Poveži se s nama

Crna kronika

Policija zaplijenila gotovo 250 grama marihuane i pet grama speeda

Mladića je policija ulovila s 52 grama marihuane, pozvao ih kući pa im predao i ostatak

Objavljeno

U proteklih tjedan dana gorička policija najviše je posla imala sa zapljenama droge, a ukupno su zabilježili sedam takvih djela.

U subotu su u Podbrežnici legitimirali 19-godišnjaka s područja Velike Gorice koji je kod sebe imao 52 grama marihuane. No, tijekom razgovora s policijom mladić ih je pozvao u kuću gdje je imao još sjemenki, vagu i marihuanu ukupne težine 155 grama zapakiranih u više paketića. Dragovoljno im je predao sve što je imao, a protiv njega je policija podnijela kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i trgovinu drogom.

Isti dan, ponovo u Podbrežnici, policija je s marihuanom ulovila i 22-godišnjakinju. Imala je 4,18 grama marihuane zapakiranu u tri paketića.

Još jedan slučaj zapljene droge policiji je prijavio građanin. On je, naime, kod svog maloljetnog sina pronašao 24 grama marihuane i 3,86 grama speeda.

Policija je prilikom legitimacije zaplijenila i 1,16 grama speeda od 33-godišnjaka iz Novog Čiča, a drogu su pronašli i kod 35-godišnjaka iz općine Orle. Osim ‘jointa’ u ruci, s kojim ga je zatekla policija, predao je i vrećicu s 10-ak grama marihuane.

Zadnja zapljena bila je na Trgu maršala Tita. Dvojica mladića (21 i 22 godine) imali su svaki po 0,5 grama marihuane.

 

 

Crna kronika

Ukrao oplate za tunele, vjerojatno će ih prodati pod staro željezo

Pojedinačno, elementi vrijede koliko i željezo prilikom otkupa, no zajedno cijena im je jako visoka

Objavljeno

on

Nepoznati lopov opljačkao je tijekom vikenda, između 18. i 21. srpnja, tvrtku iz Zagreba koja koristi prostor tvrtke Hidroelektra u Novom Čiču. Provalnik je odstranio lance i lokote s vrata, ušao unutra te iz dvorišta ukrao više elemenata metalnih konstrukcija koje se koriste u građevinarstvu, točnije oplate za tunele.

– Vrijednost je dosta teško procijeniti jer pojedinačno ukradeni elementi nemaju vrijednosti osim svoje težine. Da su ukradeni svi elementi, šteta bi bila jako visoka. Ovih nekoliko elemenata su ukradeni isključivo kao sekundarna sirovina, odnosno željezo jer komad teži i 500 kilograma – objasnili su iz policije.

 

Nastavi čitati

Crna kronika

Opelom naletio na moped i teško ozlijedio vozača

Objavljeno

on

S teškim ozljedama prošao je 47-godišnji motociklist kojega je jučer nešto prije 17 sati udario automobil. Kako javlja policija, 51-godišnjak koji je vozio Opel Ulicom matice hrvatske, kod raskrižja s Trgom maršala Tita krenuo se prestrojavati u lijevu traku, a da pritom nije provjerio može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tako je naletio na moped marke Piaggio koji je vozio 47-godišnjak. U prometnoj nesreći motociklist je teško ozlijeđen dok je vozač automobila lakše ozlijeđen. Liječnička pomoć pružena im je u KBC Zagreb.

Iako tu informaciju policija nije odmah objavila, nego ju tek naknadno potvrdila, na mopedu je bilo i dijete koje je u prometnoj nesreći lakše ozlijeđeno.

Nastavi čitati

Crna kronika

Stambeni kontejner u Lukavcu u potpunosti izgorio zbog nesipravnih električnih instalacija

Šteta je oko 30 tisuća kuna

Objavljeno

on

Policija je očevidom utvrdila kako je požar kontejnera u Lukavcu izbio zbog neispravnih električnih instalacija. Radi se o stambenom kontejneru koji je u potpunosti izgorio, a materijalna šteta je oko 30 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno