Poveži se s nama

HOTNEWS

Potpisana Povelja prijateljstva za projekt ‘Velika Gorica – grad zrakoplovstva’

Objavljeno

Na području Velike Gorice djeluje 10-ak zrakoplovnih subjekata, a njihova suradnja od danas je i službena. Ideja je pozicionirati Veliku Goricu kao zrakoplovno središte Hrvatske, a konačan cilj je izgradnja Muzeja zrakoplovstva u Velikoj Gorici. Prvi korak u tom smjeru je današnje potpisivanje Povelje prijateljstva projekta ‘Velika Gorica – grad zrakoplovstva’, koju su potpisali gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, direktor Hrvatske kontrole zračne plovidbe Dragan Bilać, član Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb David Gabelica, član Uprave Croatia Airlinesa Zlatko Širac, direktor Trade Aira Marko Cvijin, predsjednik Uprave ZTC-a Pavao Krpan, dekan Veleučilišta Velika Gorica Ivan Toth, ravnatelj Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perišina Vedran Šarac, direktorica Turističke zajednice Velike Gorice Milada Mesarić i predsjednik udruge Aeroklub Velika Gorica Branko Obrazović.

 

“Okrupljavanjem i razgovorima, suradnjom između svih ovih dionika rodit će se novi projekti. Grad će biti možda inicijator u nekim, ali će u drugima biti i netko drugi. Svi ovi dionici imaju velike i značajne projekte svog osobnog rasta, ali oni u sinergiji s ostalima na području Velike Gorice mogu surađivati i nadopunjavati svoj rast s njihovim rastom, dakle rastemo svi zajedno”, rekao je gradonačelnik Barišić.

 

gradonacelnik Dražen Barišić

 

“Čeka nas jako puno aktivnosti. Mi smo sad u prvom projektu predstavili 15 aktivnosti. Najznačajnija je danas, okupljanje ove zrakoplovne obitelji i potpisivanje Povelje prijateljstva. Vrlo brzo ćemo nastaviti postavljanjem modela zrakoplova na ulazu u Veliku Goricu kako bi i fizički označili naš grad kao grad zrakoplovstva”, objasnio je inicijator projekta ‘Velika Gorica – grad zrakoplovstva’ Juraj Odrčić, a tom je prilikom naveo još neke aktivnosti projekta među kojima su stipendije za školarce koji se obrazuju za tehnička zanimanja u zrakoplovstvu i park za djecu na temu zrakoplovstva.

 

“Od nas 10, svatko da doprinese u dvije ili tri točke, mislim da možemo puno postići. Tu se prije svega radi o brendiranju, nije stvar u materijalnim davanjima, nego u podršci i mislim da je to jedinstvena prilika za Veliku Goricu”, istaknuo je direktor Hrvatske kontrole zračne plovidbe Dragan Bilać i dodao kako će rado donirati staru opremu, koju Kontrola više ne koristi, za Muzej zrakoplovstva.

 

Povelja Grad zrakoplovstva (5)

 

U projektu aktivno želi sudjelovati i Turistička zajednica Grada Velike Gorice, a već su osmislili fotonatječaj na teme zrakoplovstva, razglednice i turističke ture vezane uz zrakoplovstvo.

 

Povelja Grad zrakoplovstva (7)

 

HOTNEWS

Načelnik goričke policije upozorio na pogoršanje stanja u prometu

Najavljuje kako će policija provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane poziva na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa

Objavljeno

on

Od početka godine na području policijske postaje Velika Gorica došlo je do pogoršanja stanja u cestovnom prometu, upozorava načelnik goričke policije Perica Malić, ističući kako se u usporedbi sa istim razdobljem prošle godine broj prometnih nesreća povećao za 35,82 posto (2018-383 prometne nesreće, 2017-282 prometne nesreće).

“Uz negativan trend povećanja broja prometnih nesreća došlo je do negativnog povećanja broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama za 6,49 % 2018-82 prometne nesreće,od čega prometne nesreće sa povrijeđenim sudionicima u kojima su 29 sudionika zadobila teške tjelesne i 75 lakše ozlijeđena sudionika i 2017 -77 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima je 19 sudionika zadobio teške tjelesne povrede i 81 lakše ozlijeđena sudionika. Broj prometnih nesreća sa smrtno stradalim sudionicima također je veći za 300%, u 2018-4 prometne nesreće u kojoj su 1 putnik u osobnom vozilu, 2 vozača motocikla i 1 vozač traktora smrtno stradali, dok u promatranom periodu 2017-1 prometna nesreća u kojoj je 1 motociklist smrtno stradao”, kaže Malić.

Policija najavljuje kako će provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane pozivaju na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Potraga za najpijanijim vozačem završila u Ribnici

Prebrzo je vozilo 44 vozača

Objavljeno

on

Kao što smo i izvijestili, proteklog vikenda je na velikogoričkom području poginulo dvoje ljudi, motociklist u Velikoj Kosnici, a vozač traktora u Donjem Hruševcu. Potragu za najpijanijim vozačem policija je završila u Ribnici, gdje je 61-godišnji vozač napuhao 1,92 promila alkohola.

Prebrzo je vozilo 44 vozača, dvoje je upravljalo neregistriranim vozilom, dok je jedan vozač bio u prometu bez vozačke dozvole.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Rezultati nogometnih utakmica klubova NS Velika Gorica

Objavljeno

on

III HNL zapad , 10. kolo
Kurilovec – SRC Udarnik / KURILOVEC – ZAGOREC 0:1

IV HNL – središte Zagreb , 9. kolo
Gradići / GRADIĆI – GAJ MAČE 0:1

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA , 10. kolo
Kerestinec / TOP – KLAS 1:1
Lukavec / LUKAVEC – ZRINSKI 3:1
Buševec / POLET – SLOGA (K) 1:1
Donja Lomnica / LOMNICA – KUPINEC 2:2

1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA – istok , 10. kolo
Kobilić / VATROGASAC – ŠNM NAFTAŠ IVANIĆ 0:0
Novo Čiče / DINAMO HIDREL – MLADOST (O) 2:3
Gornja Lomnica / MEŠTRICA – DUBRAVA 4:1
Oborovo / OBOROVO 74 – MRACLIN 1:1
Kuče / TUROPOLJAC – ZVEKOVAC 8:0
Božjakovina / BRCKO – BAN JELAČIĆ (V) 1:1                                                                   Mraclin / BUNA – OSTRNA 0:1

2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA – istok , 8. kolo
Lekneno / POSAVEC – DONJA ZELINA 8:0
Obedišće / MLADOST – KUPA 2:1

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno