Poveži se s nama

Vijesti

Paljenje vatre na otvorenom stvara problema vatrogascima

U blizini Vrbovca izgorjelo više od 10 hektara niskog raslinja i šume

Objavljeno

Lijepo vrijeme potaknulo je ljude da počnu uređivati poljoprivredne površine, okućnice, vrtove i livade. Produkt tih aktivnosti su velike količine biljnog otpada, kojeg se građani najčešće rješavaju spaljivanjem. Takva spaljivanja ako se provode u nekontroliranim uvjetima mogu dovesti do požara koji se može proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te neposredno ugroziti ljudske živote.

Vatrogasci Zagrebačke županije i tijekom uskrsnih blagdana imali su intervencije među kojima je najveća bila ona na lokaciji Lukovo kod Vrbovca gdje je opožarena trava, nisko raslinje i šuma na površini od 10.5 ha. Na intervenciji je sudjelovalo 27 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz DVD-ova Lukovo, Brčevec, Gaj, Žunci i Vrbovec.

Kakva je situacija na goričkom području upitali smo Ivicu Macekovića, vršitelja dužnosti zapovjednika JVP Velika Gorica.

– Malo se povećao broj požara na otvorenom, ali to je razumljivo s obzirom na ovu situaciju zbog koje je veliki broj ljudi doma. Imali smo par intervencija prije ove kiše, ali ćemo idućih nekoliko dana biti mirni. Još jednom bih zamolio naše sugrađane da suzdrže i ne spaljuju korov i biljni otpad na otvorenom, a ako već moraju da to prijave lokalnom DVD-u te da ne pale vatru po vjetrovitom vremenu i ne ostavljaju požarište bez nadzora – rekao nam Maceković.

Vatrogasci i u vrijeme pandemije izlaze na sve intervencije i neposredno izlažu svoj život i zdravlje,  zato budimo odgovorni i oprezni s vatrom.

Vijesti

FOTO Sajmište se vraća u normalu, opet nudi sve

Objavljeno

on

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prošlog petka (15. svibnja) kada je sajmište bilo ponovo otvoreno ublažavanjem epidemioloških mjera uvedenih zbog epidemije koronavirusa, prometnica od Fabijačićeve do Reciklažnog dvorišta bila je prijepodne ispunjena vozilima, kako parkiranim tako i onima u pokretu.

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Danas (22. svibnja) spomenuta je prometnica u nekim trenucima bila totalno zakrčena, vozila su bila parkirana na sve strane, slobodnog mjesta ni za lijek. To je bio znak da su se na sajmište vratili prodavači odjeće i obuće, tehničke robe i svega onoga što karakterizira sliku sajmišta svakog petka. Kada tome dodate kupce i znatiželjnike, onda stječete dojam da sve vrije kao u košnici.

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Istina, ima još slobodnog prostora za štandove, ali nema sumnje, sajmište se vraća u normalu i opet nudi sve. Ipak, još uvijek dominira velika ponuda flanci povrća i cvijeća te velike količine voća i povrća.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno