Poveži se s nama

Crna kronika

Policija zaustavila krijumčara i četiri migranta u mjestu Cerovski vrh

Krijumčaru prijeti do pet godina zatvora, a migrantima izgon i zabrana ulaska u Hrvatsku u trajanju od godine dana

Objavljeno

Pripadnici mobilne jedinice policije za provedbu nadzora državne granice u utorak nešto prije 14 sati u mjestu Cerovski vrh zaustavili su vozilo u kojem se nalazilo pet osoba. Za upravljačem se nalazio 51-godišnji hrvatski državljanin, a društvo su mu pravila četiri strana državljanina. Četvorka kod sebe nije imala nikakvih dokumenata, ali su policiji rekli da su državljani Alžira.

– Petorica muškaraca privedena su u Policijsku postaju Velika Gorica. Vozač je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. Nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava poradi počinjenja kaznenog djela iz članka 326. Kaznenog zakona dostavljena je dežurnom Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici – rekao nam je Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Četiri strana državljana zadržana su zbog utvrđivanja njihovih identiteta i reguliranja njihovog statusa. Nakon toga muškarci će biti protjerani iz Hrvatske i dobit će zabranu ulaska u trajanju od jedne godine. Do okončanja upravnog postupka bit će smješteni u Prihvatni centar za strance u Ježevu. Nakon toga najvjerojatnije će biti deportirani u Veliku Kladušu.

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Crna kronika

Nije lako provaliti u bankomat

Probušili rupe i stavili eksplozivno sredstvo, ali nije došlo do detonacije

Objavljeno

on

Na meti lopova protekle subote našao se bankomat Erste banke u Gradićima. Pokušaj provale dogodio se nešto prije tri sata ujutro.

– Nepoznati počinitelj prišao je bankomatu i izbušio rupe s namjerom da ubaci eksplozivno sredstvo unutar njega. No, nije došlo do njegovog aktiviranja. Razlog zašto nije došlo do toga utvrdit će istraga. Očevidom je utvrđeno da nije došlo do oštećenja sefa unutar samog bankomata rekao je inspektor Nikica Ljubanović.

Na bankomatu nije bilo veće štete, osim već spomenutih rupa.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija jučer napisala 14 kazni zbog prekoračenja brzine

Prebrza vožnja glavni krivac za većinu prometnih nesreća s poginulima

Objavljeno

on

Na području Policijske postaje Velika Gorica jučer je provedena je preventivno – represivna akcija. Policija je pojačano nadzirala brzinu, a tom prilikom u prebrzoj vožnji uhvaćeno je 14 vozača.

– Ovim akcijama želimo kod vozača potaknuti pozitivna ponašanja u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, kao i nepoštivanja prometnih propisa od strane vozača – poručili su iz PP Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno