Poveži se s nama

HOTNEWS

Početak Nove 2016. u znaku malonogometnog turnira HVIDRA-e

Objavljeno

Jedna od najvažnijih sportskih manifestacija u Velikoj Gorici, malonogometni turnir u organizaciji HVIDRA-e, u prvim danima 2016. godine bit će održan po 24. puta. Ne umanjujući vrijednost prethodnih turnira, treba naglasiti da je nadolazeći turnir po mnogočemu drugačiji, u što ćete se i sami moći uvjeriti od 03.-10. siječnja 2016.

Danas je na temu turnira održana press konferencija na kojoj su predsjednik velikogoričke HVIDRA-e Mate Ćorić, gradonačelnik Dražen Barišić i njegov zamjenik Ervin Kolarec predstavili kako će sve to izgledati, te istaknuli koliko je gradu ova sportska manifestacija važna.

Nekada je bilo i do devedeset ekipa, ali recesija je uzela svoj danak. Mi tom turniru želimo vratiti stari sjaj, a grad koji nas je i do sad podupirao, ove se godine maksimalno uključio.“ – rekao je Ćorić.

Gradonačelnik Barišić uputio je zahvalnost velikogoričkoj HVIDRA-i na održavanju ovog turnira sve ove godine.

„U najvećoj sportskoj dvorani koju imamo, ovaj turnir okuplja nas sve zajedno u tih tjedan dana, gdje se družimo i gledamo nogomet, a uz natjecateljski duh razvijamo zajedništvo, a sve s određenim poštovanjem prema invalidima Domovinskog rata.“ – rekao je Barišić, te naglasio kako će se grad  i u budućnosti još više uključivati, te držati leđa turniru da i u budućnosti bude još snažniji, ne samo na regionalnoj, nego i državnoj razini.

Jedna od najznačajnijih manifestacija u gradu

Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec podsjetio je da je uz Turopoljsku trku, Noć borilačkih sportova i Alpas kup ovaj malonogometni turnir jedna od najznačajnijih manifestacija koje se održavaju u Velikoj Gorici.

„Želimo ga dići na još jednu veću razinu, i želimo da ponovno bude u top tri malonogometna turnira tijekom zimskih mjeseci.“ – dodao je Kolarec.

Prijave za turnir su u tijeku, sve do 02.siječnja u podne, kotizacija po ekipi je 800 kuna, a izvlačenje parova biti će istog dana u 18 sati u Clubu 100 što je još jedna novina ovog malonogometnog turnira.

Kao i prijašnjih godina turnir je podijeljen na seniorski i veteranski dio. U seniorskom dijelu turnira momčadi koje u prvom kolu dožive poraz kroz repasaž će tražiti nastavak turnira, dok veterani u prvom dijelu turnira igraju po skupinama nakon čega slijedi nokaut faza.

Nagradni fond i ove godine izuzetno je bogat, ali treba reći da osim natjecatelja, nagrade očekuju i posjetitelje.

Turnir će se odigravati u športskoj dvorani velikogoričkog srednjoškolskog centra, cijena ulaznica je 10 kuna, a od četvrtfinala 20 kuna.

HOTNEWS

Prometnice u Velikoj Mlaki i Selnici u novom ruhu

Riječ je o prometnicama obuhvaćenima projektom Aglomeracija Velika Gorica.

Objavljeno

on

Stanje prometnica, pitanje kada će biti sanirane, napravljene jedno je od najčešćih pitanja koja postavljaju naši sugrađani.Budući je u tijeku najveći projekt na našem području, a riječ je o Aglomeraciji Velika Gorica, mnoge od tih prometnica novo ruho dobile su ili će tek dobiti po završetku radova. Da stanovnici u Velikoj Mlaki i Selnici mogu odahnuti pokazao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar koji je jučer i danas obišao radove u spomenutim naseljima.

-Svim raspoloživim resursima asfaltiramo prometnice obuhvaćene projektom Aglomeracija Velika Gorica. Nema stajanja dok se prometnice ne dovedu u red. Ovim putem zahvaljujem građanima na razumijevanju i strpljenju. – napisao je Ačkar na svom Facebook profilu.

U Velikoj Mlaki radi se u Teslinoj, Waingarterovoj i Ulici Vlatka Mačeka gdje se završava priprema podloge, a asfaltiranje je predviđeno naredni tjedan. Trg Majke Hrvatice bi trebao biti odrađen nakon navedenih ulica, a Ulica Svete Barbare trebala bi biti asfaltirana do 15.svibnja ove godine.

U Selnici se sve sporedne ulice planiraju asfaltirati do prvog svibnja ove godine.

Galerija fotografija:

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Ministrica Tramišak u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica dobio je bespovratna europska sredstva za izgradnju i opremanje VG poduzetničko inkubatora, prijavite se na Starup VG predinkubacijski program, bili smo na otvorenju goričke pumptrack staze, a upoznali smo i goričkog “stričeka” u vrtiću. Sve to i još mnogo više donosimo vam u novom izdanju emisije City puls…

 

 

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO Nakon početnog šoka, svi su oduševljeni muškim odgajateljem

Upoznajte Tihomira, prvog velikogoričkog stričeka u vrtiću….

Objavljeno

on

Ples, pjesma, veselje, zagrljaji i osmijesi, svakodnevica su Tihomira Kovačevića. On je muški odgajatelj u Dječjem vrtiću Žirek u mješovitoj skupini, a taj posao radi već punih 12 godina.

– Na početku nisam bio siguran da li je to zanimanje za mene, no već u prvim danima na poslu djeca su me jako dobro prihvatila, roditelji su bili šokirani i pomalo skeptični, kako to odjednom da sada imamo stričeka, a ne tetu – priča nam Tihomir.

Nakon početnog šoka roditelja. Tihomir je postao omiljen, ne samo među kolegama već i djecom.

– Stalno je dinamično, veselo, ima i tužnih trenutaka, ali brzo to riješimo. Grupa je mješovita, što je odlično. Funkcioniramo kao obitelj, odgojiteljice imaju ulogu mame, a odgojitelj tate, kaže naš odgajatelj.

Upoznajte Tihomira Kovačevića, muškog odgajatelj u DV Žirek foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Tihomir je otac dvoje male djece, ima sina i kćer, kaže kako čovjek uči cijeli život i naravno da ona znanja koja stekneš na poslu moguće je primijeniti i kod kuće.
Kroz timski rad i planiranje aktivnosti, Nada, Nina i Tihomir, uspjeli su stvoriti sredinu koja podsjeća na obitelj.

– Pokazali smo da je rodna ravnopravnost jako bitna jer na taj način djeca uče ponašati se. Ne odbijaju stričeka kad dođe s njima plesati, ne zaziru od toga kada dijete treba emocionalnu podršku, kaže odgojiteljica Nada Babić Čavrak.

U obiteljskoj atmosferi, djeca uživaju u igri i brojnim aktivnostima, a najviše vole tjelesne i glazbene aktivnosti ističe Tihomir koji im ponekad svira harmoniku i gitaru.

Upoznajte Tihomira Kovačevića, muškog odgajatelj u DV Žirek foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Muških odgojitelja u Hrvatskoj je svega nekolicina, prema podacima njih 5 posto. Tihomir smatra kako bi svaka odgojna skupina u vrtiću trebala imati barem jednog muškog odgajatelja.

– To je posebno važno za djecu s teškoćama u razvoju. Mi ih ove godine imamo dvoje i pokazalo se da jako dobro reagiraju, ističe Tihomir.

Dječji vrtić Žirek do prije par godina bio je jedini vrtić u gradu koji je imao muškog odgajatelja. Još jedan radi u Dječjem vrtiću Velika Gorica.

– Tihomir je vrlo omiljen u kolektivu. Ta jedna ekskluziva nam je na baš na ponos našeg vrtića – priča nam ravnateljica Sandra Crnić koja je i sama dok se školovala u grupi imala dvoje kolega.

– Njegov humor, pristup radu i odnos prema djeci, motiviraju i nas ostale kolegice da slijedimo ono što on zamisli, ističe Babić Čavrak.

Na kraju cijele priče, ovaj pozitivan primjer, pokazao je da nije bitno kojeg si spola kada radiš ono što voliš i daješ sebe u to. Možda baš Tihomir potakne mnoge druge da unatoč svemu treba slijediti svoje snove.

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno