Poveži se s nama

Crna kronika

Policija zaustavila krijumčara i četiri migranta u mjestu Cerovski vrh

Krijumčaru prijeti do pet godina zatvora, a migrantima izgon i zabrana ulaska u Hrvatsku u trajanju od godine dana

Objavljeno

Pripadnici mobilne jedinice policije za provedbu nadzora državne granice u utorak nešto prije 14 sati u mjestu Cerovski vrh zaustavili su vozilo u kojem se nalazilo pet osoba. Za upravljačem se nalazio 51-godišnji hrvatski državljanin, a društvo su mu pravila četiri strana državljanina. Četvorka kod sebe nije imala nikakvih dokumenata, ali su policiji rekli da su državljani Alžira.

– Petorica muškaraca privedena su u Policijsku postaju Velika Gorica. Vozač je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. Nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava poradi počinjenja kaznenog djela iz članka 326. Kaznenog zakona dostavljena je dežurnom Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici – rekao nam je Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Četiri strana državljana zadržana su zbog utvrđivanja njihovih identiteta i reguliranja njihovog statusa. Nakon toga muškarci će biti protjerani iz Hrvatske i dobit će zabranu ulaska u trajanju od jedne godine. Do okončanja upravnog postupka bit će smješteni u Prihvatni centar za strance u Ježevu. Nakon toga najvjerojatnije će biti deportirani u Veliku Kladušu.

Crna kronika

Inspektor Ljubanović: ‘Zaključavajte svoje dvorišne objekte, šupe, drvarnice i garaže’

Lopov 37-godišnjaku iz garaže ukrao alat i kobasice vrijedne 20 tisuća kuna

Objavljeno

on

U Žitkovčici je nepoznati lopov iz otključane garaže ukrao električni alat i suhomesnate proizvode. Krađa se dogodila u srijedu između 2 i 2,30 sati. 37-godišnji vlasnik vidio je da mu se netko mota po dvorištu, ali nije reagirao. Šteta je procijenjena na 20 tisuća kuna.

U Bukovčaku iz otključanog dvorišnog objekta od 10. do 12. siječnja ukradena je motorna pila. Šteta je procijenjena na četiri tisuće kuna.

– Upozorio bih građane da se ponašaju samozaštitno, odnosno zaključavaju sve prostorije jer će time otežati posao lopovima.

Nastavi čitati

Crna kronika

Ovaj tjedan na meti provalnika našle se dvije kuće u Porinovoj

U obje provalnik je ušao obijanjem prozora u prizemlju

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u utorak između 13,30 i 18,50 sati provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 62-godišnjak. Provalnik je obio prozor u prizemlju i ušao u unutrašnjost kuće, gdje je pronašao tisuću kuna u gotovini. Uzeo je novac i dao se u bijeg.

Drugi slučaj dogodio se u periodu od ponedjeljka do četvrtka, kada je provaljeno u kuću u vlasništvu 67-godišnjaka. I ovaj put provalnik je obio prozor u prizemlju kuće kako bi ušao u unutrašnjost te je nakon toga ispremetao stvari po kući. Iz neutvrđenog razloga na kraju je morao napustiti kući ništa ne otuđivši.

Nastavi čitati

Crna kronika

VIDEO Opasnost na cesti

Vozio suprotnim smjerom na Aveniji pape Ivana Pavla II.

Objavljeno

on

Na Facebook stranici Plavci, a de ste?  osvanuo je video na kojem se vidi kako vozač vozi u suprotnom smjeru na Aveniji pape Ivana Pavla II.. U jednom trenutku vozače se odlučio polukružno okrenuti na autobusnom ugibalištu i nastaviti vožnju u pravom smjeru. Na svu sreću iz suprotnog smjera nije bilo vozila pa je izbjegnut frontalni sudar, koji je mogao biti koban.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno