Poveži se s nama

Vijesti

POJAVIO SE KRADLJIVAC PASA? Vlasnica ogorčena: Vozač tamnog Citroena ukrao mi je Bigija, već ga je nekoliko puta dozivao u auto

Objavljeno

Olivera Cujan iz Lazine Čičke već osam dana traži svog trogodišnjeg bigla. Ovaj put se nije vratio kući nakon uobičajene šetnje selom. Olivera sumnja da ga je ukrao vozač tamnog Citroena koji ga je već nekoliko puta dozivao u auto.

 

“Gospodin je izašao iz tog auta i počeo ga dozivati da dođe do njega. To se dogodilo više puta u protekle dvije i pol godine, dok jednom nisam zaustavila taj auto. Isti taj čovjek rekao mi je kako ima kujicu koja se tjera te kako bi želio mog psa radi parenja. Odgovorila sam mu kako je moj Bigi za to previše mlad. Sigurna sam 90 posto da ga je upravo on i ukrao. Žao mi je što nisam zapisala registraciju tog auta, ali dobro se sjećam tog sijedog vozača srednjih godina, visokog oko 180 centimetara. Na sebi je imao kaubojsku kravatu i niske čizme kaubojke”, priča nam ogorčena vlasnica, upozorivši kako posljednje vrijeme često nestaju psi na području Lazine Čičke, Ribnice, Črnkovca i Novog Čiča.

 

Bigi 1

 

Bigi je cijepljen i čipiran te je za pretpostaviti ako je ukraden da će uskoro biti i pušten. Kradljivcu se, naime, ne isplati zadržati čipiranog psa jer veterinari imaju podatke o pravom vlasniku.

 

Olivera se za njega posebno vezala jer ga je udomila iz zagrebačkog azila u Dumovcu kada je imao samo pola godine.

 

“Jako je druželjubiv i nevjerojatno nam nedostaje. Pretražila sam svaki šumarak, za svaki slučaj, ali ga nigdje nema”, napomenula je vlasnica.

 

Ako ugledate bigla s tamnijim šarama nazovite 095/396-3745 ili 01/3877-388

 

pas Bigi

 

Sport

Ines Grdenić prvakinja Hrvatske, Mia Mijović brončana

Za Ines slijede pripreme za Europsko seniorsko prvenstvo

Objavljeno

on

Ovog vikenda u Zagrebu se održava  seniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem je Karate klub Velika Gorica imao dvije predstavnice.
Prvog dana (subota 17.travnja) Ines Grdenić i Mia Mijović su nastupile u kategoriji -50kg i ostvarile odličan rezultat. Mia je osvojila brončanu medalju, dok je Ines nakon tri vrhunski odrađene borbe osvojila zlatnu medalju.
-Klub je ponosan vidjeti obje članice na postolju te im ovim putem čestitamo! – poručili su iz kluba.
Za Ines slijede pripreme za Europsko seniorsko prvenstvo u Poreču koje se održava u svibnju, a Mia nastavlja pripreme po planu i programu U21 reprezentacije jer Europsko mlađe seniorsko prvenstvo je u kolovozu u Finskoj.

Nastavi čitati

Vijesti

Poletarci i vučići Turopoljske udruge skauta “Tur” provjerili ekološku sliku grada

Ovom su šetnjom iskazali svoju odgojnu, obrazovnu i ekološku odrednicu rada s djecom

Objavljeno

on

Od malih nogu važno je kod djece razvijati dobre navike i svijest o očuvanju prirode. Bliži nam se Dan planeta Zemlje, 22.travnja i tim povodom poletarci i vučići Turopoljske udruge skauta “Tur” provjerili su jučer ekološku sliku svoga grada, odnosno sliku ekološke osviještenosti sugrađana.

-Djeca su razmijenila svoja iskustva u odvojenom sakupljanju i zbrinjavanju otpada na suvremen i ekološki prihvatljiv način te su uočila probleme s kojima se suočavamo u smislu onečišćenja i zaštite okoliša. Prošetali smo gradom Velikom Goricom i uočili kako se u našem gradu odvojeno sakuplja otpad, naučili što je recikliranje, a što oporaba, uočili načine sakupljanja otpada na kućnom pragu, u kvartovskim spremnicima, na zelenim otocima i u reciklažnom dvorištu, koje smo na kraju i obišli, te vidjeli mnogi prvi put u životu. Saznali smo što se u koji spremnik odlaže i u što se prerađuje sakupljena sirovina. – kažu iz Turopoljske udruge skauta “Tur”.

Ovom su šetnjom iskazali svoju odgojnu, obrazovnu i ekološku odrednicu rada s djecom, građani su imali priliku to uočiti, a Turovci su bolje upoznali svoj grad.

Galerija fotografija:

Foto: Turopoljska udruga skauta “Tur”

Nastavi čitati

Vijesti

Ne vozite više od dopuštene brzine, policija će spremno čekati prekršitelje!

Posebna akcija bit će u srijedu, 21. travnja 2021. godine kada će se provoditi pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila za koju su lokacije koje smatraju važnima mogli predlagati sami građani.

Objavljeno

on

Iz Policijske uprave zagrebačke najavili su novi nadzor u prometu. Od ponedjeljka, 19 travnja do nedjelje, 25. travnja 2021. godine nadzirat će i sankcionirati prekoračenja brzine kretanja vozila.

Posebna akcija bit će u srijedu, 21. travnja 2021. godine kada će se provoditi pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila za koju su lokacije koje smatraju važnima mogli predlagati sami građani.

-Prilikom provođenja akcije uz prioritetno sankcioniranje nepropisne brzine kretanja vozila, pozornost će se posvetiti i drugim težim prekršajima, a prije svega prisutnosti alkohola u organizmu uz obavezno alkotestiranje svih zaustavljenih vozača, tehničkoj ispravnosti vozila, nepropisnom pretjecanju, upravljanju prije stjecanja prava i pod zabranom, prekršajima mladih vozača, korištenju sigurnosnog pojasa (vozača i svih putnika), zaštitne kacige i mobitela tijekom vožnje i ostalim prekršajima. – kažu iz PUZ-a.

 

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno