Poveži se s nama

Vijesti

Pobjednici Startup VG-a uspješno lansirali svoj projekt

Ideju ekipe s portala Logoped.hr prepoznali investitori

Objavljeno

Ekipa s portala Logoped.hr nakon nešto više od godine dana uspjela je komercijalizirati svoju poslovnu ideju s kojom je pobijedila na drugom izdanju Startup VG-a. Riječ je o interaktivnoj slikovnici za djecu Pia Mia. Slikovnica se na tržištu pojavila u tiskanom obliku, a dostupna je i istoimena mobilna aplikacija za Android i iOS operativne sustave.

– Slikovnica je osmišljena za poticanje cjelokupnog razvoja djeteta u svim područjima, jeziku, govoru, motorici, socio-emotivnom i kognitivnom dijelu. Namijenjena je djeci od jedne do sedam godina. Ovo izdanje koje je sad izašlo namijenjeno je djeci od tri do pet godina, kao i za njihove roditelje – rekao nam je Mario Dilberović, jedan od pokretača projekta interaktivne slikovnice Pia Mia.

Iza ovog zanimljivog projekta stoje Danijela Matulić, Ozana Čipčić, Lucija Kuvačić i naš sugrađanin Mario Dilberović.

Vijesti

Run & Bike na Čiču: Natjecanje u trčanju i biciklizmu oko jezera

Prvo kolo na rasporedu je 10. srpnja, a sve skupa trebalo bi završiti duboku u jeseni, 16. listopada

Objavljeno

on

Sportsko rekreativna liga Čiče Run&Bike održat će se i ovog ljeta, a prvi datum je već 10. srpnja. Održava se na stazi duljine 5,2 kilometra, a trči se i vozi krug oko jezera Čiče. Ove godine se održava u 12 kola, obavještava zainteresirane Turistička zajednica Velika Gorica.

Liga je podijeljena na dvije kategorije – Run i Bike&Run. Na “run”, ili trčanje, mogu se prijaviti punoljetni natjecatelji, a maloljetnima, od 14 do 17 godina, dozvoljeno je sudjelovanje isključivo uz pisanu suglasnost roditelja ili skrbnika. Djeca mlađa od 14 godina mogu sudjelovati isključivo uz pratnju roditelja ili skrbnika. Pravo sudjelovanja u Bike&Run kategoriji imaju samo punoljetni natjecatelji.

Prijave se vrše putem e-maila na prijavecrb@s34.com.hr u kojem trebate navesti ime i prezime, spol, godinu rođenja, klub te datum kola na koji se prijavljujete. Kotizacija se plaća za svako kolo, cijena je 20 kuna, a uključuje operativni i administrativni trošak te okrijepu. Prijave će biti moguće i na mjestu događaja neposretno prije početka održavanja lige, najkasnije 20 minuta prije. U nastavku možete pogledati koji su termini liga.

Uz ligu će se održati i tombola u dva termina, a na njoj će moći sudjelovati natjecatelji koji su nastupili u najmanje jednom kolu. Za najbolje u ligi osigurane su medalje i nagrade sponzora.

Iako će se lige održavati na otvorenom i uz jezero Čiče, neće biti dopušteno fotografiranje, barem ne imovine koncesionara koja se nalazi u okolnom području. Zato su organizatori objavili i pravila ponašanja, koja uključuju sportsko ponašanje i izbjegavanje ugrožavanja vlastite ili tuđe sigurnosti, onečišćenja okoliša, kupanja u jezeru, snimanja, fotografiranja i objavljivanja pokretne i nepokretne imovine koncesionara.

Više informacija možete pronaći i na Facebook stranici događaja.

Nastavi čitati

Moja županija

Dobre vijesti! U Zagrebačkoj županiji nema novi slučajeva zaraze

U posljednja 24 sata brojke su na županijskoj razini ostale iste, što znači da ni u samoj Velikoj Gorici nema novozaraženih. Naravno, svaki sljedeći dan nosit će nove izazove, zbog čega treba maksimalno ozbiljno doživjeti sve upute i mjere…

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije do ponedjeljka do 11 sati evidentirano je 156 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da u posljednja 24 sata na području Zagrebačke županije nema novooboljelih. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule, stoji u izvješću županijskog Stožera objavljenom u ponedjeljak.

Vijesti su, dakle, jako dobre, puno bolje nego u mnogim dijelovima Hrvatske, u kojima brojke ponovno odlaze u dvoznamenkaste sfere, ali naravno da će u sljedećem razdoblju svaki novi dan nositi i nove izazove za sve nas. Iz tog razloga treba maksimalno ozbiljno shvatiti sva upozorenja HZJZ-a te nacionalnog i lokalnih stožera.

“Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima osam ispostava na svom području. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor”, istaknuto je u izvještaju.

Nastavi čitati

Politika

FOTO Predstavljena lista kandidata Stranke rada i solidarnosti za VI. izbornu jedinicu

Objavljeno

on

28.06.2020. Velika Gorica, Gradski stadion. Predstavljena lista kandidata Stranke rada i solidarnosti u VI. izbornoj jedinici. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Predstavljanje kandidata na listi Stranke rada i solidarnosti u VI. izbornoj jedinici i druženje s nositeljem liste u II. izbornoj jedinici i predsjednikom Stranke Milanom Bandićem održano je sinoć (nedjelja, 28. lipnja, 19 sati) na Gradskom stadionu, na prostoru kod Caffe Vara.

28.06.2020. Velika Gorica, Gradski stadion. Predstavljena lista kandidata Stranke rada i solidarnosti u VI. izbornoj jedinici. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Svi kandidati s liste za VI. izbornu jedinicu nisu, zbog različitih razloga, bili nazočni na predstavljanju, a posljednji se predstavio nositelj liste Zvonko Kunić iz Velike Mlake. Ugodno druženje podignuto je na višu razinu dolaskom Milana Bandića. Prvo se upoznao i fotografirao s Mindaugasom Nikoličiusom, sportskim direktorom u Hrvatskom nogometnom klubu Gorica, a onda je pozdravljao sve redom. Čestitao je glasnogovornici Maji rođendan, a nositelja liste Kunića titulirao je kao ”turopoljskog mudrijaša”. Pohvalio je sve svoje suradnike i aktiviste Stranke.

28.06.2020. Velika Gorica, Gradski stadion. Predstavljena lista kandidata Stranke rada i solidarnosti u VI. izbornoj jedinici. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Predstavljajući program Stranke Bandić je naglasio kako rubni dijelovi Hrvatske znatno zaostaju u razvoju za gradovima Zagrebom i Velikom Goricom te mu je želja da svi u Hrvatskoj žive tako dobro kao stanovnici spomenutih gradova.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno