Poveži se s nama

HOTNEWS

Pijetao sa Šestak brda šampion odlično posjećene izložbe

Objavljeno

Dvodnevna 13. Međužupanijska i 7. Županijska izložba malih životinja te 6. Specijalka golubova zagrebačkog prevrtača u sportskoj dvorani Osnovne škole Jurja Habdelića održana 7. i 8. siječnja završena je u rano nedjeljno poslijepodne podjelom diploma i pehara najbolje ocijenjenim izložbenim primjercima.

08.01.2017., Velika Gorica,Dodjela nagrada šampionima na 13. Međužupanijskoj i 7. Županijskoj izložbi malih životinja, te 6. Specijalki golubova zagrebačkog prevrtača u sportskoj dvorani Osnovne škole Jurja Habdelića, foto: David Jolić/Cityportal.hr

U tri kategorije bilo je izloženo preko 400 primjeraka golubova (22 vrste), 100 primjeraka ukrasne peradi, 20 kunića te nekoliko primjeraka egzotičnih ptica. Za najbolje ocijenjene primjerke uručeno je sveukupno 44 pehara i veliki prijelazni pehar za šampiona izložbe (bira se između tri šampiona spomenutih kategorija).
 
Šampionom izložbe proglašen je pijetao (vrsta: australorp) sa Šestak brda vlasnika Stjepan Bašića kojemu je od 100 mogućih dodijeljeno 96 bodova.

08.01.2017., Velika Gorica,Dodjela nagrada šampionima na 13. Međužupanijskoj i 7. Županijskoj izložbi malih životinja, te 6. Specijalki golubova zagrebačkog prevrtača u sportskoj dvorani Osnovne škole Jurja Habdelića, foto: David Jolić/Cityportal.hr

Predsjednik ‘Udruge uzgajatelja malih životinja – Turopolje’ i Organizacijskog odbora izložbe Božidar Antolović bio je prezadovoljan odzivom izlagača i posjetitelja: ”Izuzetno sam zadovoljan kako odzivom izlagača tako i odličnom posjetom (preko 2.000 posjetitelja), u dva dana prodano je preko 1.000 ulaznica po 10 kuna, dok je za djecu ulaz bio gratis. Došli su nam posjetitelji iz Zagreba, Virovitice, Karlovca, Osijeka, Varaždina, Nedelišća, Ogulina, Sisačko-moslavačke županije. Pokušat ćemo u skoroj budućnosti izložbi dati međunarodnu dimenziju, ali glavni problem nam je ovdje u Velikoj Gorici nedostatak odgovarajuće dvorane, a to znači minimalno 3.000 m² izložbenog prostora”.
 

Galerija fotografija:

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno