Poveži se s nama

Crna kronika

Policija tijekom vikenda napisala 47 kazni zbog prebrze vožnje

Sankcionirana su četiri vozača zbog vožnje u pijanom stanju, a najviše je napuhao 20-godišnji vozač zaustavljen u Ulici Andrije Kačića Miošića

Objavljeno

Tijekom proteklog vikend policija je imala pune ruke posla. U petak od 7 do 15 sati uhvaćeno je 32 vozača u prebrzoj vožnji. Isti dan, u noćnim satima počela je vikend akcija, tijekom koje je prometna policija pojačano nadzirala alkohol, drogu i brzinu.

Sankcionirana su četiri vozača zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju, a najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 20-godišnjeg vozača zaustavljenog u Ulici Andrije Kačića Miošića u Velikoj Gorici. Mladić je prilikom alkotestiranja napuhao 1,67 promila.

„Vozaču je na licu mjesta izdan prekršajni nalog te je smješten u prostoriju za zadržavanje ove policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva“, poručili su iz PP Velika Gorica.

Tijekom provedbe vikend akcije napisano je 15 kazni zbog prebrze vožnje, kao i po dvije za nepropisno parkiranje i nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Crna kronika

Mopedom se vozio po nogostupu pa se zabio u razvodnu kutiju

Vozač zadobio teške ozlijede

Objavljeno

on

U subotu oko 18.30 sati, u Velikoj Mlaki, teško je stradao vozač mopeda.

„65-godišnjak je upravljao mopedom marke Tomos po nogostupu sa zapadne strane kolnika Ulice Zamlače u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do kućnog broja 5, naletio je na razvodnu kutiju i teško se ozlijedio“, poručili su iz PUZ-a.

Teško ozlijeđenom muškarcu liječnička pomoć pružena mu je u KBC-u Zagreb.

Nastavi čitati

Crna kronika

ZAVRŠILA 24-SATNA POTRAGA Nestali Juraj Pisačić (65) došetao se kući vidno iscrpljen

Na kućnim vratima dočekali su ga policija i brat

Objavljeno

on

Sretan ishod nakon 24 sata potrage za Jurajem Pisačićem (65), koji je jučer poslijepodne nestao u šumi između Peršinovca i Dubranca. Kako doznaje Cityportal, u iznimno iscrpljenom stanju, ali bez tjelesnih ozljeda, Juraj se nešto prije 19 sati došetao do svoga doma u Odri, gdje ga je dočekala policija te brat s kojim živi.

Potraga u kojoj je sudjelovala policija u koordinaciji sa Gorskom službom spašavanja trajala je cijeloga dana. Policija nam je potvrdila kako su tijekom poslijepodneva ušli u trag Pisačiću, u čemu su im pomogli građani koji su dojavljivali njegovu lokaciju.

Nastavi čitati

Crna kronika

LAK PLIJEN Kakav nemar! U službenom autu tijekom noći ostavio novčanik s 1300 kuna, kartice i sve dokumente, a auto nije zaključao

Šteta se procjenjuje na 20-ak tisuća kuna

Objavljeno

on

U noći na Veliku Gospu, 15. kolovoza, vozač je u Gradićima parkirao službeni automobil, u njemu ostavio novčanik s 1300 kuna, kartice i sve dokumente, a da auto čak nije niti zaključao. Slijedi scenarij kakav vjerojatno i očekujete. Pojavljuje se nepoznati lopov kojeg dočekuje lak plijen. Kriminalist Nikica Ljubanović na konferenciji za novinare je kazao kako se krađa dogodila između 4 i 6,30 u Ulici kralja Tomislava.

“Automobil je na korištenju kod poduzeća Hrvatski telekom, a izvršena je krađa iz suvozačevog ‘pretinca za rukavice‘. Nepoznati počinitelj otuđio je novčanik u kojem se nalazilo 1300 kuna i dokumenti, vlasništvo djelatnika oštećenog poduzeća, kao i neki dokumenti u vlasništvu tog poduzeća, kao što su kartice. Šteta se procjenjuje na 20-ak tisuća kuna“, rekao je Ljubanović.

Lak plijen bila je i otvorena garaža u Gornjem Hruševcu iz koje je lopov ukrao motornu pilu, flaksericu te mašinu za mljevenje mesa. Krađa se dogodila između 11. i 13. kolovoza, a šteta iznosi 5 tisuća kuna.

Još veću štetu, onu od 8 tisuća kuna, nepoznati je lopov počinio vlasniku kafića Feniks u Dobrilinoj ulici, s čije je terase ukrao “ljetni” namještaj – dva stola, fotelju, sofu te tri suncobrana.

Za vrijeme proslave Velike Gospe u Vukovini aktivni su bili džepari. Krađu novčanika policiji je prijavilo više ljudi.

 

 

Nastavi čitati
BENETTON
ŠTARKELJ
ŠTARKELJ
ZELENI PRSTEN

iv>

EUROHERC


Izdvojeno