Poveži se s nama

Crna kronika

Policija upozorava na niz provala na goričkom području

Objavljeno

Puno posla imala je gorička policija u protekla dva tjedna, a od kaznenih djela najviše zabrinjavaju provale kojih je u tom periodu bilo četiri.

– Može se reći da je u ovom razdoblju doista bio povećan broj kaznenih djela. Znam da se radi o godišnjim odmorima, ali dio kaznenih djela mogao se spriječiti samozaštitnim ponašanjem. Upozoravamo građane da ne ostavljaju otključane kuće te da ključeve ne ostavljaju u dvorištu – apeliraju iz policije.

Prva u nizu provala bila je u razdoblju od 20. do 24. kolovoza, a provalnik je tada pokušao opljačkati kuću u Zagrebačkoj ulici čija je vlasnica 78-godišnjakinja. Nepoznati počinitelj preskočio je zidanu ogradu, ušao u dvorište i na kući pokušao obiti prozor kupaonice, no u tome nije uspio. Nakon toga je obio ulazna vrata, ušao u kuću i ispremetao stvari, ali ništa nije ukrao.

Druga evidentirana provala bila je 20. kolovoza, između 17.30 i 19.30 sati, u Dugoj ulici u Donjoj Lomnici. Opljačkana je kuća 65-godišnjaka, a očevidom je policija utvrdila kako je nepoznati počinitelj pronašao ključ od ljetne kuhinje te ušao unutra. Tamo je pronašao ključ od ulaznih vrata kuće iz koje je onda ukrao zlatni nakit i žensku torbu. Šteta je oko 4.500 kuna.

Istoga dana, u vremenu od 20 do 20.25 sati, lopov je provalio u kuću u Ulici Seljine brigade. Vlasnici (77) ukrao je 150 kuna.

U noći na 23. kolovoza provalnik je ušao u kuću u vlasništvu 37-godišnjakinje u Ulici Andrije Mohorovičića. Nepoznati lopov obio je vrata i ukrao 400 kuna u raznim apoenima.

 

Crna kronika

Iz nezaključanih garaže i šupe ukraden alat vrijedan 30 tisuća kuna

Obje krađe bile su u Velikoj Kosnici

Objavljeno

on

Veliku štetu pretrpjeli su dvoje mještana Velike Kosnice koji su nesmotreno ostavili otključanima svoju garažu i šupu. To su iskoristili lopovi i odnijeli vrijedan alat, pa policija upozorava građane da zaključavaju šupe i garaže.

Tijekom noći na 21. listopada, nepoznati je počinitelj iz nezaključane drvene šupe ukrao više komada bušilica, motornih pila, štemerica, hoblerica, ali i bicikla. Vlasnica (40) šupe pretrpjela je tako štetu od 15 tisuća kuna.

U istoj situaciji našao se još jedan mještanin Velike Kosnice. U razdoblju od 19. do 22. listopada nepoznati lopov je iz nezaključane garaže na kojoj su metalna vrata ukrao dvije motorne pile, brusilicu, bušilicu, ubodnu pilu, električne škare za željezo, vaser vagu, pneumatsku bušilicu, motorno svrdlo za bušenje rupa i motorni trimer. Alat je vrijedan oko 15 tisuća kuna.

– Građani se moraju potruditi zaštititi. Ovo je velika šteta, a možda se mogla spriječiti – kažu iz goričke policije i mole građane da paze na svoju imovinu.

Nastavi čitati

Crna kronika

Iz kuće u Dubrancu lopov odnio zlatni nakit

Šteta je oko 7 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj provalio je 20. listopada između 7 i 16.30 sati u kuću u Dubrancu u vlasništvu 47-godišnjaka. Provalnik je obio PVC prozor, ušao u kuću i kretao se po svim prostorijama te djelomično ispremetao stvari. Na kraju je ukrao više komada zlatnog nakita i pobjegao. Šteta je oko 7 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Član obitelji spriječio provalu u kuću u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj pokušao je tijekom vikenda provaliti u kuću u vlasništvu 45-godišnjaka u Ulici kneza Ljudevita Posavskog. Provalnik je zavlačenjem alata između krila vrata i zavratka pokušao otvoriti ulazna vrata kuće, a potom i vrata terase. Tako je prouzročio buku koju je čuo član obitelji vlasnika kuće te dao do znanja provalniku kako je netko u kući. Počinitelj je tada pobjegao.

 

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno