Poveži se s nama

Crna kronika

Policija utvrdila velik broj prekršaja tijekom vikenda

Zabilježeno je čak 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 4 prometne nesreće, a ‘alkoholni rekorder’ napuhao je 1,69 promila

Objavljeno

Tijekom provođenja policijske vikend akcije 13 ciljanih prekršaja koji se odnose na četiri prekršaja vozača vožnje pod utjecajem alkohola, te devet prekršaja nepropisne brzine. Ostalih prekršaja iz domene prometa bilo je 17, što je zajedno doseglo okrugli broj 30!

Vozačima koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa na 12 sati, a najviše je napuhao  35-godišnjak u subotu, 16.03.2019. oko 02,08 sati. Zaustavljen je u Ulici 153 brigade HV kod raskrižja s Ulicom Kušanec. Utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,69 promila te mu je na licu mjesta izdan Prekršajni nalog, nakon čega je isti bio smješten u posebne policijske prostorije do otrježnjenja.

Osim već ustaljenih vikend provjera, ovog vikenda pozornost je bila i na korištenju sigurnosnog pojasa, a kojom je utvrđeno 18 prekršaja nekorištenja istog.  Detektirana su bila tri putnika i 15 vozača. Naplaćeno je šest novčanih kazni, izdano pet Obavijesti o počinjenom prekršaju, te sedam Upozorenja, obavijestili su iz Policije.

Ovaj vikend nije prošao ni bez prometnih nesreća. Na goričkim prometnicama u vrijeme provođenja akcije desile su se četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

 

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Crna kronika

Nije lako provaliti u bankomat

Probušili rupe i stavili eksplozivno sredstvo, ali nije došlo do detonacije

Objavljeno

on

Na meti lopova protekle subote našao se bankomat Erste banke u Gradićima. Pokušaj provale dogodio se nešto prije tri sata ujutro.

– Nepoznati počinitelj prišao je bankomatu i izbušio rupe s namjerom da ubaci eksplozivno sredstvo unutar njega. No, nije došlo do njegovog aktiviranja. Razlog zašto nije došlo do toga utvrdit će istraga. Očevidom je utvrđeno da nije došlo do oštećenja sefa unutar samog bankomata rekao je inspektor Nikica Ljubanović.

Na bankomatu nije bilo veće štete, osim već spomenutih rupa.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija jučer napisala 14 kazni zbog prekoračenja brzine

Prebrza vožnja glavni krivac za većinu prometnih nesreća s poginulima

Objavljeno

on

Na području Policijske postaje Velika Gorica jučer je provedena je preventivno – represivna akcija. Policija je pojačano nadzirala brzinu, a tom prilikom u prebrzoj vožnji uhvaćeno je 14 vozača.

– Ovim akcijama želimo kod vozača potaknuti pozitivna ponašanja u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, kao i nepoštivanja prometnih propisa od strane vozača – poručili su iz PP Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno