Poveži se s nama

Vijesti

Plesovima i pjesmom mladi folkloraši provest će nas Lijepom našom

U Pučkom otvorenom učilištu u subotu će nastupiti 12 kulturno-umjetničkih društava

Objavljeno

Ove subote održat će se 20. izdanje Gradske smotre dječjeg folklora. Svojim nastupima predstavit će se 11 društava članica Zajednice kulturno-umjetničkih društava Grada Velike Gorice i Kulturno-umjetničko društvo Veleševec.

„Nastupit će djeca starosti od 3 do 15 godina. Što se tiče samog repertoara, prošetat ćemo po cijeloj Hrvatskoj. Od dječjih igara i plesova Brodskog Posavlja, preko Hrvatskog zagorja, Dalmacije, Slavonije, Međimurja, Posavine, ogulinskog kraja, Vinkovaca, Turopolja, Slavonije i Baranje. Doista raznolik program.“, rekao nam je Vladimir Štarkelj, predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih društava Grad Velike Gorice.

Nastupe mladih folkloraša možete pogledati od 17 sati u Pučkom otvorenom učilištu. Najbolji predstavnici iz svih kategorija osigurat će nastup na Županijskoj smotri dječjeg folklora.

Vijesti

U Pokupskom razmjena starih sorti sjemenja

Predstavit će i projekt “Društvena banka sjemena”

Objavljeno

on

Klub žena Pokupsko i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) organiziraju razmjenu starih sorti sjemenja u Lovačkoj kući u Pokupskom. Svi koji imaju stare sorte sjemenja na razmjenu ih mogu donijeti u nedjelju, 1. ožujka, u 16 sati. Osim razmjene, održat će se i predstavljanje projekta “Društvena banka sjemena” udruge ZMAG iz Vukomerića.

Nastavi čitati

Vijesti

Knjižnica poziva građane treće životne dobi na edukaciju za rad na računalu

Za sudjelovanje se potrebno prijaviti telefonom ili osobno u knjižnici

Objavljeno

on

Gradska knjižnica Velika Gorica organizira edukaciju za rad na računalu za starije od 65 godina. Kako se služiti računalom Goričani starije životne dobi mogu naučiti 27. veljače, a edukacija će se održati od 13 do 15 sati u knjižnici Galženica na Trgu Stjepana Radića. Za sudjelovanje se potrebno prijaviti telefonom ili osobno u knjižnici.

Nastavi čitati

Vijesti

Ovo su nove lokacije Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu

Objavljeno

on

U sklopu projekta “WiFi 4 Smart Green Ring”, koji Grad Velika Gorica provodi u suradnji sa Zagrebačkom županijom, postavljeno je 10 novih Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu na sedam lokacija. Nove pristupne točke nalaze se na Društvenom domu Velika Mlaka, Društvenom domu Donja Lomnica, Osnovnoj školi Ščitarjevo, Društvenom domu Mala Buna, Društvenom domu Velika Buna, Društvenom domu Lukavec te Društvenom domu Selnica.

– Nastavljamo sa postavljanjem Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu na našim društvenim domovima. Mrežu Wi-Fi točaka tijekom ove godine proširit ćemo i na dodatne domove – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Foto: Dražen Barišić/Facebook.com

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno