Poveži se s nama

Crna kronika

Policija otkrila kako su raskrinkali improvizirani laboratorij za proizvodnju droge

Objavljeno

Gorička policija otkrila je detalje slučaja raskrinkavanja improviziranog laboratorija za proizvodnju marihuane koji su vodili 31-godišnjak i njegov sustanar (38). Naime, tijekom rutinske kontrole prometa, 18. studenog u 21,45 sati, policija je u Velikoj Gorici zaustavila 31-godišnjaka u Opel astri zagrebačkih registracija. Kako se iz auta osjetio intenzivan miris marihuane, poslicija je privela dvojac iz auta.

 

“Idući dan policija je dobila nalog za pretragu kuće u općini Orle gdje su pronašli laboratorij za uzgoj marihuane. Policija je uz nešto više od četiri kilograma marihuane, pronašla dva šatora u kojima su uzgajali biljke, pet ventilatora, dva transformatora, tri žarulje, termometar, digitalnu vagu s tragovima droge i 11 ručno izrađenih cigareta. Osim toga, u laboratoriju je pronađen revolver marke Cobra kao i streljivo za njega i pušku”, rekao je inspektor Niko Kuzmanović.

 

Crna kronika

Vozio pod zabranom pa zaradio kaznu veću od 15 tisuća kuna

Uhićen je i prepraćen na općinski sud

Objavljeno

on

Kad je sjeo za upravljač vozila 34-godišnjak nije niti slutio kako će ga ta vožnja skupo stajati. Naime, muškarac je odlučio voziti automobil iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Na njegovu nesreću, tijekom redovite kontrole prometa zaustavila ga je policija.

– Nesavjesni vozač je uhićen i prepraćen na Općinski sud u Zagrebu, gdje mu je sudac izrekao novčanu kaznu u iznosu od 15.300 kuna – poručili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Nastavi čitati

Crna kronika

Inspektor Ljubanović: ‘Zaključavajte svoje dvorišne objekte, šupe, drvarnice i garaže’

Lopov 37-godišnjaku iz garaže ukrao alat i kobasice vrijedne 20 tisuća kuna

Objavljeno

on

U Žitkovčici je nepoznati lopov iz otključane garaže ukrao električni alat i suhomesnate proizvode. Krađa se dogodila u srijedu između 2 i 2,30 sati. 37-godišnji vlasnik vidio je da mu se netko mota po dvorištu, ali nije reagirao. Šteta je procijenjena na 20 tisuća kuna.

U Bukovčaku iz otključanog dvorišnog objekta od 10. do 12. siječnja ukradena je motorna pila. Šteta je procijenjena na četiri tisuće kuna.

– Upozorio bih građane da se ponašaju samozaštitno, odnosno zaključavaju sve prostorije jer će time otežati posao lopovima.

Nastavi čitati

Crna kronika

Ovaj tjedan na meti provalnika našle se dvije kuće u Porinovoj

U obje provalnik je ušao obijanjem prozora u prizemlju

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u utorak između 13,30 i 18,50 sati provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 62-godišnjak. Provalnik je obio prozor u prizemlju i ušao u unutrašnjost kuće, gdje je pronašao tisuću kuna u gotovini. Uzeo je novac i dao se u bijeg.

Drugi slučaj dogodio se u periodu od ponedjeljka do četvrtka, kada je provaljeno u kuću u vlasništvu 67-godišnjaka. I ovaj put provalnik je obio prozor u prizemlju kuće kako bi ušao u unutrašnjost te je nakon toga ispremetao stvari po kući. Iz neutvrđenog razloga na kraju je morao napustiti kući ništa ne otuđivši.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno