Poveži se s nama

Sport

Počele pripreme Mraclina

Objavljeno

Na mraclinskoj Staroj grabi, u utorak 30. srpnja službeno je započelo pripremno razdoblje nogometaša Mraclina za predstojeću nogometnu sezonu 2019. / 2020. Uvodno su se trener Marko Pancirov i predsjednik Goran Vukašinec obratili igračima gdje su im predočili pripremni plan i ambicije koje se od njih očekuju.
Poslije je na terenu odrađen prvi ovogodišnji trening nakon kojeg smo trenera Marka Pancirova zamolili za kratak razgovor koji se odnosi na pripremno razdoblje, momčad i klub.
– Pripreme ćemo odraditi na vrhunskom terenu Stare Grabe. Planiramo odraditi dvadeset i jednu aktivnost do početka prvenstva. Dogovorene pripremne utakmice su u gostima, a suparnici su jače rangirani od nas. Redom su to Polet Buševec (04.08.),juniorska momčad Hrvatskog dragovoljca (10.08.), gostovanje na nogometnom turniru u organizaciji Klasa iz Mičevca (17. i 18.08.), Klas Mićevec (21.08.) i Lomnica (25.08.).
Da li su novopridošli igrači birani po pozicijama koje su deficitarne i hoće li biti još dolazaka?
– Novi igrači u klubu su Bruno Augustić, Domagoj Desput, Luka Crnoja, Dejan Debijađi, Josip Marić, Petar Bartolić, a sa nama će trenirati i Krešo Lučić, ali njegov nastup za klub je pod velikim upitnikom zbog ozljede koljena. Definitivno je Uprava kluba uložila ogroman trud u prijelazni rok, no nismo sve zamišljeno uspjeli ostvariti, ponajviše iz razloga što igračima nije interesantan rang u kojem Mraclin trenutno igra. Vjerujem da na svim pozicijama mogu pronaći adekvatno rješenje. No svakako bih želio dodatno zaoštriti konkurenciju u veznoj liniji i na poziciji napadača. U pregovorima smo sa dvojicom igrača koji bi se idealno uklopili u način igre koji želim prezentirati sa svojom momčadi.


Imate li viziju momčadi ili će odabir pasti tijekom priprema? Poznato je da preferirate mlađe igrače?
– Razmišljanja o kadru uvijek postoje i u glavi mi se vrte razne kombinacije. Igrači će tijekom priprema dobiti priliku pokazati svoju kvalitetu, a na osnovi prikazanog kako na treningu, tako i na utakmicama, biti će i vrednovani. Svaki igrač sam piše svoje ime u zapisnik. Moje je da prepoznam najbolje, što ću sigurno kvalitetno odraditi. Što se odnosi na preferiranja igrača volim karakterne, odgovorne i radišne igrače. Nije previše bitno jesu li mlađi ili stariji. Definitivno se ne bojim dati priliku mlađim igračima,stoga najviše i žalim što u klubu još nisu uvjeti za formiranje selekcija kadeta i juniora.
Ambicije Mraclina?
– Zaoštravanjem konkurencije dovedenim igračima smo došli u mogućnosti izvući više od maksimuma svakog igrača.Vjerujem da ćemo time pospješiti našu igru te da će gledatelji sa naših utakmica odlaziti zadovoljni,sa željom da nas dođu ponovno pogledati.I to je glavna ambicija Mraclina!U svakoj će utakmici biti cilj nadmudriti i nadigrati suparnika,odnosno želja je pobijediti u svakoj utakmici koju igramo.To je sportski i tako nešto mora biti cilj svakog sportaša. Na kraju ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti.
Dojam o Mraclinu u smislu nogometne sredine ?
– U Mraclinu sam od polovice desetog mjeseca prošle godine i želim istaknuti kvalitetno ozračje u klubu i oko njega. Uz dva vrlo kvalitetna terena koja postoje Uprava kluba napravila ogromne stvari po pitanju infrastrukture – nova kotlovnica i novo navodnavanje. Ispunili su gotovo sve moje želje po pitanju organizacije rada, prije svega je bitno naglasiti da je Uprava kluba jedna homogena skupina koja razumije nogomet i ne smatra poraz “smakom svijeta” i daju maksimalnu podršku struci i igračima. Svakako ističem i navijačku skupinu GPP koji su fantastična podrška na svakoj utakmici. Na igračima i meni je da za uzvrat odgovorno i maksimalno radimo svoj posao i siguran sam da će tako i biti!

Uz navedene novo pridošle igrače trener Marko Pancirov računa na igrački kadar koji je iznio prošlu sezonu: vratar Sony Boy Dražić, Ivan Kos, Josip Domitrović, Mario Kos, Matej Čičak, Juraj Cvetnić, Ante i Josip Dolibašić, Ivan Đurašin, Robert Petravić, Mislav Starčević, Filip Onić, Marko Ćevid, Josip Jurić, Marko Vrdoljak, Dino Cota, Dario Guduraš i Tin Jandriš.

Nastavi čitati

Sport

Noći borilačkih sportova ove godine ipak neće biti

Prvo je odgođena, pa najavljena i sada je konačno otkazana

Objavljeno

on

Noć borilačkih sportova, koja se trebala održati ovoga petka na Trgu Stjepana Radića, svoje osmo izdanje morat će pričekati do boljih vremena. Razlog otkazivanja je situacija oko koronavirusa. Naime, Velika Gorica je do danas mjesec dana bila bez ijednog aktivnog slučaja koronavirusa, a kako je teniski turnir u Zadru aktualizirao nepoznanice oko ove bolesti, organizatori su odlučili da u takvoj atmosferi ne žele raditi događaj koji okuplja velik broj gledatelja.

– Uvažavajući trenutnu epidemiološku situaciju, a budući da je zdravlje i sigurnost ljudi na prvom mjestu, predviđenu manifestaciju koja se trebala održati odgodit ćemo za neko drugo vrijeme. Ostanite odgovorni, pridržavajte se svih uputa kako bismo širenje zaraze sveli na minimum. Do nekog novog susreta – objavili su organizatori.

Borilački sportovi, kao kontaktni sportovi, posebno su „stradali“ uslijed ove krize zbog odgode natjecanja te se nakon smirivanja epidemije činilo da će konačno doći na svoje i ponovno stati pod svjetla reflektora u Noći borilačkih sportova. Ipak, dok se ne steknu svi uvjeti za bezbrižan nastavak natjecanja, borilački sportovi će još morati pričekati.

Nastavi čitati

Sport

Prije 28 godina Radnik postao prvoligaš

Dogodilo se 24. lipnja 1992. godine na stadionu u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

Sportske novosti su već 75 godina (od 1945.) neprikosnoven dnevni sportski a tiskani medij u Hrvatskoj. Toplo se nadamo da će to i ostati usprkos krizi uzrokovanoj nepredvidivim i neugodnim virusom. Danas 24. lipnja 2020. godine Sportske i novinar Toni Roić (prati i piše za našu HNK Goricu, na fotografiji dolje stoji četvrti s lijeva) nisu zaboravili na 9. stranici objaviti sjećanje na događaj prije punih 28 godina. Tada je NK Radnik iz Velike Gorice na svom stadionu pred 4 tisuće gledatelja dobio Pazinku iz Pazina 3:0 (Hrkovac 2, Štoos) i postao prvak 2. Lige a time i prvoligaš. U Pazinu je najprije bilo 1:0 za klub iz srca Istre.

Toni Roić, četvrti s lijeva

Za Radnik su igrali mahom domaći dečki: Knapić (stigao iz Dinama Zagreb), Branko Pavlica, Štoos, Terseglav, Tomčić, Dittrich, Hrkovac (od 85. Dalibor Župetić), Marušić, Cvetko, Sambolić, Livada (od 73. Željko Domitrović Beli). Treneri: Ivica Poljak i pomoćni Ivica Senzen. Predsjednik kluba bio je legendarni Ivan Mišerić Pevi, kasnije autor prekrasne i super vrijedne monografije o Radniku, kojeg je tako uspješno naslijedila HNK Gorica.

Ivan Mišerić Pevi

Što danas rade negdašnji igrači prvoligaša Radnika? Vratar Dražen Knapić bavi se u Zagrebu poslovima taksiste a kolega mu Siniša Klafurić također radi ali je i trener vratara u HNK Gorici. Branko Pavlica ostao je u nogometu (sportska oprema i trener mlađih kategorija). Mario Štoos radi u zračnoj luci Franjo Tuđman na Plesu i povremeni je trener amaterskih klubova. Trgovinom se bavi Igor Terseglav. Zoran Tomčić je zaposlenik u osiguravajućem društvu i trener. Trener je i Damir Dittrich ali i trgovački putnik.

Zoran Tomčić dok je bio trener Poleta Buševec

Damir Dittrich kao trener u Dinamu Hidrel

 

Dubravko Hrkovac bavi se ugostiteljstvom u Novom Čiču a ranije je bio trener i predsjednik lokalnog Dinama Hidrel. Dalibor Župetić je radio u Ferotermu. Krešimir Marušić je trener a imao je svoju nogometnu akademiju. Damir Cvetko je zaposlenik u PPS Galeković u Mraclinu i nogometni je djelatnik u trećeligašu NK Kurilovec. U velikogoričkom Komunalcu radi Branko Sambolić a taksist i trener je Dinko Livada,

Dinko Livada dok je bio trener Udarnika

Željko Domitrović Beli radi u zračnoj luci Franjo Tuđman a prije je trenirao seniore amaterskih klubova širom Turopolja. Dean Klafurić je profesionalan trener, trenutno zaposlen u Ethnikosu s Cipra. Zoran Zebec je taksista a sve podatke dao je negdašnji kapetan momčadi Hrkovac. Preminuo je Alen Pek još dok je bio relativno vrlo mlad.

Ivica Senzen kao trener Klasa

Trener Ivica Poljak živi u Novom Zagrebu ali odlazi i u rodni Ogulin. Imenjak mu Senzen uživa na pitomim i zelenim Vukomeričkim goricama u Dubrancu a trenirao je još i Klas, Lukavec..Tadašnji predsjednik Radnika Ivan Mišerić Pevi je u mirovini.

Nastavi čitati

Moja županija

FOTO Šahisti Poleta plasirali se na Sportske igre mladih

Objavljeno

on

20.06.2020. Buševec. Kvalifikacijski šahovski turniri za plasman na Sportske igre mladih. Foto: ŠK Polet

Šahovski kvalifikacijski turniri osnovnih škola Zagrebačke županije za plasman u finale Sportskih igara mladih odigrani su proteklog vikenda u Buševcu (subota, 20. lipnja 2020.). Sportske igre mladih bit će održane u Splitu od 09. do 11. srpnja 2020. godine. Učenici u muškoj i ženskoj konkurenciji natjecali su se u dvije dobne skupine, mlađi od 11 godina odnosno mlađi od 15 godina.

20.06.2020. Buševec. Kvalifikacijski šahovski turniri za plasman na Sportske igre mladih. Foto: ŠK Polet

Najbrojnija je bila skupina dječaka mlađih od 11 godina, bilo ih je 14. Prvo mjesto osvojio je Ivan Horvat iz Svete Nedelje, koji je dobio sve partije. Drugi je bio Vito Jurić s 4 boda, a treći Dominik Đurašin s 3.5 boda (oba iz Buševca). Jakov Hranj iz Ogulinca bio je s 3 boda četvrti, a iza njega je bila skupina od pet igrača, svi s 2.5 boda.

20.06.2020. Buševec. Kvalifikacijski šahovski turniri za plasman na Sportske igre mladih. Foto: ŠK Polet

Dvojica favorita u konkurenciji 11 šahista do 15 godina, Filip Car iz Zaprešića i Nikola Kos iz Velike Gorice, opravdali su svoju ulogu tako da su sve partije dobili, a međusobno su podijelili bod. Prvo mjesto pripalo je Kosu, koji je bio bolji po dodatnim kriterijima. Treći je bio Šimun Lučić iz Novog Čiča s 4 boda, a Jan Dolački iz Starog Čiča bio je peti.

U obje skupine djevojčica bilo je ukupno 12 natjecateljica, u svakoj po šest. Marta Trgovac iz Turopolja uvjerljivo je pobijedila u konkurenciji do 15 godina ispred Saše Detelića iz Buševca i Mateje Zetković iz Novog Čiča. Do 11 godina najbolja je bila Lara Marija Žagar iz Svete Nedelje dobivši svih pet mečeva, ispred Maje Kos i Larise Živčec, obje iz Velike Gorice.

20.06.2020. Buševec. Kvalifikacijski šahovski turniri za plasman na Sportske igre mladih. Foto: ŠK Polet

Znači, na završnicu u Split u konkurenciji do 15 godina putuju N. Kos i M. Trgovac (oboje ŠK Polet Buševec), do 11 godina I. Horvat (ŠK Sveta Nedjelja) i drugoplasirana M. Kos (ŠK Polet) umjesto pobjednice L.M.Žagar (odustala zbog drugih obveza).

Poletovi šahisti su na turnirima bili vrlo uspješni, jer su pored najviših plasmana osvojili još tri druga i tri treća mjesta.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno