Povežite se s nama

Crna kronika

Policija uhvatila 11 pješaka pri prelasku na crveno

Izdana im samo pisana upozorenja

Objavljeno

na

DSC 0366

Jučer od 10 do 18 sati na goričkom području policija je pojačano nadzirala ponašanje pješaka u prometu. Tijekom akcije 11 pješaka uhvaćeno je pri prelasku na crveno svjetlo na pješačkom semaforu, a umjesto kazni svima su izdana pisana upozorenja.

Crna kronika

Prvo ukrao bakrene sirovine, pa usput i prikolicu s kojom ih je odvezao u nepoznatom smjeru

Lopov je opelješio tvrtku Popijač-Kovinar iz Starog Čiča i to tijekom produženog vikenda.

Objavljeno

na

Objavio/la

Policija 1

Dok je period od 17. do 21. studenog za tvrtku Popijač-Kovinar iz Starog Čiča, kao i za većinu radnog naroda, bila prilika za nekoliko dana odmora, neki su to iskoristili na sasvim drugi način. Tako je i još uvijek nepoznati lopov imao pune ruke posla tijekom produženog vikenda.

– U tom je periodu došlo do provale u tvrtku Popijač-Kovinar, kada je nepoznati počinitelj došao do pogona u Velikogoričkoj ulici, gdje je polomio cilindričnu bravu skladišta i otuđio veću količinu bakrene sirovine i proizvoda pod bakra i mesinga. Ukradeno je stavio u prikolicu koju je također tamo našao, pa je i nju otuđio. Šteta se procjenjuje na više od 10 tisuća kuna – izvijestila je velikogorička policija.

 

Nastavite čitati

Crna kronika

U dva dana velikogorička policija uhitila četiri dilera marihuane i kokaina

Prvo su uhitili 38-godišnjaka koji je imao drogu u autu i stanu, a idućeg dana na Krešimircu trojac s paketićima ilegalnog sadržaja.

Objavljeno

na

Objavio/la

marihuana

Velikogorička policija ovog je tjedna imala pune ruke posla s dilerima droge. Prvo su u nedjelju, 20. studenog zaplijenili 3,5 grama marihuane, koje je u svom vozilu imao 38-godišnjak s područja grada.

– Daljnjim krim-istraživanjem je na njegovoj kućnoj adresi pronađeno još 40-tak grama iste droge, kao i vaga za precizno vaganje. Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici – rečeno je na redovitoj konferenciji za medije u velikogoričkoj policiji.

Već idućeg dana, u ponedjeljak, 21. studenog, oko 21:30 sati policiji su u ruke ‘pala’ još tri dilera.

– Policijski službenici su oko 21:30 sati legitimirali trojicu, starosti 27, 20 i 16 godina,  sa šireg područja Velike Gorice, a kod sebe su imali vakumiranu PVC  vrećicu s 83 grama marihuane, jednu manju s 1,8 grama marihuane, te još dva paketića ukupne težine 1,5 grama kokaina. Svi su privedeni u policijsku postaju, a nastavkom istrage i pretragom stanova, kod najstarijeg je pronađeno još 2,9 grama marihuane, koja je bila raspakirana u manje paketiće, kao i 12,5 grama kokaina. Protiv svih su podnesene kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici – izvijestila je velikogorička policija.

 

Naslovna fotografija: ilustrativna/Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Nastavite čitati

Crna kronika

‘Za vlastite potrebe’: Ukrao skoro 200 litara eurodizela iz radnih strojeva Šumarije

Krim-istraživanjem utvrđeno je kako je počinitelj 47-godišnjak iz Siska.

Objavljeno

na

Objavio/la

prijevoz trupaca iz sume

Ovog tjedna provedeno je kriminalističko istraživanje zbog krađe goriva na štetu Hrvatskih šuma, odnosno Šumarije Velika Gorica .

– Gorivo je ukradeno u periodu sa 6. na 7.11., te još u vremenu 10. na 11.11., i to iz radnih strojeva kojima se izvlače trupci iz šume s područja naselja Barbarića Kravarskih. Prvi put je ukradeno 50-tak litara eurodizela, a drugi put 120 litara eurodizela. Provedenim krim-istraživanjem utvrđeno je kako je počinitelj 47-godišnjak s područja grada Siska, a rekao je kako je gorivo koristio za vlastite potrebe – izvijestila je velikogorička policija.

 

Naslovna fotografija: ilustracija/Goran Kovačić/PIXSELL

Nastavite čitati

HOTNEWS

U jednom danu provaljeno u tri kuće u tri goričke ulice

Objavljeno

na

provala 1

Ovog tjedna, na meti lopova našao se jeda gorički kvart. Riječ je o Visokom brijegu, gdje je u tri ulice provaljeno u tri obiteljske kuće, izvijestili su iz goričke policije.

Prva provala bila je u utorak, 15. studenog u vremenu od 17 do 17:50 sati u, a provaljeno je u obiteljsku kuću 53-godišnjeg Velikogoričana u Domjanićevoj ulici.

– Nepoznati počinitelj u obiteljsku kuću provalio je kroz vrata terase u prizemlju kuće. Ušao je u kuću i ispremetao stvari te ukrao oko 2 tisuće kuna – isitču iz policije

Također bio je i pokušaj provale u kuću 49-godišnjakinje u Ulici Željka Sabola isti dan u vremenu od 17 do 21 sat.

– Ovdje je počinitelj zavlačenjem alata između krila i doprozornika prozora isti obio i ušao u kuću gdje je djelomično ispremetao stvari. No, iz nepoznatih razloga odustao je od namjere i udaljio se u nepoznato bez da je išta ukrao – dodaju iz goričke policije.

Treća provala bila je u istom vremenskom periodu, u noći s 15. na 16. studenog, od 17 do 03 sata, ali u Cesarćevoj ulici.

– Kuća je u vlasništvu 81-godišnjaka, a nepoznati počinitelj je i uovo slučaju prikladinim alatom obio i otvorio prozor. Ušao u kuću i ponovno djelomično ispremetao stvari te je nakon nekog vremena odustao u namjeri i otišao bez plijena – objašnjavaju.

 

 

 

 

 

Nastavite čitati

Crna kronika

Utvrđen uzrok požara kuće u Buševcu

Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta nije utvrđena.

Objavljeno

na

Objavio/la

vatrogasci vg

Završen je očevid zbog požara koji je u petak, 11. studenog, oko 9:20 sati, izbio u kući u renovaciji u Buševcu u Ulici Dolenec. Požar su brzom intervencijom ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica.

– Obavljenim očevidom kuće na području Buševca je utvrđeno da je požar najvjerojatnije izbio uslijed djelovanja otvorenog plamena na dijelove kuće čime je dovedene u opasnost život i imovina općeopasnom radnjom ili sredstvom. Ozlijeđenih osoba nije bilo dok materijalna šteta nije utvrđena – javlja zagrebačka policija.

 

Nastavite čitati

Reporter 421 - 17.11.2022.

Facebook

Izdvojeno