Poveži se s nama

Vijesti

Pokrenite projekt za podršku djeci i mladima, na raspolaganju vam je i 250 tisuća kuna

Rok za prijavu je 2. svibnja

Objavljeno

Zaklada „Hrvatska za djecu“ pokrenula je natječaj za (su)financiranje programa i projekata usmjerenih na dobrobit i podršku djeci i mladima kroz različite sadržaje koji su od vitalne važnosti za njihov rast i razvoj.

Natječaj je namijenjen organizacijama civilnog društva, pravnim osobama osnovanim za obavljanje kulturnih, obrazovnih, sportskih, rekreacijskih i sličnih djelatnosti, javnim ustanovama, tijelima državne uprave te područne i lokalne samouprave.

Najniži iznos za (su)financiranje je 10.000 kuna, a najviši 250.000 kuna. Javni poziv vrijedan 3,5 milijuna kuna obuhvatit će četrdesetak projekata, a otvoren je do 2. svibnja.

Dodatne informacije dostupne su ovdje.

Sport

POLET BUŠEVEC – Stupnik prvi izazov u nedjelju

Tjedan dana kasnije kreće i prvenstvena utakmica na domaćem travnjaku kontra Laduča

Objavljeno

on

Pripreme petoligaša Poleta iz Buševca odvijaju se planiranim ritmom.

– Imamo šest aktivnosti tjedno. U petak 10. kolovoza umjesto uobičajenog treninga bili smo u večernjim satima stacionirani na obljižnjem velikom velikogoričkom jezeru gdje smo uz plivanje pripremili i roštiljadu. Dan kasnije u subotu odigrali smo u Odri nekopletni pripremnu utakmicu kontra istoimenog četvrtoligaša 1:3, za Polet je zabio Matej Skrbin. U nedjelju smo već igrali na turniru u Pešćenici. U polufinalu, kontra Lekenika, odigrali smo 1:1, strijelac za nas Filip Ban. Vodili smo do posljednje minute utakmice i promašivali zicera a na kraju izgubili na jedanaesterce. Za treće mjesto dobili smo domaću Pešćenicu 3:0 , za Polet strijelci Ivica Sučić 2 puta i Igor Šafranić. Igrali su Bradarić, Klasnić, Tičarić, Skrbin, Stuparić, Sovina, Bobesić, Pejak, Zlodi, Ban, Robić, Kovačević, Mandić, Mikulić, Šafranić i Ščukanec. Za najboljeg igrača turnira proglašen je naš Ivica Sučić a natjecanje je osvojio Hajduk iz sisačkih Sela na jedanaesterce – osvrnuo se novi strateg sa buševskog Zvrnika Mario Paviša, o dosadašnjem dijelu pripremnog razdoblja te na aktivnosti koje ih očekuju.

– Narednog vikenda igramo doma kup NSZŽ protiv Stupnika,  tjedan kasnije startamo s prvenstvenom utakmicom na domaćem travnjaku kontra Laduča – rekao je Paviša.

Nastavi čitati

Vijesti

PU zagrebačka: Čak 39 vozača vozilo je s alkoholom u krvi ili je odbilo alkotestiranje

Muškarac (57) vozio je s 2,60 promila alkohola

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 10. do 13. kolovoza 2018., od 19 do 7 sati, na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. U dane provođenja akcija utvrđeno je ukupno 706 prometnih prekršaja, od čega je 39 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzete su 32 vozače dozvole, a iz prometa je isključeno 39 vozača. Kod 11 vozača (28,2%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje. Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

– u subotu, 11. kolovoza oko 22 sata kroz mjesto Bedenica, 57-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Audi A6 , njemačkih nacionalnih oznaka, a kretao se u smjeru Beloslavca, a zaustavljen je u nadzoru prometa kod kućnog broja 64. Alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od  2,60 g/kg. Oduzeta mu je vozačka dozvola te mu je određeno zadržavanje.

– u nedjelju, 12. kolovoza oko 23.30 sati, 35-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke Peugeot 206 zagrebačkih registarskih oznaka, kretala se kolnikom Heinzelove ulice u smjeru sjevera, a zaustavljena je u nadzoru prometa nasuprot kućnog broja 98. Alkotestiranjem joj je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,57 g/kg, nakon čega je isključena iz prometa.

Inače, za vrijeme akcije evidentirana je samo jedna vozačica (2,6%) koja je upravljala vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije četiri osobe su smještene u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano šest osoba – test negativan. Od 39 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirano je sedam mladih vozača (17,9%) kojima je izmjerena koncentaracija alkohola u nadzoru prometa.

U nadzoru je kontrolirano 653 vozila i vozača.

Nastavi čitati

HOTNEWS

U Kobiliću 8. Stare seoske igre uz gratis porciju graha

Ekipa može imati najviše 5 članova

Objavljeno

on

Nošenje jajeta u žlici, skok u dalj, vožnja u tački, bacanje kamena s ramena, bistrički ringišpil, trčanje u vreći, trka parova, potezanje užeta, samo su neke seoske igre kakve su igrali naši stari, a koje ćete i vi moći zaigrati u nedjelju, 19. kolovoza, na 8. starim seoskim igrama u Kobiliću.

Tajnik Mjesnog odbora Stjepan Vitez najavljuje kako će događaj početi u 10 sati te obećava dobru zabavu i razbibrigu, bez kotizacije.

“Pozivam sve koji to mogu da dođu na teren NK Vatrogasac. Potrebno je doći nešto ranije i prijaviti svoju ekipu koja može imati najviše 5 članova, bez obzira na spol. Kotizacije neće biti, ove godine smo je izbacili. Od 13 sati će biti besplatna i porcija graha”, kaže Vitez, nadajući se kako će broj natjecatelja ove godine biti rekordan.

“Prošle godine je bilo puno igralište ljudi. Na manifestaciji je sudjelovalo mnoštvo mladih, samo smo zahvalnica ispisali četrdesetak. Ove godine pripremamo igre za najmlađe, najbolje očekuju pehari i nagrade”, dodao je Vitez.

Nastavi čitati
BENETTON
ŠTARKELJ
ŠTARKELJ
ZELENI PRSTEN

iv>

EUROHERC


Izdvojeno