Poveži se s nama

HOTNEWS

Potpisana Povelja prijateljstva za projekt ‘Velika Gorica – grad zrakoplovstva’

Objavljeno

Na području Velike Gorice djeluje 10-ak zrakoplovnih subjekata, a njihova suradnja od danas je i službena. Ideja je pozicionirati Veliku Goricu kao zrakoplovno središte Hrvatske, a konačan cilj je izgradnja Muzeja zrakoplovstva u Velikoj Gorici. Prvi korak u tom smjeru je današnje potpisivanje Povelje prijateljstva projekta ‘Velika Gorica – grad zrakoplovstva’, koju su potpisali gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, direktor Hrvatske kontrole zračne plovidbe Dragan Bilać, član Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb David Gabelica, član Uprave Croatia Airlinesa Zlatko Širac, direktor Trade Aira Marko Cvijin, predsjednik Uprave ZTC-a Pavao Krpan, dekan Veleučilišta Velika Gorica Ivan Toth, ravnatelj Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perišina Vedran Šarac, direktorica Turističke zajednice Velike Gorice Milada Mesarić i predsjednik udruge Aeroklub Velika Gorica Branko Obrazović.

 

“Okrupljavanjem i razgovorima, suradnjom između svih ovih dionika rodit će se novi projekti. Grad će biti možda inicijator u nekim, ali će u drugima biti i netko drugi. Svi ovi dionici imaju velike i značajne projekte svog osobnog rasta, ali oni u sinergiji s ostalima na području Velike Gorice mogu surađivati i nadopunjavati svoj rast s njihovim rastom, dakle rastemo svi zajedno”, rekao je gradonačelnik Barišić.

 

gradonacelnik Dražen Barišić

 

“Čeka nas jako puno aktivnosti. Mi smo sad u prvom projektu predstavili 15 aktivnosti. Najznačajnija je danas, okupljanje ove zrakoplovne obitelji i potpisivanje Povelje prijateljstva. Vrlo brzo ćemo nastaviti postavljanjem modela zrakoplova na ulazu u Veliku Goricu kako bi i fizički označili naš grad kao grad zrakoplovstva”, objasnio je inicijator projekta ‘Velika Gorica – grad zrakoplovstva’ Juraj Odrčić, a tom je prilikom naveo još neke aktivnosti projekta među kojima su stipendije za školarce koji se obrazuju za tehnička zanimanja u zrakoplovstvu i park za djecu na temu zrakoplovstva.

 

“Od nas 10, svatko da doprinese u dvije ili tri točke, mislim da možemo puno postići. Tu se prije svega radi o brendiranju, nije stvar u materijalnim davanjima, nego u podršci i mislim da je to jedinstvena prilika za Veliku Goricu”, istaknuo je direktor Hrvatske kontrole zračne plovidbe Dragan Bilać i dodao kako će rado donirati staru opremu, koju Kontrola više ne koristi, za Muzej zrakoplovstva.

 

Povelja Grad zrakoplovstva (5)

 

U projektu aktivno želi sudjelovati i Turistička zajednica Grada Velike Gorice, a već su osmislili fotonatječaj na teme zrakoplovstva, razglednice i turističke ture vezane uz zrakoplovstvo.

 

Povelja Grad zrakoplovstva (7)

 

CityLIGHTS

VIDEO ‘U Kurilovcu imamo svoj zoološki vrt’

Po dvorištu leti stotinu primjeraka prevrtača, visokoletača i grivnjaša – divljih golubova, koji kod Stepanića dolaze na besplatnu gozbu

Objavljeno

on

Ivka i Zlatko Stepanić u svom dvorištu u Kurilovcu, na zemlji i u zraku, imaju svoj mali zoološki vrt. Patke, guske, golubovi, kokoši, mačke, psi – na svakome koraku.

Ivka je ponosna sa svojim posavskim guskama. Ona i suprug među rijetkima su kojima ta autohtona vrsta trčkara po dvorištu. Znaju kako su na rubu izumiranja pa ih njeguju i paze tijekom cijelog dana. Posavska guska pripada staroj grupi europskih domaćih gusaka. Relativno su male, 4 do 5 kilograma, dok mužjaci mogu dostići do 6 kilograma.

“Hranim ih posebnom smjesom šrota i kukuruze, pogledajte kako su posebne. Kao sedmorica veličanstvenih, a tek su dva meseca prešle. Mislim da sam jedina u Kurilovcu koja ih imam”, ponosna je Ivka koja će u svoje dvorište rado pustiti sve ljubitelje životinja kako bi i oni uživali u njihovom malom zoološkom vrtu.

“To mi ne bi bilo prvi puta da mi odrasli i djeca dolaze u moj zoološki vrt. Imaju što za vidjeti, a ja sam doma pa ću im sve svoje životinje i pokazati”, kaže Ivka.

Krov obiteljske kuće prekriven je s više vrsta golubova. Po dvorištu leti stotinu primjeraka prevrtača, visokoletača i grivnjaša – divljih golubova koji u Kurilovec kod Stepanića dolaze na besplatnu gozbu.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

U Kobiliću 8. Stare seoske igre uz gratis porciju graha

Ekipa može imati najviše 5 članova

Objavljeno

on

Nošenje jajeta u žlici, skok u dalj, vožnja u tački, bacanje kamena s ramena, bistrički ringišpil, trčanje u vreći, trka parova, potezanje užeta, samo su neke seoske igre kakve su igrali naši stari, a koje ćete i vi moći zaigrati u nedjelju, 19. kolovoza, na 8. starim seoskim igrama u Kobiliću.

Tajnik Mjesnog odbora Stjepan Vitez najavljuje kako će događaj početi u 10 sati te obećava dobru zabavu i razbibrigu, bez kotizacije.

“Pozivam sve koji to mogu da dođu na teren NK Vatrogasac. Potrebno je doći nešto ranije i prijaviti svoju ekipu koja može imati najviše 5 članova, bez obzira na spol. Kotizacije neće biti, ove godine smo je izbacili. Od 13 sati će biti besplatna i porcija graha”, kaže Vitez, nadajući se kako će broj natjecatelja ove godine biti rekordan.

“Prošle godine je bilo puno igralište ljudi. Na manifestaciji je sudjelovalo mnoštvo mladih, samo smo zahvalnica ispisali četrdesetak. Ove godine pripremamo igre za najmlađe, najbolje očekuju pehari i nagrade”, dodao je Vitez.

Nastavi čitati

Crna kronika

U Lijevim Štefankima muškarac umro nakon uboda stršljena

Objavljeno

on

Muškarac (56) preminuo je u voćnjaku, u Lijevim Štefankima, nakon uboda stršljena. Nesretan slučaj dogodio se u subotu, 11. kolovoza oko 10.20 sati.

Iz policije kažu kako je tijelo nesretnog muškarca prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati
BENETTON
ŠTARKELJ
ŠTARKELJ
ZELENI PRSTEN

iv>

EUROHERC


Izdvojeno