Poveži se s nama

Sport

Potez predsjednika Nenada Črnka zaslužuje javnu čestitku!

Zahvala ispred HNK Gorice na suradnji

Objavljeno

Foto: HNK Gorica

 

U petak 18. svibnja 2018. rano u jutro dopisnika Cityportala i Sportskih novosti je zaista ugodno iznenadio primljeni mail poslan od strane predsjednika novog hrvatskog prvoligaša Nenada Črnka. Sadržaj svakako zaslužuje javnu objavu uz zahvalu a sigurno nije poslan samo dolje potpisanom. Sadržaj maila u potpunosti objavljujemo.

 

Nenad Črnko predsjednik HNK Gorice ostvario je svoje i naše snove. Foto: HNK Gorica

Poštovani
Zahvaljujući i Vašoj podršci, nakon gotovo 25 godina Velika Gorica ima nogometnog prvoligaša.
Mi smo klub sa najviše selekcija u natjecanju u cijeloj nogometnoj Hrvatskoj – 22. Također smo i klub sa najviše registriranih nogometaša u županiji sa brojkom od preko 500 nogometaša od čega je preko 90% mlađe od 18 godina. I na kraju mi smo i klub u čijem seniorskom pogonu trenira i radi više od dvije trećine profesionalaca iz Velike Gorice (22 od 36 na fotografiji u privitku), a ukupni proračun kluba osiguravamo sa 70% vlastitih prihoda.
Hvala Vam na predivnoj suradnji i podršci svih ovih godina i vjerujemo da ćete ostati sa nama i u najvećem izazovu koji nas čeka u slijedećoj sezoni, a u kojem ćemo se truditi da Vas promoviramo u najboljem svjetlu.

Završit ću sa porukom jednog sugrađana na društvenim mrežama nakon nedavne pobjede Gorice nad Varaždinom:
“Evo, nakon 25 godina u moj grad vraća se nogometni prvoligaš! Utakmica protiv Varaždina (ex Varteks koji je ne tako davno izbacio Aston Villu), glavnog konkurenta, završila je pobjednički 4:2. Pune tribine, odlična atmosfera, prekrasan dan, imao sam špuriju da se nešto veliko događa, probudilo se nakon kvarat stoljeća…! I zato, čestitke Gorici a poruka djeci i ostalima: možete navijati za Barcu ili Real, Dinamo ili Hajduk, Juve ili Milan, ali VOLITE SVOJU GORICU, ili : gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati tko si !!! “. Srdačan pozdrav.

 

 

Sport

FOTO Sergej Jakirović trener prvoligaša Gorice

Objavljeno

on

Na poziciju glavnog trenera novog prvoligaša HNK Gorica izabran je (nedjelja, 17. lipnja) i potpisan Sergej Jakirović, trener drugoligaša NK Sesvete u prošloj sezoni. Na konferenciji za tisak danas u prostorijama HNK Gorica predstavljeni su trener Jakirović i pojačanje iz Poljske, napadač Lukasz Zwolinski. Jakirović je na tiskovnoj konferenciji isijavao optimizam glede novog prvenstva i zatečenim igračkim kadrom te situacijom u klubu. Naglasio je da vrlo dobro poznaje igrače koje je zatekao u klubu, nabrajajući ih poimenično te da nije imao potrebe mijenjati kompletan stručni stožer. Znači, trener Damir Grlić ostaje pomoćni trener, jedina promjena bit će napravljena na poziciji kondicijskog trenera. Novi trener nije zaboravio kazati kako je počašćen prigodom da vodi Goricu u najvišem nogometnom rangu u Hrvatskoj, a četverokružno natjecanje u 1. HNL (36 kola) nazvao je – maraton natjecanjem!

Lukasz Zwolinski (FC Pogon, Stettin) je srednji napadač (trenutačno na Transfermarktu vrijedi 250.000 eura), zasad je najzvučnije pojačanje koje se pojavilo ovog ljeta na Gradskom stadionu, kao slobodan igrač. Osobno vjeruje da će ispuniti klupska očekivanja u prvoligaškim nadmetanjima i tako pomoći Gorici u nastojanjima da sačuva prvoligaški status.

Izvršni dopredsjednik HNK Gorica Nikoličius Mindaugas je treneru Jakiroviću i igraču Zwolinskom simbolično predao klupske dresove i poželio im dobrodošlicu u klub. Konferenciju je vodila Marija Salopek Mirosavljević.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

15. MNL “Vukomeričke Gorice 2018” – Visoka pobjeda Strezojeva

Objavljeno

on

17.06.2018. – 15. MNL “Vukomeričke Gorice 2018” 

 

U Hotnji je odigrano 1. kolo Breške lige, postignuti su slijedeći rezultati:
KRAVARSKO – NOVO BRDO 2:2, ŠILJAKOVINA – GLADOVEC 0:1, HOTNJA – STREZOJEVO 0:8, OPATIJA – VUKOMERIĆ 3:0, MARKUŠEVEC – DUBRANEC 0:0, GORNJI HRUŠEVEC – VELIKA BUNA 0:2, GORNJA OPATIJA – KOZJAČA 2:2, CEROVSKI VRH – DONJI HRUŠEVEC 3:2, POKUPSKO slobodni.

 

17.06.2018. – 15. MNL “Vukomeričke Gorice 2018” 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Velimir Šandor drugi na WPA Grand Prix-u Pariz 2018

Disk bacio na 17,88 metara

Objavljeno

on

Na atletskom natjecanju WPA Grand Prix Pariz 2018 Velimir Šandor osvojio je drugo mjesto, bacivši disk na 17.88 metara. Druga mjesta na natjecanju osvojili su i Grubišnjopoljac Deni Černi bacivši kuglu na 9.87 metara te Zadranin Vladimir Gašpar čije je koplje letjelo na 29.52 metra.

“Hrvatski atletičari ostvarili su plasmane sukladno svojim najboljim ovogodišnjim rezultatima koji su dokazali svoju kvalitetu na tako vrhunskom natjecanju kao što je bilo ovo u Parizu. Svi oni se nalaze u trenažnom procesu uoči nastupa na Europskom prvenstvu koje će se u kolovozu održati u Berlinu. Posebno me raduje prvi nastup za reprezentaciju Zadranina Vladimira Gašpara koji je dobio međunarodnu kategoriju i bacio drugu europsku daljinu u koplju ove godine. Također me raduje povratak paraolimpijca Branimira Budetića koji se godinu i pol nakon teške operacije ramena konačno vratio atletici i kontinuiranom radu. Nas očekuje još nekoliko međunarodnih natjecanja te od 03. do 12. kolovoza zajedničke pripreme na Bjelolasici te potom nastup na Europskom prvenstvu u Berlinu od kojega očekujem doista vrhunske rezultate“, rekao je izbornik Damjan Sedić.

Na natjecanju je nastupilo više od 300 natjecatelja iz 36 zemalja, a hrvatske boje branilo je osam atletičara.

Nastavi čitati
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno