odustajanja od daljnjih akcija.

Povjerenstvo je dopisima i požurnicama zatražilo podršku Gradonačelnika, Hrvatske vlade i nadležnih ministarstava kako bi se AB izmjestila iz Donje Lomnice, međutim više od toga nismo dobili, dapače, dojam je da svi daju podršku Strabagu.

U ovom slučaju, Povjerenstvo je samo alibi onima koji su trebali i mogli doprinijeti rješavanju ovog problema.

Iz navedenih razloga, dajem neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika i člana Povjerenstva.

GO SDP Velika Gorica i ja osobno i dalje dajemo podršku mještanima Donje Lomnice i najavljujemo aktivno sudjelovanje u svim akcijama koje će prethoditi aktivnostima za izmještanje asfaltne baze iz Donje Lomnice.“

Obrazovanje

FOTO Djeca iz vrtića revijom završila školu klizanja

Objavljeno

on

24.01.2020. Velika Gorica. Škola klizanja za djecu iz vrtića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Djeca iz Dječjeg vrtića Ciciban danas su završili dvotjednu školu klizanja na klizalištu u parku kod Muzeja Turopolja. Pred roditeljima, bakama i dedama mali klizači su pokazali koliko su svladali vještinu klizanja na ledu, a sve usvojene vještine izvodili su uz asistenciju izučenih trenera (učitelja) klizanja. Na kraju revijalne izvedbe djeci su podijeljene ‘Diplome škole klizanja’.

24.01.2020. Velika Gorica. Škola klizanja za djecu iz vrtića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Voditelj trenerskog tima Jan Novotny imao je samo pohvale za male klizače: ”Izuzetno sam zadovoljan kako djeca brzo usvajaju vještine klizanja, puno brže nego odrasli, ali to je i logično. Djeca nakon pada zbog nižeg težišta lakše ustaju i, što je možda važnije, brže se oslobađaju straha zbog početne nesigurnosti na ledu. Dvotjedni tečaj klizanja im je samo polazna osnova za eventualni nastavak treninga na ledu. Ovdje u Gorici tečajevi klizanja su samo za predškolsku djecu.”

24.01.2020. Velika Gorica. Škola klizanja za djecu iz vrtića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Planiran je još jedan dvotjedni tečaj klizanja u slijedeća dva tjedna, tako da će klizalište biti aktivno do 07. veljače 2020. godine.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Na goričkom području 2,6 posto manje nezaposlenih osoba

U prosincu su na burzi bile 993 osobe

Objavljeno

on

– Krajem prosinca prošle godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području Velike Gorice bile su 993 nezaposlene osobe, što je za 2,6 posto manje u odnosu na prethodni mjesec i za 1,7 posto, također, manje u odnosu na isti mjesec 2018. godine – poručili su iz goričkog HZZ-a.

U prosincu je posao pronašlo 107 osoba, a najviše je zaposleno prodavačica i prodavača, čistača i čistačica, službenica i službenika te konobarica i konobara.
Poslodavci su Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na području Ispostave Velika Gorica prijavili 108 slobodnih radnih mjesta.

Najtraženija zanimanja su: odgojitelj/odgojiteljica predškolske djece, administrativni službenik/administrativna službenica, poljoprivredni radnik/poljoprivredna radnica, konobar/konobarica, automehaničar/automehaničarka , elektroinstalater/elektroinstalaterka i čistač/čistačica.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Promet opet teče prolazom između Plesa i Zračne luke

Objavljeno

on

Prolaz iz Ulice Šandora Brešćenskog prema zračnoj luci zatvoren je prije 24 godine, a za njegovo ponovno otvaranje već pet godina se bori i građanska inicijativa ‘Pleso nije geto’.

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno