Poveži se s nama

HOTNEWS

Postanite najuzornija hrvatska seoska žena

Objavljeno

Udruga ”Uzorne hrvatske seoske žene” raspisala je natječaj za 18. Izbor najuzornije hrvatske seoske  žene. Ovogodišnji domaćin, Karlovačka županija 14. listopada ugostit će seoske žene iz cijele zemlje.

”Izbor se održava svake godine povodom Svjetskog dana seoske žene, a domaćin izbora je županija iz koje dolazi prošlogodišnja Najuzornija hrvatska seoska žena.  Budući da je prošlogodišnja pobjednica Tamara Krklec Čvangić iz Karlovačke županije, ova Županija je dobila ovogodišnje domaćinstvo”, rekla nam je Katica Jerleković, predsjednica Udruge ”Uzorne hrvatske seoske žene”.

2.2.2017. – Najuzornija hrvatska seoska žena – Foto: Katica Jerleković

Naša sugovornica otkrila nam je kako je glavni cilj Udruge i ovog Izbora promijeniti negativnu percepciju koja vlada u našem društvu o životu žena na selu, te promovirati odlične rezultate koje one postižu.

U Karlovačku županiju putovat će predstavnice svih hrvatskih županija i Grada Zagreba. Svaka županija imat će mogućnost poslati tri kandidatkinje, a sve će morati zadovoljiti određene kriterije.

foto: Katica Jerleković

”Kandidatkinje moraju biti stare između 25 i 65 godina te živjeti na selu. Važno je da uživaju ugled u svojoj sredini, da su kreativne, društveno aktivne i prepoznate u svojoj okolini”, objasnila je Jerleković.

Podršku ovom projektu dao je i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Naime, Udrugu ”Uzorne hrvatske seoske žene” osnovala je upravo Zagrebačka županija. Novoizabranoj predsjednici Udruge župan je obećao svesrdnu pomoć.

Sve zainteresirane žene na natječaj se mogu prijaviti do 30. svibnja putem Facebook stranice Udruge ili putem službenih stranica županija iz kojih dolaze.

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno