Poveži se s nama

Crna kronika

Policija moli građane za pomoć

U mjesec dana ovo je već peto oružano razbojništvo u trgovine MiP-a, a u međuvremenu dogodila su se i dva napada na taksiste

Objavljeno

Nedavne oružane pljačke na širem goričkom području s pravom su uznemirile građane Velike Gorice. Posljednje razbojništvo dogodilo se 27. veljače u trgovini Mlina i pekara u Maloj Buni, oko 19,15 sati. U trgovinu je ušao maskirani muškarac i uz prijetnju vatrenim oružjem zatražio od djelatnice da mu preda novac. Iz straha za vlastiti život, trgovkinja je to i učinila te mu dala pet tisuća kuna. Razbojnik se s plijenom uputio u nepoznato.

„Radi se o muškoj osobi, staroj između 25 i 30 godina, visokoj oko 190 centimetara, srednje tjelesne građe. Nosio je tamnu odjeću, a na glavi fantomku. Molim mještane ako imaju kakvih saznanja da nam se jave, diskrecija je zagarantirana“, rekao je Niko Kuzmanović iz PP Velika Gorica.

U mjesec dana ovo je već peto oružano razbojništvo u trgovine MiP-a, a u međuvremenu dogodila su se i dva napada na taksiste.

„Opće je poznato da u takvim situacijama nema junačenja, a pogotovo pružanja otpora. Ljudima koji se nađu u takvoj situaciji savjetujemo da predaju novac. No, postoji način kako pomoći policiji da pronađe počinitelja. Kad lopov otvori vrata i izađe, nikad se ne vrača na mjesto zločina. Čim čujete da su se vrata zatvorila, trebalo bi izaći i vidjeti u kojem se smjeru uputio razbojnik i čekali ga vozilo za bijeg. Nama je za rad jako važan što detaljniji opis počinitelja, bez obzira koliko je maskiran vide se oči i obrve, govor, kretanje, visina i stas, a sve to nam pomaže“, dodao je Kuzmanović.

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Crna kronika

Nije lako provaliti u bankomat

Probušili rupe i stavili eksplozivno sredstvo, ali nije došlo do detonacije

Objavljeno

on

Na meti lopova protekle subote našao se bankomat Erste banke u Gradićima. Pokušaj provale dogodio se nešto prije tri sata ujutro.

– Nepoznati počinitelj prišao je bankomatu i izbušio rupe s namjerom da ubaci eksplozivno sredstvo unutar njega. No, nije došlo do njegovog aktiviranja. Razlog zašto nije došlo do toga utvrdit će istraga. Očevidom je utvrđeno da nije došlo do oštećenja sefa unutar samog bankomata rekao je inspektor Nikica Ljubanović.

Na bankomatu nije bilo veće štete, osim već spomenutih rupa.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija jučer napisala 14 kazni zbog prekoračenja brzine

Prebrza vožnja glavni krivac za većinu prometnih nesreća s poginulima

Objavljeno

on

Na području Policijske postaje Velika Gorica jučer je provedena je preventivno – represivna akcija. Policija je pojačano nadzirala brzinu, a tom prilikom u prebrzoj vožnji uhvaćeno je 14 vozača.

– Ovim akcijama želimo kod vozača potaknuti pozitivna ponašanja u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, kao i nepoštivanja prometnih propisa od strane vozača – poručili su iz PP Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno