Poveži se s nama

HOTNEWS

Plenković predstavio kandidate VI izborne jedinice: Dražen Barišić jako dobro vodi jedan od sedam najvećih gradova u Hrvatskoj

Objavljeno

„Imamo našeg više puta izabranog gradonačelnika Dražena Barišića koji jako dobro vodi jedan od sedam najvećih gradova u Hrvatskoj. Nova zračna luka siguran sam da će donijeti novu dimenziju života i gospodarskog razvoja Velike Gorice, koja je svojim dosadašnjim postignućima, gospodarstvom, malim i srednjim poduzetnicima već jedan od najuspješnijih hrvatskih gradova“, izjavio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju liste HDZ-a za VI izbornu jedinicu, iz koje na predstojećim parlamentarnim izborima očekuje najmanje šest mandata.

 

HDZ predstavljanje kandidata (25)

 

Prvi na listi HDZ-a u VI izbornoj jedinici je Goran Marić, drugi gradonačelnik Dražen Barišić, treći Drago Prgomet, četvrti Ivo Žinić, peti Dražen Bošnjaković, a zatim redom Jasen Mesić, Tugomir Majdak, Željka Josić, Milan Kovač, Tomislav Sokol, Marija Mačković, Stipo Šapina, Mato Čičak te Ivan Šuker.

 

Gradonačelnik Barišić istaknuo je kako će se zajedno s kolegama na listi truditi za još bolju Veliku Goricu i Hrvatsku.

 

„Grad Velika Gorica jedan je od najpropulzivnijih gradova u Republici Hrvatskoj, grad koji ima najmanju stopu nezaposlenosti i najveću prosječnu plaću u zemlji. Također, svi se zajedno moramo izboriti i za Petrokemiju, rafineriju i autocestu, a sve to ćemo napraviti kroz vjerodostojan program Hrvatske demokratske zajednice, na čelu s našim predsjednikom Andrejom Plenkovićem. Pozivam vas sve da izađemo na izbore i da pobijedimo jer mi to možemo, a Hrvatska zaslužuje“, rekao je Barišić uz veliki pljesak stranačkih kolega.

 

HDZ predstavljanje kandidata (6)

 

Plenković je naglasio kako se iz VI izborne jedinice može sastaviti pola vlade, nabrajajući najvažnija ministarstva.

 

„Od ministra financija, obrazovanja, ministra za odnose s Bosnom i Hercegovinom, poljoprivrede, kulture, pravosuđa, regionalnog razvoja, zdravstva, gospodarstva, uprave, što god želite možete sastaviti od ove liste. Ovo je potvrda kada sam rekao da ćemo imati jako kvalitetne, dokazane ljude na nacionalnoj i razini njihovih županija i gradova. Lista u VI izbornoj jedinici to apsolutno potvrđuje“, kazao je Plenković, ističući kako su svi kandidati bez obzira na kojem se mjestu na listi nalaze jednaki u utakmici zbog mogućnosti preferencijalnog glasovanja.

 

HDZ predstavljanje kandidata (17)

 

Barišić je u govoru istaknuo najvažnije projekte u gradu koji su već realizirani ili su u fazi realizacije, vrijedni više od milijardu kuna. Najavio je kako će oni rezultirati otvaranjem mnogih radnih mjesta, ali i rastom goričkog i hrvatskog gospodarstva.

 

 „Nakon 20 i više godina izgradili smo i vrtić, najmoderniji u Hrvatskoj. Sada radimo i drugi, koji će biti još moderniji. Izgradili smo osnovnu školu, a uskoro počinjemo graditi i bazen. Također, izgradili smo i prometnu infrastrukturu, a u gradu zadržali svoje Turopoljce i mnoge druge koji su došli živjeti u ovaj veliki grad i biti zadovoljni. Svjesni svojih pozicija i blizine grada Zagreba te prirodnih resursa za koje ćemo se itekako boriti, znamo kako smo među najboljima i da ćemo to ostati“, zaključio je gradonačelnik Barišić.

 

Galerija fotografija:

 

 

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno