Poveži se s nama

Vijesti

Pobjeda Ivana Ostrugača u trećem nastupu na Turopoljskoj kobasijadi

Objavljeno

Turopoljska kobasijada, njeno 12. izdanje, u organizaciji Plemenite Opčine Turopoljske održana je u Društvenom domu u Kučama, u subotu, 18. ožujka. Za ocjenjivanje bilo je prijavljeno ukupno 61 uzoraka kobasa, a o redoslijedu odlučivao je peteročlani žiri: Josip Jančić (predsjednik žirija), Vedran Klišanić, Darko Jurković (oba iz Hrvatske poljoprivredne agencije – HPA), Željko Radač i Tihomir Jakovljević. Ocjenjivani su (od 1 do 5) presjek, okus, miris, boja i opći dojam. Tri prvoplasirana su: 1. Ivan Ostrugač (108 bodova od mogućih 125), 2. Jozo Gradinjan (101), 3. Tomo Hačić (100). Hačić je imao kobase i na 4. mjestu (99), 19. mjestu (88) te na 38. mjestu (79). Najboljom kobasom načinjenoj od mesa autohtone turopoljske svinje (6 kandidata) ocjenjena je kobasa Antuna Kosa. Nagrade najboljima uručivao je Tugomir Majdak, državni tajnik za poljoprivredu. Društveni dom u Kučama bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, a dodatni sadržaji (predavanje na poljoprivredne teme, tamburaši i Muški pjevački zbor) samo su kobasijadi dali dodatnu vrijednost i promovirali Kuče kao dobrog organizatora.

18.03.2017. Kuče – 12. Turopoljska kobasijada. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Predsjednik žirija Jančić bio je vrlo zadovoljan ponuđenim uzorcima kobasa: ”Napravljen je pomak već u broju izložbenih uzoraka, jer u odnosu na 49 uzoraka od prošle kobasijade sada smo ocjenjivali 61 uzorak. Kvaliteta je bila vrlo dobra i dobrim dijelom ujednačena, samo se u dva-tri primjera radilo o nekonkurentskim uzorcima.”

”Ovo mi je tek treće sudjelovanje na Turopoljskoj kobasijadi i ugodno sam iznenađen pobjedom. Za natjecanje nisam radio ništa specijalno, nego je to kobasa kakvu inače izrađujem doma za ‘svakodnevnu konzumaciju’, a u godini dana napravim preko 200 kg ovakvih kobasa”, bez velikog uzbuđenja primio je prvu nagradu Ivan Ostrugač.

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno