Poveži se s nama

Kultura

Ovogodišnji Humphrey BogART u Goricu dovodi poznate glazbenike

Objavljeno

16. izdanje jednog od najstarijeg festivala u Velikoj Gorici očekuje nas od 16. do 21. studenog – dobro poznati Humphrey BogART .

Gorička Alternativna scena, kao organizator, želi domaćoj publici, ali i svima koje put nanese u Goricu, predstaviti mlade velikogoričke umjetnike, stoga vas pozivaju da i ove godine dođete pogledati i poslušati što sve mladi kreativci znaju i mogu.

Festival će biti otvoren izložbom fotografija na temu “Alternativa” u ponedjeljak 16. studenog u 19 sati u izložbenom prostoru POUVG-a, a svoje radove će predstaviti Andro Račić, Katarina Drvodelić, Kristina Josić, Mario Dilberović, Marina Zadro.

Dan kasnije, u utorak od 20 sati festival se nastavlja u Muzeju Turopolja kazališnim performansom Kazimire Kirigije “Virginia Woolf” te plesnim performansom Tine Ozmec-Ban, a misli će vam zaokupiti i stihovi slam poezije autora Zlatka Majseca, Ivana Laića i Ivana Grobenskog.

Četvrtak je rezerviran za tematsko izdanje Pub kviza u Irish pubu od 20:30 h. Teme kviza bit će glazba i film. Prijave ekipa (do 4 člana) možete slati na gor.alt.scena@gmail.com do 17. studenog, a za one najbolje osigurane su i najbolje nagrade!

Glazbeni dio festivala otvorit će Moskau u petak od 22 sata u Vegosu, a nakon njih na scenu će jedno svima dobro poznato ime glazbene scene – Davorin i Bogovići!

Završnica festivala očekuje nas u subotu od 22 h. Na istom mjestu kao i u petak, nastupat će Feral Instinct, a službeno zatvaranje prepušteno je zagrebačkom bendu She Loves Pablo. Ulaz na sva događanja je potpuno besplatan.

Organizatori su se i ove godine stvarno potrudili napraviti dobar program i ponuditi raznovrsnost, a na vama je da dođete.

Kultura

Ljeti se u Vukovini peku kukuruz i krumpir, a možete i pogledati film pod zvijezdama ili predstavu

Vukovina u srcu organizira svoju ljetnu manifestaciju “Čujem, vidim i mirišem ljeto”

Objavljeno

on

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je odgodila brojna događanja, ljeta će u Vukovini ipak biti. I to 1. kolovoza od 18 sati. Četvrtu godinu zaredom, naime, Vukovina u srcu organizira svoju ljetnu manifestaciju “Čujem, vidim i mirišem ljeto”, a uz obavezno pečenje pečenika i “krampera na plovu” (krumpir pečen na peći na drva) ove će godine organizirati i radionicu prirodnog graditeljstva našega kraja te izložbu maketa Stjepana Mihanovića i izložbu skulptura – stani postav kipara Mladena Mikulina.

– Sastavljat ćemo kućice koje će izgledati kao tradicionalna turopoljska kuća, a kasnije će služiti kao kućice za ptice i razmjestit ćemo ih po parkovima u Vukovini – objasnila je Sandra Maršić iz udruge Vukovina u srcu i dodala kako će se na manifestaciji sudjelovati i konjički klub pa će se tu moći isprobati i jahanje konja.

Osim toga, u dvorištu kurije Alapić naći će se i gastro ponuda pod nazivom “Fest fino i domaće”, a u suradnji s POUVG-om pripremili su i kino na otvorenom na kojem će prikazati film Uzbuna na Zelenom Vrhu i predstavu Ivana Ožegovića “10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života”.

 

Nastavi čitati

Kultura

KUD Čiče pokreće folklorno-tamburašku sekciju osoba s invaliditetom

Nije potrebno predznanje, a instrumente će osigurati KUD

Objavljeno

on

KUD Novo Čiče u sklopu svog europskog projekta Društveni centar Novo Čiče pokreće folklorno-tamburašku sekciju osoba s invaliditetom. Kako bi budućim članovima omogućili sudjelovanje, izgradili su i prilaznu rampu za osobe s invaliditetom. Sekcija s radom počinje 3. kolovoza, a sudjelovanje je besplatno.

– Nisu vam potrebni instrumenti jer će biti osigurani od strane KUD-a. Prijevoz do KUD-a ćemo također pokušati organizirati za sve polaznike. Predznanje sviranja nije potrebno. Željeli bi da vas se što više javi – pozvali su iz Udruge Suncokret te dodali kako se za sudjelovanje potrebno javiti u Suncokret.

Nastavi čitati

Kultura

Ovdje kultura živi već 60 godina, a tu se učilo i zavarivati, šivati i voziti auto

Dok rade na knjizi o Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, djelatnici su pripremili i facebook izložbu

Objavljeno

on

Od 1960. godine, kada je osnovano Narodno sveučilište Velika Gorica, kasnije preimenovano u Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, ovdje su prikazivani filmovi, igrane su predstave, sviralo se, pjevalo i plesalo, izlagale slike, posuđivale knjige, tiskale novine i knjige, emitirali programi u eter, učili strani jezici, zavarivanje i šivanje, učilo se voziti aute, a uz zgradu su se odvijali fašnici, štafete, pokazne vježbe spašavanja; rušilo se i gradilo… Svoju bogatu povijest u povodu 60 godina postojanja Pučko otvoreno učilište obilježit će Facebook izložbom. Tu će u narednim danima objavljivati fotografije koje dokumentiraju povijest učilišta.

– Kao što su se kroz 60 godina mijenjali kulturni i obrazovni sadržaji Učilišta, tako je i sama zgrada dobivala novi izgled. Uz nekoliko većih obnova, POUVG je čak pet puta mijenjao svoje ime. Gotovo sve što se dogodilo u Velikoj Gorici na neki je način povezano s ovom ustanovom, pa se slobodno može reći da je povijest NSVG-a/POUVG-a povijest Velike Gorice. Nemoguće je sve i nabrojiti, a kamoli sve prokomentirati i sagledati u svoj živosti – kazali su iz Pučkog otvorenog učilišta te najavili kako je to razlog zbog kojega rade na knjizi koja će biti ‘zbir proteklog vremena’ te fotografijama evocirati uspomene na događanja u ovoj kulturno-obrazovnoj ustanovi.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno