Povežite se s nama

HOTNEWS

Pažnja! Još jedan proizvod se povlači iz trgovina!

Objavljeno

na

Iz tvrtke Orbico d.o.o. javljaju kako se povlači Rio Mare tuna u konzervi.  Razlog povlačenja je sumnja na prisutnost metala u proizvodu.

-Ispričavamo se na neugodnosti, no u interesu nam je da svi proizvodi koje stavljamo na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijima kvalitete i zdravstvene ispravnosti- objavljuju iz tvrtke.

Povlačenje se odnosi samo na proizvod sa sljedećim podacima:

Naziv proizvoda: Tuna u konzervi, Rio Mare – Tunjevina u maslinovom ulju, 80.gr. – pakiranje 2×80
Vrsta/kategorija proizvoda – Riba i riblji proizvodi
Oznaka: rok trajnosti 31/12/2025; LOT broj L21127
Zemlja podrijetla: Italija
Proizvođač: BOLTON FOOD S.P.A., Via L. Einaudi 18/22, Italija
Dobavljač u RH: Bolton Croatia d.o.o., Šarengradska 9, Hrvatska
Primatelj u RH: Orbico d.o.o.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

HOTNEWS

Kroz mjesec dana novi izgled Nove ceste u Donjoj Lomnici

Dužine gotovo 600 metara investicija je to vrijednosti 580 tisuća kuna.

Objavljeno

na

Nova cesta, najfrekventnija prometnica, zbog ostalih radova koji su bili na spoju Donje Lomnice i Gradića koja je bila dosta uništena i zahtijevala je novo ruho i rekonstrukciju, sad je konačno došla na red, rekao je to danas prilikom obilaska radova gradonačelnik Krešimir Ačkar.

-Zbog šire rekonstrukcije i ovi drveni električni stupovi bit će zamijenjeni betonskim, a obzirom da neke obitelji još nisu spojile priključke u svoje domove gledat ćemo da se sve to napravi prije samog asfaltiranja pa će stoga sam završetak radova biti za mjesec dana.

Dužine gotovo 600 metara investicija je to vrijednosti 580 tisuća kuna.

-Nakon što smo uredili Odransku s pješačkim i biciklističkim stazama krenuli smo kroz centar sela, Školsku i Stepansku gdje također idu nove instalacije kanalizacije i vode, nove pješačke i biciklističke staze, a kad to bude gotovo obnovit ćemo i Novu cestu, proširiti je, te staviti novu javnu rasvjetu i sve priključke kako je više ne bismo rezali-rekao je Milivoj Dijanežević, predsjednik MO Donja Lomnica.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Mjesni odbor Petrovina Turopoljska zatražio, Grad reagirao i asfaltirao Ličku ulicu

U narednih godinu dana trebao bi biti izgrađen nogostup kroz cijelo naselje.

Objavljeno

na

Gradonačenik Krešimir Ačkar sa suradnicima danas je obišao radove u Petrovini Turopoljskoj gdje je na inicijativu Mjesnog odbora preasfaltirana Lička ulica u dužini od 225 metara čija je vrijednost 170 tisuća kuna.

-Dio te ulice do sad uopće nije imao asfalt, očišćeni su kanali pored ceste kako se voda nakon oborina voda ne bi zadržavala pred dvorištima mještana ovog naselja-rekao je Ačkar.

Gradonačelnik je podsjetio na ulaganja u Petrovinu Turopoljsku te istaknuo kako je u posljednjih godinu dana ovo naselje spojeno s Gradićima pješačkim nogostupom, te najavio da je u planu izgradnja nogostupa kroz cijelo mjesto koja bi trebala biti gotova kroz godinu dana.

-Uvedena je autobusna linija za školsku djecu koja školu pohađaju u Gradićima, a sve one potrebe koje će još biti ovdje osluškivat ćemo i reagirati na njih.

-Ova nam je ulica baš bila važna jer je bila u katastrofalnom stanju, zvali smo, pisali Gradu, zamolili da ovo bude prva ulica u kojoj će se raditi, sljedeće nam je u planu asfaltirati Zagorsku, a za mjesto je najvažniji nogostup od oteretnog kanala sve do sredine mjesta- rekao je Nikolas Mastin, predsjednik MO Petrovina.

Nastavite čitati

CityTV

VIDEO Talentirani “ZbrKu-ovci” svojim izvedbama osvajaju sve koji ih vide i poslušaju

Inače, zbor u školi djeluje još od 2008.godine, a od tada do danas uvelike su napredovali i postali su zbor za koji se zna…

Objavljeno

na

Oni su veseli i raspjevani, a znaju i svirati. Oni su ZbrKu – zbor Osnovne škole Eugena Kumičića koji pod vodstvom profesora glazbene kulture Mladena Ergića, osvajaju sve koji ih vide i poslušaju. Oni su ujedno i ovogodišnji pobjednici nedavno održanog Festivala dječjeg glazbenog stvaralaštva održanog u Muzeju suvremene umjetnosti.

– To nam je važan i drag nastup gdje smo osvojili prvo mjesto s maksimalnih 30 bodova što je bilo nevjerojatno. Čast nam je i jako smo sretni zbog toga – istaknuo je voditelj zbora Mladen Ergić, ujedno i profesor glazbene kulture u ovoj goričkoj osnovnoj školi.

23.05.2022. – Velika Gorica – ZbrKu – zbor OŠ Eugena Kumičića osvojio prvo mjesto na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Ovaj školski zbor, koji zajedno s bendom okuplja 35 članova, sastaje se u okviru izvannastavnih aktivnosti. Repertoar im je šarolik, pomalo i neobičan za ovakav školski zbor, od domaćih tradicionalnih pjesama do pjesama popularnih stranih izvođača.

– Zajedno se dogovaramo oko pjesama, pjevamo ono što predlože djeca poput Bohemian Rapsody, ali pjesama po mojem odabiru kao što je Forgivness day od Mimike s kojom smo i pobijedili na Festivalu. To je dosta jedna kompleksna i neobična skladba, no s obzirom da smo jedna dobra i skladna ekipa i imamo puno proba i druženja pa na kraju imamo i dobar finalni proizvod. Mislim da je naša prednost to što ne brojimo sate na probama već ih spontano provodimo pa se na kraju školske godine to „nakupi“ u obliku dosta uvježbanih izvedbi – naglasio je profesor Ergić.

23.05.2022. – Velika Gorica – ZbrKu – zbor OŠ Eugena Kumičića osvojio prvo mjesto na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Na svoje glazbeno putovanje s ovim zborom, Mia i Sonja, danas već učenice osmog razreda, krenule su vrlo rano.

– Volim zbor i priključila sam se na nagovor profesora još u drugom razredu. Htjela sam isprobati nešto novo jer na kraju nikada ne znaš što može proizaći iz toga. Ovdje su mi prijatelji, lijepo provodimo zajedničko vrijeme i zabavljamo se. No, ponekad zna biti i dosta teško kada uvježbavamo nove pjesme i kada moramo pohvatati i naučiti neke strane i zbunjujuće riječi – ispričala nam je Mia.

23.05.2022. – Velika Gorica – ZbrKu – zbor OŠ Eugena Kumičića osvojio prvo mjesto na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Njezina razredna prijateljica Sonja, također je krenula u drugom razredu na prijedlog samog profesora.

– S obzirom da smo osmi razred jako sam potištena što uskoro odlazim iz zbora. Iako je znalo biti dosta teško i zahtjevno, ugodno sam se tu osjećala jer volim pjevanje. Nedostajat će mi druženja i društvo – rekla nam je Sonja.

23.05.2022. – Velika Gorica – ZbrKu – zbor OŠ Eugena Kumičića osvojio prvo mjesto na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Kada su u pitanju dolasci na zbor, ocjena ne igra ulogu već – gumeni bomboni, šali se profesor Ergić.

– Nema ocjena i bilježenja tko kada dolazi. Dolazimo jer nam je lijepo na probama i nalazimo se neobavezno kao društvo pa iz toga izađu dosta dobre izvedbe – kazao je Ergić.

23.05.2022. – Velika Gorica – ZbrKu – zbor OŠ Eugena Kumičića osvojio prvo mjesto na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Inače, zbor u školi djeluje još od 2008.godine, a od tada do danas uvelike su napredovali i postali su zbor za koji se zna.

– Bez ikakve skromnosti mislim da su učenici ovog zbora ono što čini razliku. Profesora poput mene ima vjerojatno više, ali sklop odlične glazbene škole čiji su učenici i članovi ovog zbora kao i velika podrška same škole i sami uvjeti rada, to je jedan „lonac“ u kojem se miješa i kuha i iz njega izlazi sve ono dobro što radimo – zaključio je profesor.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Solarni grad: Na 22 goričke zgrade javne namjene niknut će sunčane elektrane

U sklopu projekta posebna pažnja posvetiti će se promidžbi obnovljivih izvora energije kod djece vrtićke i školske dobi…

Objavljeno

na

Gradonačelniku Krešimiru Ačkaru, danas je uručen ugovor o sufinanciranju postavljanja  sunčanih elektrana na 22 zgrade javne namjene na području Velike Gorice. Ukupna vrijednost projekta je 654 tisuće eura, a kroz 81% sufinanciranja Grad Velika Gorica je dobila 533 tisuće eura.

Inicijativa za postavljanje sunčanih elektrana na krovovima javnih zgrada u Velikoj Gorici započela je izradom aplikacije ”Velika Gorica Solarni grad” u prosincu 2016. godine u sklopu projekta Solarno mapiranje Velike Gorice. Putem navedene aplikacije prikazani su potencijali korištenja sunčanih elektrana na velikogoričkim krovovima višestambenih zgrada u urbanom centralnom naselju Velike Gorice te javnih zgrada na cijelom administrativnom području Grada. Nakon provedenih analiza, u veljači 2021. godine puštena u rad prva sunčana elektrana za proizvodnju električne energije za vlastite potrebe na krovu OŠ Novo Čiče.

Cilj projekta „Velika Gorica Solarni grad – ODBROJAVANJE“ je korištenje sunčeve energije za proizvodnju električne energije u javnim zgradama u Gradu te na taj način promovirati korištenje obnovljivih izvora energije i time započeti tranziciju grada u smjeru ugljične neutralnosti kroz podizanje razine svijesti građana o potrebi ulaganja u obnovljive izvore energije.

Sunčane elektrane za proizvodnju električne energije iz energije sunca bit će postavljene su na 22 javne zgrade na administrativnom području Grada Velika Gorica – osnovnim školama, dječjim vrtićima, društvenim domovima, sportskim objektima… kako bi sva područja bila jednako zastupljena neovisno radi li se o objektima u centralnom naselju ili su ona u ruralnim područjima grada. U sklopu projekta posebna pažnja posvetiti će se promidžbi obnovljivih izvora energije kod mladih građana (vrtićke i školske dobi) s obzirom da će oni na primjeru zgrade u kojoj borave svakodnevno moći povezati teoriju s praksom. Provedbom ovog projekta iskorišteni su potencijali velike većine zgrada u vlasništvu Grada Velika Gorica kod kojih postoji krovna površina povoljne orijentacije te gdje je krovište u zadovoljavajućem građevinskom stanju.

Postavljanjem sunčanih elektrana na zgradama u projektu, Grad odbrojava objekte na putu prema krajnjem cilju solarizacije svih objekata u svom vlasništvu, s obzirom da ostaju samo one zgrade koje su predviđene za provedbu energetske obnove u narednom razdoblju te na kojima je potrebno ojačati krovnu konstrukcija, od tuda i ideja za naziv projekta – COUNTDOWN / ODBROJAVNJE.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Ne gledajte kako se vaša ušteđevina topi! Investirajte je u zlato.

Umjesto da svoju ušteđevinu držite kod kuće, investirajte u zlato jer kupnjom fizičkog zlata štiti se vrijednost imovine…

Objavljeno

na

Objavio/la

Građani naše, ali i drugih zemalja, svakodnevno svjedoče galopiranju inflacije koja sve više ubrzava i obara rekorde. Udar na standard građana sve je veći jer svakim danom poskupljuju energenti, roba široke potrošnje, hrana, usluge… Sa istom količinom novca može se kupiti sve manje.

Inflacija sve više smanjuje kupovnu moć novca pa su najviše pogođeni oni koji novac drže ”u čarapi“ kod kuće ili u banci.  Kamate na oročenu štednju u bankama su gotovo nepostojeće i stopa inflacije ih daleko nadmašuje. Novac se na ovaj način svakodnevno „topi“ i polagano nestaje. Što onda učiniti sa svojom mukotrpno stečenom štednjom?
Mnogi financijski stručnjaci ističu kako najbolju zaštitu imovine od pada vrijednosti predstavlja zlato. U ovakvim nestabilnim okolnostima za njim strelovito raste potražnja. To se događa zbog toga što je zlato investicija odnosno imovina neovisna o društvenim turbulencijama. Rast potražnje za zlatom zabilježen je i u prvom tromjesečju ove godine. Potražnja je bila čak 34% veća od potražnje u istom razdoblju lanjske godine, pokazuju podaci Svjetskog vijeća za zlato.

U Hrvatskoj, pa i u Velikoj Gorici, također bilježimo veliki porast potražnje za investicijskim zlatom. Potaknuti inflacijom, sve više građana odlučuje dio svoje novčane štednje pretvoriti u zlatnu. Traženo je sve – od raznih zlatnika i  pločica mase 1, 5 ili 10 grama, do poluga teških 100 ili 250 grama. Neki kupci traže i one najveće poluge – od 500 i 1000 grama.

Zlato je sigurna luka u nesigurnim vremenima. Kupnjom fizičkog zlata štiti se vrijednost imovine,  jer, za razliku od novca, zlato uvijek čuva svoju vrijednost. Kupovina zlatnih poluga, pločica i zlatnika, kao i prihod od njihove prodaje nisu oporezivi. Također, zlato je vrlo likvidno – po potrebi ga se vrlo brzo može prodati za gotovinu bilo gdje u svijetu.

U bilo kojem obliku i neovisno o masi, zlato predstavlja mudru dugoročnu investiciju. Auro Domus je poznati centar zlata i plemenitih metala u čijim poslovnicama diljem Hrvatske možete nabaviti investicijsko zlato. U Velikoj Gorici se ona nalazi na adresi Zagrebačka 15. Tu možete saznati sve što vas zanima o investiranju u zlato te naručiti i kupiti neki od artikala investicijskog zlata. Savjet i informaciju možete zatražiti i na besplatnom broju telefona 0800/7372.

Nastavite čitati

Reporter 414 - 14.04.2022.

Facebook

Izdvojeno