Poveži se s nama

Crna kronika

Policija utvrdila velik broj prekršaja tijekom vikenda

Zabilježeno je čak 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 4 prometne nesreće, a ‘alkoholni rekorder’ napuhao je 1,69 promila

Objavljeno

Tijekom provođenja policijske vikend akcije 13 ciljanih prekršaja koji se odnose na četiri prekršaja vozača vožnje pod utjecajem alkohola, te devet prekršaja nepropisne brzine. Ostalih prekršaja iz domene prometa bilo je 17, što je zajedno doseglo okrugli broj 30!

Vozačima koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa na 12 sati, a najviše je napuhao  35-godišnjak u subotu, 16.03.2019. oko 02,08 sati. Zaustavljen je u Ulici 153 brigade HV kod raskrižja s Ulicom Kušanec. Utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,69 promila te mu je na licu mjesta izdan Prekršajni nalog, nakon čega je isti bio smješten u posebne policijske prostorije do otrježnjenja.

Osim već ustaljenih vikend provjera, ovog vikenda pozornost je bila i na korištenju sigurnosnog pojasa, a kojom je utvrđeno 18 prekršaja nekorištenja istog.  Detektirana su bila tri putnika i 15 vozača. Naplaćeno je šest novčanih kazni, izdano pet Obavijesti o počinjenom prekršaju, te sedam Upozorenja, obavijestili su iz Policije.

Ovaj vikend nije prošao ni bez prometnih nesreća. Na goričkim prometnicama u vrijeme provođenja akcije desile su se četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

 

Crna kronika

Na A11 kod Kušanca izgorjelo vozilo

 Vatrogasci pod maskama gasili požar na autocesti

Objavljeno

on

Jučer oko 15,30 sati na autocesti A11 kod čvora kod čvora Velika Gorica, u blizini naselja Kušanec zapalilo se osobno vozilo. Morali su reagirati i gorički vatrogasci, ali nije bilo pomoći vozilo je u potpunosti izgorjelo. Još uvijek su nepoznati uzroci zapaljenja, a prema neslužbenim informacijama nema ozlijeđenih.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija traži očevice prometne nesreće

Danas oko 10,15 sati na raskrižju Vukomeričke ulice i Ulice Andrije Kačića Miošića sudarili se Audi i Toyota

Objavljeno

on

Danas oko 10,15 sati u na raskrižju Vukomeričke ulice i Ulice Andrije Kačića Miošića došlo je do prometne nesreće između osobnog automobila marke „Audi 80“, plave boje, i osobnog automobila marke „Toyota Rav“, plave boje. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je na vozilima nastala materijalna šteta.

-Molimo za pomoć očevice prometne nesreće da nam se jave na broj 01 6221 144 ili 192, kako bi se utvrdilo činjenično stanje – poručili su iz PP Velika Gorica.

Nastavi čitati

Crna kronika

Upravljao vozilom s 2,77 promila alkohola u krvi

Policija ga uhvatila jer je sudjelovao u prometnoj nesreći

Objavljeno

on

Jučer oko 18,50 sati u Gradićima se dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovao 36-godišnjak u alkoholiziranom stanju. Policija mu je tijekom očevida izmjerila 2,77 promila alkohola u krvi.

– Kretao se kolnikom Gradićke ulice u smjeru istoka u mjestu Gradići. Dolaskom do kbr.4 isti je sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom. Ova PP je naredbom istog smjestila u službene prostorije ove PP do otrježnjenja, a nakon toga će biti uhićen i prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Velikoj Gorici – poručili su iz PP Velika Gorica.

Tijekom vikenda na goričkom području zabilježeno je 14 prometnih prekršaja, od čega 10 prekršaja prebrze vožnje.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno