Poveži se s nama

HOTNEWS

POTJERA IZ FILMOVA Lana nanjušila 11 kilograma droge!

Objavljeno

Na odmorištu Ježevo autoceste A3 u smjeru Velike Gorice odvijala se policijska potjera kao iz filmova. Meta je bio 42-godišnji vozač vinkovačkih registarskih oznaka kojeg je policija lovila zbog proizvodnje i prometa drogama. U glavnoj ulozi bio je pas Lana, belgijska ovčarka koja je iz policijskog vozila odmah pojurila prema traženom automobilu. Nije joj dugo trebalo da nanjuši drogu. Ubrzo je kolegama policajcima signalizirala da vozač drogu skriva na području stražnjeg sjedala vozila. Policija je akciju provodila u četvrtak, 29. listopada.

foto: zagrebacka.policija.hr

foto: zagrebacka.policija.hr

„Zbog sumnje da se u vozilu nalazi droga, 30. listopada 2015. godine temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu obavljena je pretraga osobnog automobila te je sakriveno ispod stražnjeg sjedala i ispod tapecirunga bočnih strana prtljažnog prostora pronađeno deset komada PE paketa ispunjenih marihuanom ukupne težine 11.2 kilograma.“, javlja policija, dodajući kako je 42-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku, dok je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Vrijednost pronađene droge u prodaji na veliko iznosi oko 220.000 kuna dok bi u uličnoj prodaji na malo cijena dosegla i znatno veći iznos.

„Ovim putem želimo i podsjetiti kako je službeni pas Lana tijekom mjeseca kolovoza 2014. godine također bila glavni policijski alat u sprječavanju krijumčarskog lanca droge preko teritorija Republike Hrvatske kada je na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bregana – Obrežje na izlazu iz Republike Hrvatske, u osobnom vozilu marke Renault Fluence makedonskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnji državljanin R. Makedonije, pronašla 6.3 kilograma heroina vrijednosti oko 1.400.000 kuna.“, ponosni su iz policije.

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno