Poveži se s nama

Crna kronika

Policija utvrdila velik broj prekršaja tijekom vikenda

Zabilježeno je čak 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 4 prometne nesreće, a ‘alkoholni rekorder’ napuhao je 1,69 promila

Objavljeno

Tijekom provođenja policijske vikend akcije 13 ciljanih prekršaja koji se odnose na četiri prekršaja vozača vožnje pod utjecajem alkohola, te devet prekršaja nepropisne brzine. Ostalih prekršaja iz domene prometa bilo je 17, što je zajedno doseglo okrugli broj 30!

Vozačima koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa na 12 sati, a najviše je napuhao  35-godišnjak u subotu, 16.03.2019. oko 02,08 sati. Zaustavljen je u Ulici 153 brigade HV kod raskrižja s Ulicom Kušanec. Utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,69 promila te mu je na licu mjesta izdan Prekršajni nalog, nakon čega je isti bio smješten u posebne policijske prostorije do otrježnjenja.

Osim već ustaljenih vikend provjera, ovog vikenda pozornost je bila i na korištenju sigurnosnog pojasa, a kojom je utvrđeno 18 prekršaja nekorištenja istog.  Detektirana su bila tri putnika i 15 vozača. Naplaćeno je šest novčanih kazni, izdano pet Obavijesti o počinjenom prekršaju, te sedam Upozorenja, obavijestili su iz Policije.

Ovaj vikend nije prošao ni bez prometnih nesreća. Na goričkim prometnicama u vrijeme provođenja akcije desile su se četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

 

Crna kronika

Motori, mopedi i bicikli sutra na radaru policije

S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu dolaskom lijepog vremena, kao i sve češće sudjelovanje biciklista u prometnim nesrećama, posebna pozornost posvetit će se ovim prekršajima

Objavljeno

on

Na području PU zagrebačke u petak, 26. travnja, provest će se akcija nadzora vozača motocikala, mopeda i bicikala, u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu, kao i sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda i bicikala. U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke.

Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica, tehničku neispravnost vozila i ostalih prekršaja u prometu. Također će se sankcionirati i vožnja i parkiranje po biciklističkim površinama drugih skupina vozila – kretanje motocikala po biciklističkim trakama i drugi prekršaji koji ugrožavaju promet i sigurnost biciklista.

Također, od 26. travnja do 29. travnja, provodit će se već ustaljena akcija pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerena prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. U fokusu su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

 

Nastavi čitati

Crna kronika

U osam sati policijske akcije 35 vozača kažnjeno zbog prebrze vožnje

U razdoblju od 7 do 15 sati policija je kontrolirala brzinu na goričkim cestama i zaustavila velik broj prekršitelja

Objavljeno

on

Kako bi pronašli način da smanje broj vozača koji jure goričkim prometnicama nedozvoljenom brzinom, iz naše policije odlučili su u utorak provesti veliku akciju nadzora brzine u pomalo neobičnom terminu. Naime, navikli smo da su policijske patrole češće na cestama u večernjim i noćnim satima, pa je mnoge možda i iznenadilo što je ova akcija organizirana u razdoblju od 7 do 15 sati. I, nažalost, dala je rezultate…

U tom je vremenu policija zaustavila čak 35 vozača koji su prekoračili dozvoljenu brzinu, a samim time im je i napisana odgovarajuća kazna. Iznosi tih globi su već odavno sve prije nego zanemarivi, pa će možda i ova akcija barem malo utjecati da svatko od nas ipak malo digne nogu s gasa i učini prometnu situaciju u gradu, koja u posljednje vrijeme često rezultira prometnim nesrećama, barem za nijansu boljom.

Nastavi čitati

Crna kronika

Automobil se prevrnuo na bok u blizini Goričanke

Prema izjavama svjedoka, automobil marke Volswagen velikom je brzinom uletio u zavoj, udario u drugi automobil i od udarca se prevrnuo na bok

Objavljeno

on

Miran postblagdanski dan u središtu Velike Gorice prekinula je prometna nesreća koja se nešto iza 12 sati dogodila u ulici Ljudevita Posavskog, u neposrednoj blizini zgrade VG Goričanke. Automobil je, prema izjavama svjedoka, velikom brzinom uletio u zavoj, sudario se s drugim vozilom, nakon čega se prevrnuo na bok.

– Kako se čini, nitko nije teže nastradao – kaže nam čitateljica koja je bila svjedok nesreće.

Prevrnuti automobil je marke Volkswagen, a više detalja bit će poznato nakon policijskog očevida.

Nastavi čitati

Reporter 381 - 18.04.2019.

Facebook

Izdvojeno