Poveži se s nama

Vijesti

Pomoć Centra za bogatiji blagdanski stol najsiromašnijih Velikogoričana

Bonove je dobilo 139 korisnika Centra za socijalnu skrb

Objavljeno

Kao i dosadašnjih godina, gorički Centar za socijalnu skrb svojim korisnicima pokušava uljepšati nadolazeće blagdane. Ove godine tako su obiteljima bez djece podijelili bonove u vrijednosti 400 kuna za namirnice u trgovinama Spar.

“Naš Grad Velika Gorica brine o socijalno ugroženim i obiteljima s više djece, pa su nam i ove godine pomogli da ovo blagdansko vrijeme uljepšamo i njima i da i oni međusobno u svojoj obitelji podijele radost Božića”, kazala je Irena Prahin, zamjenica ravnateljice Centra za socijalnu skrb Velika Gorica, i dodala kako je bonove danas dobilo 139 samaca.

18.12.2019. Velika Gorica – podjela bonova u povodu Božića korisnicima Centra za socijalnu skrb. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Bonovima korisnici Centra mogu kupiti sve iz ponude trgovine osim duhanskih proizvoda, alkohola te bonova za mobitel.

“Znači mi puno s obzirom da mjesečno imam samo 800 kuna i da sam pred penziju. Ovo mi, koliko se to može, ipak uspije uljepšati blagdane”, kazala je jedna od korisnica goričkog Centra za socijalnu skrb.

Ranije ovog mjeseca, u povodu sv. Nikole, Centar za socijalnu skrb Velika Gorica darivao je i obitelji s djecom. Bonove je tada dobilo 87 obitelji.

18.12.2019. Velika Gorica – podjela bonova u povodu Božića korisnicima Centra za socijalnu skrb. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Crna kronika

Završio očevid požara u Petrovini: Žar iz peći zapalio drvca za potpalu

Vlasnica (71) uspjela je izaći iz kuće neozlijeđena

Objavljeno

on

Obavljenim očevidom je utvrđeno da je vlasnica prilikom stavljanja drva u peć prosula dio žara na drvca za potpalu koja su se uslijed toga zapalila te se vatra proširila na unutrašnjost i krovište kuće koji su u potpunosti izgorjeli, kažu iz policije. Materijalna šteta je veća, ali nije neutvrđena.

Podsjetimo, požar je buknuo jučer ujutro, a vlasnica (71) jedva je uspjela pobjeći buktinji. Požar su ugasili vatrogasci JVP Velika Gorica, a kuća je potpuno izgorjela.

18.1.2021. Petrovina Turopoljska – U požaru do temelja izgorjela drvena kuća. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavi čitati

Vijesti

GKM i dalje u akciji za udrugu Fajter, a ovaj tjedan organiziraju i online turnir u popularnoj videoigri

Potrepštine za beskućnike prikupljaju svaki radni dan od 17 do 21 sati

Objavljeno

on

Iako je većina humanitarnih akcija u posljednje vrijeme usmjerena na pomoć ljudima s potresom pogođenih područja, iz Goričkog kluba mladih podsjećaju kako, u suradnji s udrugom Fajter, i dalje prikupljaju higijenske potrepštine i odjeću za beskućnike.

– Svi građani mogu ostaviti potrepštine u prostoriji GKM-a, svaki radni dan od 17 do 21 sati – podsjećaju iz GKM-a.

Osim što nastavljaju ovu humanitarnu akciju, u petak će mladi organizirati i online turnir u videoigri “League of Legends”. Turnir će početi u 19.30 sati, a za sudjelovanje se potrebno prijaviti.

– Pošto ne možemo u ovo vrijeme organizirati događaje uživo, nadamo se ovime dati priliku mladim ljudima strastvenima o igricama da nekako pokažu svoj natjecateljski duh – kažu iz Goričkog kluba mladih.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO: Skela postavljena, oštećena crkva čeka procjenu statičara

Objavljeno

on

18.01.2021. Velika Gorica. Sanacija crkve Navještenja Blažene Djevice Marije oštećene u potresu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Djelatnici tvrtke Gradel su prije tjedan dana (ponedjeljak, 11. siječnja) započeli s postavljanjem skele na, u potresu oštećeni, zvonik crkve Navještenja Blažene Djevice Marije. Skela je obuhvatila crkveni toranj u visinu od 25 metara i tako je došla pod samu ‘kapu’ zvonika. Prema riječima djelatnika do ‘kape’ manjka još samo jedan metar.

18.01.2021. Velika Gorica. Sanacija crkve Navještenja Blažene Djevice Marije oštećene u potresu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ovog tjedna očekuje se dolazak statičara i njihova procjena stupnja oštećenja na tornju bit će odlučujuća u kojem smjeru će teći sanacija. Optimistična varijanta predviđa saniranje zvonika iznutra.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 400 - 17.12.2020.

Facebook

Izdvojeno