Poveži se s nama

Gospodarstvo

Poljoprivrednici! Javite se na natječaj i iskoristite potpore male vrijednosti

Objavljeno

Kamen po kamen – palača, kaže stara poslovica. Često su maleni koraci presudni za uspjeh, posebice ako imamo pomoć institucija. Financijska potpora male vrijednosti dobrodošla su gradska injekcija koju temeljem natječaja, poljoprivredna gospodarstva mogu iskoristiti u ovoj godini.
Stručnost i konstantna edukacija mogu biti izuzetno važni faktori uspjeha u poljoprivredi, a upravo za tu namjenu poljoprivrednici mogu utrošiti do 1000 kuna potpora po polazniku.
10.000 kuna osigurano je za podizanje plastenika, te niskih i visokih tunela kako bi poljoprivrednici optimizirali proizvodnju u zaštićenom prostoru. Isti iznos namijenjen je i za nabavu antifrost sustava, sustava za navodnjavanje, te nabavu voćnih sadnica i sadnica jagoda.
Ekološka proizvodnja u modernom svijetu sve je traženiji način uzgoja, a eko-proizvođač s područja grada može dobiti do 1.000 kuna potpora godišnje.
I pčelari mogu računati na gradske potpore, a za uzgoj i držanje pčelinjih zajednica mogu dobiti 30 kuna po jednoj pčelinjoj zajednici. Potpore će se dodjeljivati i cvjećarima, za baždarenje prskalica, podizanje protugradne mreže, te umjetno osjemenjivanje krava i junica.
Sve detalje potražite u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice ili na službenoj stranici Grada.

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

obrtnički forum

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Obrtnici se okupljaju u Gorici, raspravljat će o aktualnostima i tražiti rješenja problema

Organizirali su forum, a sastaju se u srijedu, 26. veljače

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, organizira 5. Obrtnički forum Zagrebačke županije – Obrtništvo 2020., a domaćin susreta bit će Velika Gorica. Cilj foruma, koji će se održati u srijedu u 12 sati u Hotelu Garden Hill, je raspraviti aktualne teme značajne za obrtnike i obrtništvo Zagrebačke županije te iznaći kvalitetna rješenja problema zajedničkom suradnjom s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije.

– Pričat ćemo o tome kako najbolje surađivati s lokalnom samoupravom, a obrtnici će predstavnike lokalne vlasti i ministarstava moći i pitati sve što ih zanima. Na panel-raspravu su dobrodošli svi obrtnici i obrtnice – kazao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

VE-GO-RA najavila radionicu za poduzetnice, a priprema im i poklon u povodu Dana žena

Sve polaznice radionice dobit će besplatne privatne konzultacije kako bi pokrenule svoju osobnu promjenu

Objavljeno

on

VE-GO-RA organizira radionicu na temu “Upravljanje osobnim promjenama” namijenjenu prvenstveno ženama, poduzetnicama, samozaposlenima, nezaposlenima ili prezaposlenima. Stručno vodstvo će kroz interaktivne vježbe u parovima i timovima, sudionicima pokušati pomoći da izađu iz ustaljenih načina razmišljanja, vizualiziraju budućnost kojoj teže i osvijeste vještine i resurse kojima raspolažu i koji su im potrebni kako bi iskoristili svoj puni potencijal.

– Nelagoda postojećim stanjem je koristan alarm koji nas potiče na promjenu. Jedan od najvećih izazova svakog pojedinca koji u sebi prepoznaje ideju, želju i energiju za osobnim i profesionalnim razvojem je pitanje kako uopće pokrenuti proces promjene. Radionica je namijenjena onima koji osjećaju da mogu više, koji osjećaju da imaju sve što im je potrebno da ostvare svoju idealnu budućnost, ali ne znaju od kuda krenuti ni kako pratiti svoj napredak. Sudionici će imati prilike prezentirati svoje planove promjene, a one koji pokažu najveću želju za promjenom nagradit ćemo besplatnim konzultacijama kako bi svoj plan promjene uspješno sproveli u djelo – kažu iz VE-GO-RE.

Radionicu vodi Ivana Conjar, voditeljica poslovnog razvoja e-Leadreship MBA programa na Visokom Učilištu ALGEBRA, a održat će se 5. ožujka od 12 do 16 sati na adresi Šetalište Franje Lučića 15.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno