Poveži se s nama

CityLIGHTS

„Plavi žabac“ – novi časopis za najmlađe

Objavljeno

Pučko otvoreno učilište izdalo je prvi broj Plavog žapca, časopisa posvećenog djeci predškolskog uzrasta. „U svojoj izdavačkoj djelatnosti već imamo časopis Žir, posvećen osnovnoškolcima. Kad smo razmišljali o našim najmlađim sugrađanima i njihovim roditeljima, shvatili smo da nemamo nekih dodatnih informacija i sadržaj pored klasičnih predstava ili kino projekcija koje možemo ponuditi roditeljima, a onda zaintrigirati i same mališane da malo listaju, čitaju i bojaju – pojašnjava ravnateljica POU-a Barbara Grđan Odrčić.

Četiri gradska i dva privatna dječja vrtića predstavila su svoje osnovne i dodatne programe, najvažnije projekte koji su provedeni ili su u tijeku, radionice, izlete, posjete muzeju i knjižnici, rođendanske proslave i druga zanimljiva događanja. Svoje programske sadržaje namijenjene mališanima predstavili su i Centar za djecu, mlade i obitelj, Dječji odjel Gradske knjižnice te Pučko otvoreno učilište. Uz mnoštvo fotografija, posebnu draž časopisu daje obilje dječjih crteža, njihovih razmišljanja i duhovitih izjava. Uz zabavne sadržaje prilagođene dječjem uzrastu, u svakom broju Plavog žapca bit će kutak za roditelje s korisnim savjetima i informacijama te priča o žapcu Đuri.

potporu timu Plavog žapca dali su i gradski čelnici

Gorica potvrdila status Grada prijatelja djece

Plavi žabac jedinstven je časopis u cijeloj zemlji. „Malo smo istraživali i dali si truda ne bi li došli do još jednog grada koji ima časopis u kojem su obuhvaćeni svi vrtići i ustanove koje se bave vrtićkim uzrastom, ali nismo došli do takve informacije – napomenula je Grđan Odrčić.

„Mogu slobodno reći da je Plavi žabac najbolji časopis u Velikoj Gorici, zato što je najiskreniji i najistinitiji – istaknuo je na promociji gradonačelnik Barišić te dodao da je njegovim pokretanjem Gorica dodatno potvrdila svoj status prijatelja djece. Predviđeno je da Plavi žabac izlazi dva puta godišnje, pa se drugi broj može očekivati u listopadu. (MM)

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Darivatelji krvi prvu pomoć plaćat će 200 kuna manje!

Članovi goričkog Crvenog križa platit će tečaj 300,00 kuna, a darivatelji krvi 250,00 kuna. Ova promjena stupa na snagu 1. kolovoza

Objavljeno

on

Dobro se dobrim vraća! Odbor Crvenog križa Velika Gorica odlučio je da svi darivatelji krvi, kao i njegovi članovi imaju popust za tečajeve prve pomoći za vozače.

Naime, njihovi članovi ostvaruju popust od 150 kuna, a dobrovoljni darivatelji čak 200 kuna.

– Umjesto 450 kuna članovi će platiti 300 kuna, a darivatelji krvi 250 kuna. Crveni križ od tih sredstava plaća doktoricu koja obučava učitelje i tete u vrtićima prvoj pomoći, kako bi vaša djeca bila sigurna i kad nisu sa Vama –

Nova pogodnost primjenjuje se od 01. kolovoza. Član se postaje tako da se plati godišnja članarina 12,00 kn i prihvati Statut Crvenog križa.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Rekreativno-hedonističko ljeto u Turopolju

Nebitno jeste li fan rekreacije ili naprosto vapite za bijegom od gradske vreve uz finu turopoljsku hranu, u Turopolju se možete odmarati okruženi prirodnim ljepotama

Objavljeno

on

Naše Turopolje obiluje kulturno – povijesnim spomenicima, narodnom baštine te očuvanim prirodnim krajolikom. Kao srce Turopolja – Velika Gorica, okružena je stoljetnim šumama, rijekama Odrom, Kupom i Savom, jezerima, te Vukomeričkim goricama.

Mnoštvo je tu pješačko-biciklističkih staza, što čini idealan prostor za biciklizam, kao i rekreativno druženje obitelji i prijatelja. Na prostoru grada, biciklisti mogu uživati u 35 kilometara uređenim biciklističkim stazama koje se protežu uz glavne gradske ceste i obilaznice, kao i u smjeru prema Velikoj Mlaki. U slikovitim predjelima koja okružuju Veliku Goricu ništa ne daje naslutiti da je vreva hrvatske metropole udaljena samo 15 kilometara. Pogledajte i 2 biciklističke rute na kojima uz rekreaciju možete upoznati prirodne ljepote, kulturno – povijesne i etnološke vrijednosti Turopolja. Vukovina – Poljana Čička – Bukevje – Veleševec – Kuče je prva ruta, dok je Pisarovina – Dvoranci – Bukovčak – Dubranec – Lukinić Brdo druga ruta.

Dobra ideja za kratki izlet zasigurno su i naša izletišta Ključić Brdo, Odranski ribič, rančevi Kurilovec i Cowboy, potom Etno kuća Novo Čiče. Turopoljski grunt Dianežević gostima ponosno pokazuje neke od čari turopoljskog kulinarstva – tehniku miješenja kruha i kako se nekada spremala zimnica. Želja im je pokazati kako se nekada u Turopolju živjelo. Sva izletišta smještena su u hladovini mirne prirode, svježeg zraka, uz fini domaći obrok i brojne aktivnosti za najmlađe. U slikovitim predjelima koja okružuju Veliku Goricu ništa ne daje naslutiti da je vreva velegrada udaljena tek nekoliko kilometara!

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Crveni Križ: Ne kupuj, ne bacaj, razmijeni i recikliraj!

U tijeku je redovni humanitarni buvljak petkom koji organizira gorički Crveni Križ, na kojem svatko od nas može doprinijeti i skočiti u pomoć svom sugrađaninu

Objavljeno

on

Ispred zgrade gradske podružnice Crvenog Križa, na već poznatoj adresi – Trg kralja Tomislava 2, među brojnim humanitarnim akcijama koje provode, dobre duše ove organizacije s radošću dočekaju svako nasmiješeno lice potrebitih kojima su toga dana pomogli na bilo koji način. Kao i svakog petka do sada, građani u potrebi mogu doći i uzeti što im treba.

– Skladište nam je puno rabljenih stvari, svi su pozvani uzeti što god im odgovara – kažu iz Crvenog Križa.

Dakako, pozivaju se i ostali građani da posjete humanitarku petkom, te ako imaju ponešto, da daju doprinos ovoj hvalevrijednoj akciji. Takvom malenom gestom  možda ćete uvelike olakšati život i izmamiti osmijeh na lice onima koji su nažalost puni briga, te su se zaboravili smijati uslijed životnih poteškoća koje ih prate. Kako kaže i sam moto ovog buvljaka: NE KUPUJ, NE BACAJ, RAZMIJENI I RECIKLIRAJ!

Nastavi čitati

Reporter 383 - 19.06.2019.

Facebook

Izdvojeno