Poveži se s nama

Vijesti

Počele prijave za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene

Prijaviti se možete do 30. lipnja

Objavljeno

Kandidatkinje moraju biti stara između 25 i 65 godina, hrvatske državljanke, živjeti na selu, uživati ugled u svojoj sredini, imati lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvoditi poljoprivredne proizvode, rukotvorine ili umjetnička djela. U svojoj sredini mora biti prepoznata kao borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice. Uvjet je da do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

„Ovim projektom želimo pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, ali i sudjelovanjem u obilježavanju Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15. listopada diljem svijeta“, rekla nam je Katica Jerleković, predsjednica Udruge “Uzorne hrvatske seoske žene”.

Ovogodišnji izbor održat će se 14. listopada u Zagrebu, a prijave se primaju do 30. lipnja. Prijava mora sadržavati ime, prezime, adresu i broj telefona, datum i godinu rođenja, bračno stanje, zanimanje te kratak životopis. Dodatne informacija možete dobiti na broj 098 659 880 ili putem maila katica.jerlekovic@hotmail.com.

Vijesti

COVID-19 ambulanta u goričkom Domu zdravlja prestaje raditi

Objavljeno

on

Zbog povoljne epidemiološke situacije, a sukladno uputi Kriznog stožer Ministarstva zdravstva, Dom zdravlja Zagrebačke županije obustavlja rad izdvojenih ambulanti za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženosti koronavirusom i. Osim ambulante u Velikoj Gorici, prestaju raditi i one u Samobor te Ivanić-Gradu.

U slučaju potrebe Dom zdravlja Zagrebačke županije osigurat će ponovno aktiviranje COVID-19 ambulanti.

Nastavi čitati

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno