Poveži se s nama

HOTNEWS

Ponovo stigli lijepi dani, Iz HAK-a upozorili na što ne smijemo zaboraviti

Na ovu kategoriju sudionika u prometu trebate posebno pripaziti

Objavljeno

Iz Hrvatskog autokluba izvijestili su kako je zbog lijepog vremena u prometu i dalje veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Savjetuju na što posebno treba pripaziti.

“Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima“, poručili su iz HAK-a.

Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Crna kronika

Ostala bez zaključanog bicikla

Lopov pronašao ključ od sigurnosnog lanca u torbici na biciklu

Objavljeno

on

Jučer od 16,30 do 18 sati ukraden je bicikl iz stubišta stambene zgrade u Domjanićevoj ulici. Neoprezna 46-godišnja vlasnica svojim je nemarom doprinijela krađi. Naime, nakon što je zaključala bicikl, ključ je spremila u torbicu na biciklu. To je iskoristio lopov i bez velike muke ukrao bicikl. Šteta je procijenjena na 1500 kuna.

Ukrao cigarete, žvakaće gume i mirisne boriće vrijedne 20 tisuća kuna

Na meti provalnika početkom tjedna našla se benzinska postaja u Starom Čiču. Nepoznati lopov provalio je u nju u noći s ponedjeljka na utorak. Nakon što je obio ulazna vrata, ušao je unutrašnjost te ukrao veću količinu cigareta, žvakaćih guma i mirisa za automobile. Šteta je procijenjena na oko 20 tisuća kuna.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Suvremene ugroze sigurnosti tema Međunarodne konferencije Dani kriznog upravljanja

Na konferenciji je sudjelovao i gradonačelnik Dražen Barišić

Objavljeno

on

Na Brijunima je otvorena Međunarodna znanstveno stručna konferencija Dani kriznog upravljanja koju Veleučilište Velika Gorica organizira 11 godina zaredom.

Konferenciju je otvorio izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, kapetan bojnog broda Ivica Mandić.

Velikom skupu uzvanika, sudionika konferencije, autora iz Hrvatske, zemalja u okruženju te članica EU, na početku se obratio dekan Veleučilišta Velika Gorica Ivan Toth, koji je naglasio važnost kontinuiranosti ove međunarodne konferencije koja se bavi krizama, opasnostima i ugrozama suvremenog društva, kojih smo i sami svjedoci. O temama i strukturi konferencije sudionike je, prije svega, stručnjake u području kriznog menadžmenta, upoznao predsjednik njezinog znanstvenog odbora Siniša Tatalović.

Naime, sigurnost u suvremenom svijetu postaje sve važnija zbog sve učestalijeg ugrožavanja ljudi i prirodnog okoliša. Ovo pred suvremene države postavlja sve veće izazove na koje nije moguće učinkovito odgovorit. Zbog toga uz vojne, sve su važniji i oni aspekti sigurnosti koji uključuju djelovanje različitih sastavnica suvremenih društava. Posebno mjesto u tome ima djelovanje u različitim krizama te krizno upravljanje i njegovo stalno usavršavanje. Izučavanje iskustava prethodnih kriza i izvlačenje određenih pouka važno je za stalno unapređenje sustava kriznog upravljanja, kako u smislu prevencije, tako i učinkovitog odgovora na moguće krize. Istraživanje kriza i kriznog upravljanja, važno je ne samo za razvoj sustava nacionalne sigurnosti čiji je dio i krizno upravljanje, nego i za osmišljavanje i provođenje kvalitetnog obrazovanja za ovu djelatnost. Zbog toga je važno provoditi stalna istraživanja i razmjenjivati iskustva vezana za sigurnosne izazove i krizno upravljanje. Stoga će se na dvodnevnoj konferenciji raspravljati o suvremenim ugrozama sigurnosti, kao i njenim vojnim aspektima.

U tome, ne samo u Republici Hrvatskoj, nego i širem regionalnom okviru, veliku važnost ima već i ova tradicionalna konferencija Dani kriznog upravljanja koja okuplja vodeće stručnjake i znanstvenike iz ovog područja.

Sudionike brijunske konferencije pozdravili su i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić te zamjenica župana Istarske županije Giuseppina Rajko.

Nastavi čitati

HOTNEWS

U planu je energetska obnova zgrade goričkih srednjih škola

Prvo će se opremiti školska sportska dvorana za potrebe odigravanja pojedinih utakmica…

Objavljeno

on

Predstavnici goričke Zajednice sportskih udruga, na čelu sa predsjednikom Goranom Kovačićem te ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica Stjepan Kos, održali su radni sastanak sa županom Stjepanom Kožićem i njegovim suradnicima na temu obnove i uređenja srednjoškolske sportske dvorane.

Dvorana osim za tjelesnu i zdravstvenu kulturu koristi i za utakmice pojedinih klubova, no ona u sadašnjem stanju ne zadovoljava uvjete za njihovo odigravanje. “Došli smo vidjeti što to treba učitiniti i nabaviti kako bi se utakmice mogle odvijati na jednom višem nivou. Sredstva za tu namjenu biti će osigurana iz županijskog proračuna, a u pitanju je oko 180 tisuća kuna, istaknuo je župan Kožić. U dvoranu bi se trebao uvesti internet koji je potreban za određene utakmice, kao i sportska oprema za što bolje i kvalitetnije odrađivanje treninga i odigravanje samih utakmica.

24.05.2018. – Velika Gorica – Radni sastanak u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica – foto:Petra Rožić/cityportal.hr

“Svaki napredak na području našeg Grada je uvijek dobrodošao i zahvalni smo na njemu. Ono što je bitno je da su konkretizirani i postignuti dogovori i rokovi kako bi se zadvoljili standardi koji su potrebni za odigravanje utakmica sportaša. Sukladno tome, na dobitku su i učenici 4 srednjih škola koji će također dobiti bolje uvjete za održavanje tjelesne i zdravstvene kulture, rekao je Krešimir Ačkar, zamjenik gradonačelnika.

Župan Kožić spomenuo je i kako je županija početkom travnja napravila projekt energetske obnove zgrade škole i sportske dvorane vrijedan 28,7 milijuna kuna. “Projekt ćemo prijaviti na natječaj Ministarstva graditeljstva od kojeg bi mogli dobiti oko 50 posto bespovratnih sredstva, a ostatak će morati osigurati sama županija, dodao je Kožić.

Nastavi čitati
MONOKL
SOLARIJ
ReporterIzdvojeno