Poveži se s nama

Vijesti

Pobjednici Startup VG-a uspješno lansirali svoj projekt

Ideju ekipe s portala Logoped.hr prepoznali investitori

Objavljeno

Ekipa s portala Logoped.hr nakon nešto više od godine dana uspjela je komercijalizirati svoju poslovnu ideju s kojom je pobijedila na drugom izdanju Startup VG-a. Riječ je o interaktivnoj slikovnici za djecu Pia Mia. Slikovnica se na tržištu pojavila u tiskanom obliku, a dostupna je i istoimena mobilna aplikacija za Android i iOS operativne sustave.

– Slikovnica je osmišljena za poticanje cjelokupnog razvoja djeteta u svim područjima, jeziku, govoru, motorici, socio-emotivnom i kognitivnom dijelu. Namijenjena je djeci od jedne do sedam godina. Ovo izdanje koje je sad izašlo namijenjeno je djeci od tri do pet godina, kao i za njihove roditelje – rekao nam je Mario Dilberović, jedan od pokretača projekta interaktivne slikovnice Pia Mia.

Iza ovog zanimljivog projekta stoje Danijela Matulić, Ozana Čipčić, Lucija Kuvačić i naš sugrađanin Mario Dilberović.

Vijesti

Promjene na trasi izvanredne autobusne linije Velika Gorica – Čička Poljana

Kružnom linijom povećan broj naselja kroz koje prolazi autobus

Objavljeno

on

Od ponedjeljka kreće izvanredni nužni prijevoz na području Grada Velike Gorice. U međuvremenu je promijenjena trasa izvanredne autobusne linije Velika Gorica-Čička Poljana, kojoj su dodana nova naselja i uvedeno kružno prometovanje.

(Terminal VG – Sisačka ul. – Školska ul. (Vukovina) – Ul. Sv. Fabijana (Kuče) – Ul. F. Lučića – Poljana Čička – Ul. Domovinske zahvalnosti – Posavska ul. – Velikogorička ul. (N. Čiče) – Sisačka ul. – Terminal VG).

Vozni red možete pronaći ovdje.

Nastavi čitati

Vijesti

Otvara se trgovina u Bukevju

Objavljeno

on

Iz Općine Orle javljaju kako će od sutra ponovo raditi trgovina “Mlin i pekare”, koja je zbog opasnosti širenja koronavirusa zatvorena 1. travnja.

– Podsjećamo mještane da je radno vrijeme od 8 do 17 sati, sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite – kažu iz Stožera civilne zaštite Općine Orle.

Nastavi čitati

Vijesti

Manji računi za ožujak i oslobađanje od plaćanja odvoza otpada za poslovne subjekte

Mjera se odnosi samo na tvrtke, obrte i druge pravne osobe pogođene mjerama sprječavanja mogućnosti širenja epidemije korona virusom

Objavljeno

on

Svim poslovnim subjektima, koji su privremeno zatvoreni odlukom Nacionalnog stožera, VG Čistoća će umanjiti račune za ožujak, odnosno bit će oslobođeni plaćanja naknade za odvoz otpada tijekom trajanja donesenih mjera za zaštitu od širenja epidemije koronavirusa.

Korisnici trebaju poslati zahtjev i dokaz o privremenom prestanku rada (ispis iz e-Porezne ili neki drugi dokaz o privremenom prestanku rada gospodarskog subjekta) na e-mail odjava@vgcistoca.hr do 7. travnja.

– Navedeni zahtjev za umanjenje cijene javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada nam je potreban kako bi umanjili Vaše račune za ožujak proporcionalno broju dana koji ste radili, te kako Vam do ponovnog otvaranja Vaših djelatnosti ne bismo naplaćivali odvoz otpada – poručili su iz VG Čistoće.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno