Poveži se s nama

Crna kronika

Policija zaplijenila gotovo 250 grama marihuane i pet grama speeda

Mladića je policija ulovila s 52 grama marihuane, pozvao ih kući pa im predao i ostatak

Objavljeno

U proteklih tjedan dana gorička policija najviše je posla imala sa zapljenama droge, a ukupno su zabilježili sedam takvih djela.

U subotu su u Podbrežnici legitimirali 19-godišnjaka s područja Velike Gorice koji je kod sebe imao 52 grama marihuane. No, tijekom razgovora s policijom mladić ih je pozvao u kuću gdje je imao još sjemenki, vagu i marihuanu ukupne težine 155 grama zapakiranih u više paketića. Dragovoljno im je predao sve što je imao, a protiv njega je policija podnijela kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i trgovinu drogom.

Isti dan, ponovo u Podbrežnici, policija je s marihuanom ulovila i 22-godišnjakinju. Imala je 4,18 grama marihuane zapakiranu u tri paketića.

Još jedan slučaj zapljene droge policiji je prijavio građanin. On je, naime, kod svog maloljetnog sina pronašao 24 grama marihuane i 3,86 grama speeda.

Policija je prilikom legitimacije zaplijenila i 1,16 grama speeda od 33-godišnjaka iz Novog Čiča, a drogu su pronašli i kod 35-godišnjaka iz općine Orle. Osim ‘jointa’ u ruci, s kojim ga je zatekla policija, predao je i vrećicu s 10-ak grama marihuane.

Zadnja zapljena bila je na Trgu maršala Tita. Dvojica mladića (21 i 22 godine) imali su svaki po 0,5 grama marihuane.

 

 

Crna kronika

Inspektor Ljubanović: ‘Zaključavajte svoje dvorišne objekte, šupe, drvarnice i garaže’

Lopov 37-godišnjaku iz garaže ukrao alat i kobasice vrijedne 20 tisuća kuna

Objavljeno

on

U Žitkovčici je nepoznati lopov iz otključane garaže ukrao električni alat i suhomesnate proizvode. Krađa se dogodila u srijedu između 2 i 2,30 sati. 37-godišnji vlasnik vidio je da mu se netko mota po dvorištu, ali nije reagirao. Šteta je procijenjena na 20 tisuća kuna.

U Bukovčaku iz otključanog dvorišnog objekta od 10. do 12. siječnja ukradena je motorna pila. Šteta je procijenjena na četiri tisuće kuna.

– Upozorio bih građane da se ponašaju samozaštitno, odnosno zaključavaju sve prostorije jer će time otežati posao lopovima.

Nastavi čitati

Crna kronika

Ovaj tjedan na meti provalnika našle se dvije kuće u Porinovoj

U obje provalnik je ušao obijanjem prozora u prizemlju

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u utorak između 13,30 i 18,50 sati provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 62-godišnjak. Provalnik je obio prozor u prizemlju i ušao u unutrašnjost kuće, gdje je pronašao tisuću kuna u gotovini. Uzeo je novac i dao se u bijeg.

Drugi slučaj dogodio se u periodu od ponedjeljka do četvrtka, kada je provaljeno u kuću u vlasništvu 67-godišnjaka. I ovaj put provalnik je obio prozor u prizemlju kuće kako bi ušao u unutrašnjost te je nakon toga ispremetao stvari po kući. Iz neutvrđenog razloga na kraju je morao napustiti kući ništa ne otuđivši.

Nastavi čitati

Crna kronika

VIDEO Opasnost na cesti

Vozio suprotnim smjerom na Aveniji pape Ivana Pavla II.

Objavljeno

on

Na Facebook stranici Plavci, a de ste?  osvanuo je video na kojem se vidi kako vozač vozi u suprotnom smjeru na Aveniji pape Ivana Pavla II.. U jednom trenutku vozače se odlučio polukružno okrenuti na autobusnom ugibalištu i nastaviti vožnju u pravom smjeru. Na svu sreću iz suprotnog smjera nije bilo vozila pa je izbjegnut frontalni sudar, koji je mogao biti koban.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno