Poveži se s nama

Crna kronika

Policija moli građane za pomoć

U mjesec dana ovo je već peto oružano razbojništvo u trgovine MiP-a, a u međuvremenu dogodila su se i dva napada na taksiste

Objavljeno

Nedavne oružane pljačke na širem goričkom području s pravom su uznemirile građane Velike Gorice. Posljednje razbojništvo dogodilo se 27. veljače u trgovini Mlina i pekara u Maloj Buni, oko 19,15 sati. U trgovinu je ušao maskirani muškarac i uz prijetnju vatrenim oružjem zatražio od djelatnice da mu preda novac. Iz straha za vlastiti život, trgovkinja je to i učinila te mu dala pet tisuća kuna. Razbojnik se s plijenom uputio u nepoznato.

„Radi se o muškoj osobi, staroj između 25 i 30 godina, visokoj oko 190 centimetara, srednje tjelesne građe. Nosio je tamnu odjeću, a na glavi fantomku. Molim mještane ako imaju kakvih saznanja da nam se jave, diskrecija je zagarantirana“, rekao je Niko Kuzmanović iz PP Velika Gorica.

U mjesec dana ovo je već peto oružano razbojništvo u trgovine MiP-a, a u međuvremenu dogodila su se i dva napada na taksiste.

„Opće je poznato da u takvim situacijama nema junačenja, a pogotovo pružanja otpora. Ljudima koji se nađu u takvoj situaciji savjetujemo da predaju novac. No, postoji način kako pomoći policiji da pronađe počinitelja. Kad lopov otvori vrata i izađe, nikad se ne vrača na mjesto zločina. Čim čujete da su se vrata zatvorila, trebalo bi izaći i vidjeti u kojem se smjeru uputio razbojnik i čekali ga vozilo za bijeg. Nama je za rad jako važan što detaljniji opis počinitelja, bez obzira koliko je maskiran vide se oči i obrve, govor, kretanje, visina i stas, a sve to nam pomaže“, dodao je Kuzmanović.

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija traži svjedoke prometne nesreće u Velikoj Mlaki

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena jedna osoba

Objavljeno

on

U četvrtak, 26. ožujka, u 19.20 sati u Velikoj Mlaki na raskrižju Zagrebačke ulice, Ulice Nikole Kramarića i Industrijske, sudarili su se Ford Focus crne boje i Audi zelene boje. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena jedna osoba.

– Kako bi se utvrdile okolnosti prometne nesreće, molimo svjedoke da se jave u Policijsku postaju Velika Gorica na broj telefona 01/6221-144 ili na 192 – mole iz Policijske postaje Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno