Poveži se s nama

CityLIGHTS

„Plavi žabac“ – novi časopis za najmlađe

Objavljeno

Pučko otvoreno učilište izdalo je prvi broj Plavog žapca, časopisa posvećenog djeci predškolskog uzrasta. „U svojoj izdavačkoj djelatnosti već imamo časopis Žir, posvećen osnovnoškolcima. Kad smo razmišljali o našim najmlađim sugrađanima i njihovim roditeljima, shvatili smo da nemamo nekih dodatnih informacija i sadržaj pored klasičnih predstava ili kino projekcija koje možemo ponuditi roditeljima, a onda zaintrigirati i same mališane da malo listaju, čitaju i bojaju – pojašnjava ravnateljica POU-a Barbara Grđan Odrčić.

Četiri gradska i dva privatna dječja vrtića predstavila su svoje osnovne i dodatne programe, najvažnije projekte koji su provedeni ili su u tijeku, radionice, izlete, posjete muzeju i knjižnici, rođendanske proslave i druga zanimljiva događanja. Svoje programske sadržaje namijenjene mališanima predstavili su i Centar za djecu, mlade i obitelj, Dječji odjel Gradske knjižnice te Pučko otvoreno učilište. Uz mnoštvo fotografija, posebnu draž časopisu daje obilje dječjih crteža, njihovih razmišljanja i duhovitih izjava. Uz zabavne sadržaje prilagođene dječjem uzrastu, u svakom broju Plavog žapca bit će kutak za roditelje s korisnim savjetima i informacijama te priča o žapcu Đuri.

potporu timu Plavog žapca dali su i gradski čelnici

Gorica potvrdila status Grada prijatelja djece

Plavi žabac jedinstven je časopis u cijeloj zemlji. „Malo smo istraživali i dali si truda ne bi li došli do još jednog grada koji ima časopis u kojem su obuhvaćeni svi vrtići i ustanove koje se bave vrtićkim uzrastom, ali nismo došli do takve informacije – napomenula je Grđan Odrčić.

„Mogu slobodno reći da je Plavi žabac najbolji časopis u Velikoj Gorici, zato što je najiskreniji i najistinitiji – istaknuo je na promociji gradonačelnik Barišić te dodao da je njegovim pokretanjem Gorica dodatno potvrdila svoj status prijatelja djece. Predviđeno je da Plavi žabac izlazi dva puta godišnje, pa se drugi broj može očekivati u listopadu. (MM)

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Koncertom Najboljih hrvatskih tamburaša na Tuđmancu započinju Goričke večeri

Besplatnim koncertom na otvorenom započinje tradicionalna kulturna manifestacija Pučkog otvorenog učilišta

Objavljeno

on

Nekadašnji Zlatni dukati, a danas Najbolji hrvatski tamburaši vjerojatno su naš najpoznatiji tamburaški sastav. Upravo će oni besplatnim koncertom na Dan državnosti, 30. svibnja, otvoriti Goričke večeri, kulturnu manifestaciju koju svake godine organizira Pučko otvoreno učilište u suradnji s brojnim udrugama i ustanovama. Vranac, Sve ću prodat sutra i Divne godine pjesme među najpoznatijim su pjesmama Najboljih hrvatskih tamburaša, a Goričani će ih moći uživo čuti u subotu u Parku dr. Franje Tuđmana. Koncert počinje u 20.30 sati i besplatan je za sve građane.

– U slučaju lošeg vremena, koncert selu u dvoranu Gorica Pučkog otvorenog učilišta – poručuju organizatori.

 

 

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

U centru Gorice: Skinite cipele i uživajte u igrama i rekreaciji na pijesku

Najveći pješčanik za djecu, odbojka, nogomet i rukomet na pijesku, terapeutsko hodanje i tai chi…ponešto za sve dobne skupine

Objavljeno

on

Odmah do popularnog betonca u Cvjetnom naselju, izgrađena je pješčana arena, koja je od prije 2 tjedna i otvorena. Mjesto je to za rekreaciju na pijesku, a radi se o većem i boljem terenu nego što je bio onaj uz Osnovnu školu Eugena Kumičića.

– Tu se održava mnogo zabave, rekreacije i mnogo toga za djecu i odrasle. Ljudi su to već prepoznali. Dođeš tamo, ostaviš dijete, zaboraviš na dijete i da ga uopće imaš – šale se Domagoj Sučić i Samir Omerović iz Društva za sportsku rekreaciju Kop Tur.

Foto: Facebook.com/Kop Turić

Vikendom od 8 do 9 ujutro termin na pijesku rezerviran je za starije sugrađane, koji se mogu uključiti u terapeutsko hodanje ili tai chi. Subotom i nedjeljom od 9 do 12 sati pješčana arena pretvara se u veliki pješčanik za dječju igru, subotom Društvo za sportsku rekreaciju Kop Tur organizira “šašavi poligon”, odbojku, nogomet te rukomet na pijesku, a nedjelja je predviđena za rekreaciju za djecu.

– Fora je. Dođete u centar Gorice i skinete tenisice kao da ste na nekoj plaži – objasnili su iz Kop Tura.

Od 12 do 13 sati je škola odbojke za najmlađe, a nakon toga kreće rekreacija, odnosno sportovi na pijesku. Sve ostale informacije o programima pogledajte na Facebook stranici Pješčana arena.

Sve će trajati do kraja ljeta, pa organizatori najavljuju kako će od svoje pješčane arene napraviti Copacabanu.

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Vjenčanja u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

23.05.2020. Velika Gorica. Vjenčanja u krugu obitelji. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Svijet vjenčanja je bio globalno i doslovno zahvaćen epidemijom korona virusa. Strah od širenja virusa, službene zabrane okupljanja i mnoge nedoumice izazvane izvanrednom epidemiološkom situacijom bila su realnost koja je izazivala brojna pitanja i razmišljanja kod mladenaca.

23.05.2020. Velika Gorica. Vjenčanja u krugu obitelji. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke, još uvijek važeće: Vjenčanja se održavaju isključivo u krugu obitelji, svjedoka, predstavnika službene osobe te predstavnika vjerske zajednice. Kako je to izgledalo na vjenčanjima (prije odnosno poslije sklapanja braka u matičnom uredu) jučer u Velikoj Gorici, možete donekle vidjeti iz ovih fotografija.

23.05.2020. Velika Gorica. Vjenčanja u krugu obitelji. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Službenoj ceremoniji osim mladenaca i kumova nazočni su bili samo najuži članovi obitelji. Fešta će biti također samo za obitelji i rodbinu u obiteljskim prostorima.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno