Poveži se s nama

Crna kronika

Policija traži očevice jučerašnje prometne nesreće u Velikoj Mlaki

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen vozač skutera

Objavljeno

U jučerašnjoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen vozač skutera. Prometna nesreća dogodila se oko 16 sati u Velikoj Mlaki, na raskrižju Zagrebačke ulice i Ulice Nikole Kramarića. U sudaru su sudjelovali moped marke Zhongyu crvene boje i osobni automobil marke Renault Twingo sive boje.

Teko ozlijeđenom vozaču skutera liječnička pomoć pružena je u KBC-u Zagreb.

Policija je zamolila građane za pomoć u rasvjetljavanju okolnosti koje su dovele do prometne nesreće.

– Na raskrižju se promet upravlja semaforima te kako bi se utvrdile točne okolnosti prometne nesreće, pozivamo svjedoke da se jave na broj telefona 01 6221 144 ili 192 – poručili su iz PUZ-a.

Crna kronika

Lopovi tijekom vikenda demontirali traktor, ukrali gorivo iz radnog stroja te vibro nabijač s gradilišta

U dvije krađe šteta gotvo 30 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji tijekom vikenda su ukrali vrijedne alate i dijelove radnih strojeva, javlja gorička policija, te su vlasnicima uzrokovali veliku štetu. Policija je zaprimila dojave o dvije takve krađe.

U mjestu Novaki Ščitarjevski nepoznati je počinitelj u periodu od 28. veljače do 1. ožujka provalio u garažu. Provalnik je obio ulazna vrata kako bi ušao u garažu, a tamo je demontirao i ukrao dijelove s traktora marke IMT te ukrao jednu pumpu. Šteta je oko 10 tisuća kuna.

Nepoznati počinitelj ukrao je vibro nabijač  s gradilišta projekta Aglomeracija velike Gorice. Tijekom vikenda, radnici su stroj ostavili na otvorenom prostoru gradilišta iza naselja Kuče. Osim nabijača podloge, kradljivac je ukrao i dizelsko gorivo iz drugog radnog stroja. Šteta je 18 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provalnik haračio po Kurilovcu, provalio je u četiri kuće u nekoliko sati

Dvije je uspio i opljačkati

Objavljeno

on

Isti dan, u petak 26. veljače, nepoznati je provalnik opljačkao dvije kuće u Kurilovcu, a još je dvije pokušao opljačkati.

Prva u seriji provala bila je oko 18.30 sati u Ulici Mije Vojnovića gdje je provalnik prikladnim predmetom obio prozor te ušao u kuću. No, vlasnica je bila na drugom katu kuće u trenutku provale, čula je lupanje i sišla te je provalnik pobjegao bez plijena.

Nakon toga lopov je između 16 i 19.30 sati provalio u kuću u vlasništvu 35-godišnjaka u Lederovoj ulici. Obio je ulazna vrata, ušao u prostor kuće, ispremetao stvari i ukrao dva muška sata i oko 2.000 kuna. Pobjegao je kroz prozor, a ukupan ‘ulov’ iz ove kuće je vrijedan 6.000 kuna.

Između 18.15 i 19.30 sati opljačkana je i kuća u Horvatovoj ulici koja je s prethodnom, Lederovom, povezana dvorištima. U kuću u vlasništvu 58-godišnjakinje, počinitelj je ušao tako što se prije popeo na dvorišni objekt te kroz terasu došao do prozora koji je obio i otvorio. Ukrao je novac u kunama i eurima, ukupne vrijednosti oko 3.000 kuna.

Na meti se taj dan našla i kuća u Ulici Nikole Tesle. I tu je provalnik pokušao provaliti u obiteljsku kuću u vlasništvu 79-godišnjaka. Popeo se na balkon, obio PVC prozor, ušao u kuću i ispremetao stvari, ali ništa nije ukrao.

– Pozivamo građane na oprez i apeliramo da nam dojave ukoliko u svojoj ulici primijete nekog sumnjivog. Neobično može biti i da isti automobil prolazi više puta ulicom, zastajkuje, gleda te se u njemu eventualno nalaze osobe koje snimaju kuću ili promatraju. Slobodno neka građani zapišu broj registarskih oznaka i zapamte izgled ljudi koje su uočili ili neka nazovu policiju – kažu iz Policijske postaje Velika Gorica.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pijan prosio ispred trgovine. Nakon što je došla policija izvadio spolovilo i počeo mokriti po parkiralištu

Prošnjom je zaradio 78,20 kuna

Objavljeno

on

Mjesec dana zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje dobio je Mladen U. (38) koji je 14. siječnja ispred velikogoričkog Kauflanda napravio popriličan kaos. Prema optužnici, Mladen U. je s 1,66 promila alkohola u organizmu prosio ispred trgovine. Na papiru koji je držao pisao je kako treba hranu za bebe, a od građana je uspio prikupiti 78,20 kuna. No, kada su pred Kaufland stigli policajci, Mladen U. je pred njima i ostalim građanima izvadio spolovilo te krenuo morkiti po ogradi. Tako je zaradio prijavu za prosjačenje, ali i vrijeđanje moralnih osjećaja građana, piše Jutarnji. Novac koji je 38-godišnjak dobio od građana za hrau za bebe bit će mu oduzet i uplaćen u državni proračun, a troškove prekršajnog postupka, po odluci Prekršajnog suda u Ivanić-Gradu, platit će građani.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno