Poveži se s nama

Crna kronika

Policija uhitila ženu (47) koja je prevarila 84-godišnjaka za 106 tisuća kuna

Policija traži i njezinog suučesnika

Objavljeno

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila tko je žena (47) koja je 28. siječnja ove godine oko 12 sati telefonom kontaktirala 84-godišnjaka te mu rekla kako je zbog isteka roka valjanosti novčanice njegove ušteđevine potrebno zamijeniti novima. Kazala mu je i kako će zaposlenik banke doći do njegove adrese na području Velike Gorice kako bi preuzeo novac.

– Budući da je 84-godišnjak u to povjerovao novac je pripremio te se njegova supruga, prema prethodnom dogovoru, na dogovorenom mjestu susrela s osumnjičenom i predala joj novac – kažu iz policije.

Na taj način, 47-godišnjakinja i za sada još nepoznata osoba, za kojom policija i dalje traga, muškarcu su ukrali 106.000 kuna.

Osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevara, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Crna kronika

Ukrao oplate za tunele, vjerojatno će ih prodati pod staro željezo

Pojedinačno, elementi vrijede koliko i željezo prilikom otkupa, no zajedno cijena im je jako visoka

Objavljeno

on

Nepoznati lopov opljačkao je tijekom vikenda, između 18. i 21. srpnja, tvrtku iz Zagreba koja koristi prostor tvrtke Hidroelektra u Novom Čiču. Provalnik je odstranio lance i lokote s vrata, ušao unutra te iz dvorišta ukrao više elemenata metalnih konstrukcija koje se koriste u građevinarstvu, točnije oplate za tunele.

– Vrijednost je dosta teško procijeniti jer pojedinačno ukradeni elementi nemaju vrijednosti osim svoje težine. Da su ukradeni svi elementi, šteta bi bila jako visoka. Ovih nekoliko elemenata su ukradeni isključivo kao sekundarna sirovina, odnosno željezo jer komad teži i 500 kilograma – objasnili su iz policije.

 

Nastavi čitati

Crna kronika

Opelom naletio na moped i teško ozlijedio vozača

Objavljeno

on

S teškim ozljedama prošao je 47-godišnji motociklist kojega je jučer nešto prije 17 sati udario automobil. Kako javlja policija, 51-godišnjak koji je vozio Opel Ulicom matice hrvatske, kod raskrižja s Trgom maršala Tita krenuo se prestrojavati u lijevu traku, a da pritom nije provjerio može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tako je naletio na moped marke Piaggio koji je vozio 47-godišnjak. U prometnoj nesreći motociklist je teško ozlijeđen dok je vozač automobila lakše ozlijeđen. Liječnička pomoć pružena im je u KBC Zagreb.

Iako tu informaciju policija nije odmah objavila, nego ju tek naknadno potvrdila, na mopedu je bilo i dijete koje je u prometnoj nesreći lakše ozlijeđeno.

Nastavi čitati

Crna kronika

Stambeni kontejner u Lukavcu u potpunosti izgorio zbog nesipravnih električnih instalacija

Šteta je oko 30 tisuća kuna

Objavljeno

on

Policija je očevidom utvrdila kako je požar kontejnera u Lukavcu izbio zbog neispravnih električnih instalacija. Radi se o stambenom kontejneru koji je u potpunosti izgorio, a materijalna šteta je oko 30 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno