Poveži se s nama

Moja županija

Poklon bonovi, prijenosna računala i smartphoni za najbolje županijske učenike

Objavljeno

Zagrebačka županija nagradila je 214 učenika osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta te 62 mentora. Nagrade najboljima uručili su župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, zamjenik Hrvoje Frankić i predstavnik Hrvatskog Telekoma Boris Sesar.

„Sva priznanja i medalje koje ste osvojili na natjecanjima izazvali su ponos prvenstveno vaših roditelja i mentora, zatim svake pojedine škole i na kraju, no ne i manje važno Zagrebačke županije. I upravo zato vas, neposredno pred završetak školske godine želimo nagraditi za vaše sjajne rezultate i potaknuti vas da i dalje budete uporni i marljivi“, rekao je župan Kožić. Podsjetio je i kako je u posljednjih 15 godina na području Zagrebačke županije izgrađeno 50-tak škola i sportskih dvorana. „Na nama je da vam osiguramo svu potrebnu infrastrukturu i kvalitetne uvjete obrazovanje, a vaši rezultati dokaz su da se ulaganje u mlade i znanje itekako isplati“, zaključio je Kožić poželivši učenicima duge i sretne ljetne praznike.

09.06.2017. – Dugo Selo – Zagrebačka županija nagradila najbolje učenike osnovnih i srednjih škola – cityportal.hr/foto:Petra Rožić

Nagrade su uručene za postignute rezultate na predmetnim, strukovnim, umjetničkim i sportskim natjecanjima te natjecanju Crvenog križa, mladih tehničara i smotrama – natjecanja vizualnih umjetnosti i dizajna i Domijade.

09.06.2017. – Dugo Selo – Zagrebačka županija nagradila najbolje učenike osnovnih i srednjih škola – cityportal.hr/foto:Petra Rožić

U ime svih nagrađenih učenika i mentora zahvalio se maturant Dominik Budan iz samoborske Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole koji je istaknuo kako će današnji dan svima ostati u lijepom sjećanju i kako će biti dobar vjetar u leđa za daljnje napore i uspjehe. Ukratko je ispričao svoju srednjoškolsku priču, koja je započela upisivanjem za zanimanje kuhara. Ističe kako je jedini kuhar koji je ikada došao na državno natjecanje iz francuskog jezika i plasirao se na četvrto mjesto. Tada je shvatio da može i želi više, pa je svoje obrazovanje nastavio kao hotelijersko turistički tehničar. Poručio je svim učenicima kako se trud uvijek isplati i završio s prigodnom mudrom izrekom “Učenje je kao veslanje protiv struje, čim prestaneš veslati neizostavno ideš unatrag”.

Nagrade za velikogoričke učenike 

Za svoje uspjehe nagrađeno je i 15 učenika iz goričkih osnovnih i srednjih škola. To su Lucija Pedišić iz ZTŠ Rudolfa Perešina koja je na natjecanju iz zrakoplovnog prometnika osvojila prvo mjesto. Državne prvakinje u šahu su učenice OŠ Vukovina; Mira i Marta Trgovac, Lucija Rožić, Ivana Kirin i Dora Jazbec. Drugo mjesto u badmintonu osvojile su djevojke iz Gimnazije Velika Gorica; Elena Miščević, Lucija Buchberger, Korina Kovačević i Ivona Trstenjak.

09.06.2017. – Dugo Selo – Zagrebačka županija nagradila najbolje učenike osnovnih i srednjih škola – cityportal.hr/foto:Petra Rožić

Za osvojeno treće mjesto na državnom natjecanju iz geografije nagradu je dobio Antonio Grgurić iz goričke gimnazije. Učenica OŠ Velika Mlaka, Dora Vidaković bila je treća na INFO kupu u algoritmima, dok je Antonio Dijanić učenik OŠ Nikole Hribara na istom natjecanju, ali u kategoriji LOGO osvojio drugo mjesto. Treće mjesto u suvremenom plesu na državnom natjecanju osvojili su Domagoj Sertić i Ana Kuljev iz Umjetničke škole Franjo Lučić.

Nagrađeno je 70 učenika, ekipno i pojedinačno, za osvojeno prvo mjesto na natjecanju, 105 za osvojeno drugo mjesto i 39 za osvojeno treće mjesto. Učenicima su podijeljene vrijedne nagrade u obliku novčanih poklon bonova, prijenosnih računala, tableta i smartphona.

HOTNEWS

COVID-19: 46 pozitivnih osoba na području Zagrebačke županije

Grad Sveta Nedelja ima najveći broj zaraženih.

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u petak 27.ožujka evidentirano je 46 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, njih oko 1.200 se nalazi u samoizolaciji, a jedna osoba je izliječena.

 Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve stanovnike da poštuju upute Nacionalnog Stožera civilne zaštite jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze virusom COVID-19. Podsjećamo također da zbog velike preopterećenosti broja 112:

  1. Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 194 ili 6223 045
  2. Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045

Nastavi čitati

Moja županija

Božinović donio odluku o uvođenju izvanrednog međugradskog prometa

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Objavljeno

on

Načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović uveo je izvanredni međugradski prijevoz za zdravstveno osoblje i policijske službenike. Kako bi sustav zdravstva i sigurnosti za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19 mogao i dalje funkcionirati uz sve raspoložive djelatnike, tvrtke Čazmatrans, Meštrović prijevoz, Presečki prijevoz  i posebni linijski prijevoznici svakodnevno voze ovim posebnim linijama:

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Nastavi čitati

Moja županija

Do hitne pomoći i na alternativnim brojevima telefona

Zbog preopterećenosti broja 112 pomoć dostupna i na druga dva broja

Objavljeno

on

Zbog velike preopterećenosti broja 112, građani Zagrebačke županije hitnu pomoć mogu zatražiti i na broju 01 6223 045, a za korisnike fiksne linije tu je i broj 194.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno